Tüm Oyunlarda Anlık Donma Ve GPU Kullanımı Düşüşü

prokaan78

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
6
Merhaba. Öncelikle sistem özelliklerim linkte: https://www.amazon.com.tr/MSI-MODERN-15-A11SBU-800XTR-Bilgisayar/dp/B09JZHN1KH
Defalarca kez DDU ile ekran kartı driverını silip sıfırdan farklı driverlar kurdum. Hiçbir şey değişmedi. Sistemi kurduğumdan beri birazdan izleyeceğiniz videodaki gibi her oyunda anlık donuyor ve düzeliyor. MSI Afterburner değerlerini de videoda görebilirsiniz. Sistemin rahatlıkla kaldırabileceği GTA 5'te bile bu sorunu yaşadığım için laptopta oyun oynayamıyorum. Güç planı: Yüksek performansta, laptop şarjda takılı. Hizmetler vb birçok şey kapalı (düzenlenmiş ISO). Yardımcı olursanız sevinirim.

Sorunun videosu:

cavo77

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
fazla ısınıyor sanki kaç aydır kullanıyorsunuz en son ne zaman macun değişimi veya bakım yaptırdınız

KS

prokaan78

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
6
fazla ısınıyor sanki kaç aydır kullanıyorsunuz en son ne zaman macun değişimi veya bakım yaptırdınız
laptopu 2021 aralık da okul için aldım ama sürekli kullanmadım. Masaüstü pcm var onu kullanıyorum normalde. Laptop ayda toplasanız 7 8 saat çalışır hani. Laptopu olan tüm arkadaşlarımınki inanılmaz ısındığı için ben onu düşünmedim. Masaüstü bilgisayarımın kasası kronik sıkıntılı ve cpu sürekli 96 97 derecede çalışıyor 2 yılı aşkındır böyle ve hiçbir ağır oyunda üzmedi o yüzden onunla ilgili mi emin olamadım. Videoda gpu kullanımı donduğunda 15 lere düşüyor o da onunla mı iligli ?

laptopu 2021 aralık da okul için aldım ama sürekli kullanmadım. Masaüstü pcm var onu kullanıyorum normalde. Laptop ayda toplasanız 7 8 saat çalışır hani. Laptopu olan tüm arkadaşlarımınki inanılmaz ısındığı için ben onu düşünmedim. Masaüstü bilgisayarımın kasası kronik sıkıntılı ve cpu sürekli 96 97 derecede çalışıyor 2 yılı aşkındır böyle ve hiçbir ağır oyunda üzmedi o yüzden onunla ilgili mi emin olamadım
fazla kullanmadıgım için macunu değişmedim dediğim gibi.

cavo77

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
cpu 100 gpu 10 olunca darboğaz oluyor ama hazır laptop olduğu için öyle bişey olacağını sanmıyorum temiz bir format deneyebilirsin sistemi temizletebilirisin veya yotube dan laptop fps drop hakkındaki videolara bakabilirsin aklıma başka birşey gelmiyor bu ara da fazla kullanmasan bile macunun belli bir ömrü var diye biliyorum

KS

prokaan78

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
6
cpu 100 gpu 10 olunca darboğaz oluyor ama hazır laptop olduğu için öyle bişey olacağını sanmıyorum temiz bir format deneyebilirsin sistemi temizletebilirisin veya yotube dan laptop fps drop hakkındaki videolara bakabilirsin aklıma başka birşey gelmiyor bu ara da fazla kullanmasan bile macunun belli bir ömrü var diye biliyorum
format yeni atılmıştı zaten. Temiz format olayı yoruyor insanı fazla dosya olunca. Düz sıfırlamadan format ile de düzelir mi bilemiyorum. Ghost Spectre 10 var şuanda sistemde. Eskiden düz windows 10 kullanıyordum fakat 8 gb ram olduğu için en ufak 2 3 uygulamada ram kullanımı %90 lara çıkıyordu oyun hiç oynanmıyordu. Sırf o yüzden ghost spectreye geçtim ve normal performanstan oldukça memnunum. Şu sıkıntı çözülse bir de

KS

prokaan78

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
6
dediğiniz gibi her cpu 100 olduğunda gpu düşüyor donuyor oyun sorna düzeliyor

cavo77

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
belkide macunu değiştirmek işlemcine iyi gelir :D genel bi bakım yaptır istersen

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri