Türk Telekom Adsl- Vdsl Problemi

Teolojik

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Yaşadığım yerde yaklaşık 10 yıldır adsl internet hattıyla 16 mbps lik bir internet kullanmaktayım. Yakın zamanda taahhütümün bitmesi sebebiyle fiber internete hoşgeldin 5 kampasına katılmam için arandım ve 35 mbps ye kadar internet hızı alabileceğimi söylediler ben böyle bi altyapı olmadığını söyledim ve bir şekilde ikna ederek onay verdim. Sonuç olarak 6 gündür adsl ve internet ışığım yanmamakta arıza kaydı oluşturmama rağmen teknik ekipten gelen giden yok. Bunlar olurken bugün hemen iki bina yanımdaki türktelekom kutusu olarak bildiğim kutuyu değiştirdiler bu kutu ne işe yaramakta bilen aydınlatabilir mi
898F3C2E-1BD1-4B65-BB98-D6DCAB457400.jpeg

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
Yaşadığım yerde yaklaşık 10 yıldır adsl internet hattıyla 16 mbps lik bir internet kullanmaktayım. Yakın zamanda taahhütümün bitmesi sebebiyle fiber internete hoşgeldin 5 kampasına katılmam için arandım ve 35 mbps ye kadar internet hızı alabileceğimi söylediler ben böyle bi altyapı olmadığını söyledim ve bir şekilde ikna ederek onay verdim. Sonuç olarak 6 gündür adsl ve internet ışığım yanmamakta arıza kaydı oluşturmama rağmen teknik ekipten gelen giden yok. Bunlar olurken bugün hemen iki bina yanımdaki türktelekom kutusu olarak bildiğim kutuyu değiştirdiler bu kutu ne işe yaramakta bilen aydınlatabilir miEkli dosyayı görüntüle 29011
Bir kere fiber altyapıda elinizdeki modem değişir, eve fiber kablo çekilir, gpon cihazı kullanılır. Her hangi bir kurulum olmadan zaten fibere geçiş mümkün değil. Ve sizi fiber altyapıya geçirip 35mbps'e kadar internet verebilecez demelerinde de bir iş var, fiber bu, 100mbps'e kadar minimum alman lazım. Bir çalışma mı var, şuan ne altyapı var, ne olacak, işin aslını astarını bir öğrenin bence arayıp.

Skroz34

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
Yaşadığım yerde yaklaşık 10 yıldır adsl internet hattıyla 16 mbps lik bir internet kullanmaktayım. Yakın zamanda taahhütümün bitmesi sebebiyle fiber internete hoşgeldin 5 kampasına katılmam için arandım ve 35 mbps ye kadar internet hızı alabileceğimi söylediler ben böyle bi altyapı olmadığını söyledim ve bir şekilde ikna ederek onay verdim. Sonuç olarak 6 gündür adsl ve internet ışığım yanmamakta arıza kaydı oluşturmama rağmen teknik ekipten gelen giden yok. Bunlar olurken bugün hemen iki bina yanımdaki türktelekom kutusu olarak bildiğim kutuyu değiştirdiler bu kutu ne işe yaramakta bilen aydınlatabilir miEkli dosyayı görüntüle 29011
Bu dolabın görevi santrelden gelen kabloyu alır içinde switch vardır ordaki makina aracılıyla diğer apartmanlara dağıtır interneti ve bu dolap full bakır kablodur maks 100 mb alırsın fiber direk santrelden kablo ile gelir turuncudur veya siyah ve kalın ben vdsl altyapıyım 78 dowload 19 upload alıyom fiber kablo bu altaki
fieber_optik_kablo.jpg

Son düzenleme:
KS

Teolojik

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Bir kere fiber altyapıda elinizdeki modem değişir, eve fiber kablo çekilir, gpon cihazı kullanılır. Her hangi bir kurulum olmadan zaten fibere geçiş mümkün değil. Ve sizi fiber altyapıya geçirip 35mbps'e kadar internet verebilecez demelerinde de bir iş var, fiber bu, 100mbps'e kadar minimum alman lazım. Bir çalışma mı var, şuan ne altyapı var, ne olacak, işin aslını astarını bir öğrenin bence arayıp.
Elimdeki modem vdsl destekli türktelekomun kendi modemi bende müşteri hizmetlerine bunu anlattım burada adsl harici bir altyapı olmadığını söyledim. Fakat sistemde nasıl bir sistemse bana desteklediği söyledi bende ben yanlış biliyorum herhalde dedim ve onayladım onayladığım gibi sinyaller gitti zaten modemden. Müşteri hizmetlerinin hepsi farklı şeyler söylüyor biri sadece adsl altyapısının olduğunu diğeri tivibu altyapısıyla bu hızı verebileceklerini diğeri vdsl olarak 35 i desteklediğini fakat boş port olmadığını söyledi anlayacağınız kime nasıl inanacağımı şaşırdım

Bu dolabın görevi santrelden gelen kabloyu alır içinde switch vardır ordaki makina aracılıyla diğer apartmanlara dağıtır interneti ve bu dolap full bakır kablodur maks 100 mb alırsın fiber direk santrelden kablo ile gelir turuncudur veya siyah ve kalın ben vdsl altyapıyım 78 dowload 19 upload alıyom fiber kablo bu altaki Ekli dosyayı görüntüle 29014
Teşekkür ederim cevabınız için bugün bu dolabı yerleştirdiler geçen cuma logar kapaklarını açarak içinden sarı bir kablo geçiriyorlardı. Türktelekom ekibiydi bunu yapan. Yani siz anlattıklarınızdan anladığım kadarıyla burada bir çalışma yapıldığını ve vdsl için bir yapı kurduklarını mı söylüyorsunuz

Son düzenleme:

veto

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Elimdeki modem vdsl destekli türktelekomun kendi modemi bende müşteri hizmetlerine bunu anlattım burada adsl harici bir altyapı olmadığını söyledim. Fakat sistemde nasıl bir sistemse bana desteklediği söyledi bende ben yanlış biliyorum herhalde dedim ve onayladım onayladığım gibi sinyaller gitti zaten modemden. Müşteri hizmetlerinin hepsi farklı şeyler söylüyor biri sadece adsl altyapısının olduğunu diğeri tivibu altyapısıyla bu hızı verebileceklerini diğeri vdsl olarak 35 i desteklediğini fakat boş port olmadığını söyledi anlayacağınız kime nasıl inanacağımı şaşırdım

Teşekkür ederim cevabınız için bugün bu dolabı yerleştirdiler geçen cuma logar kapaklarını açarak içinden sarı bir kablo geçiriyorlardı. Türktelekom ekibiydi bunu yapan. Yani siz anlattıklarınızdan anladığım kadarıyla burada bir çalışma yapıldığını ve vdsl için bir yapı kurduklarını mı söylüyorsunuz
knk sana tafsiyem eğer yaptırabilirsen o saha ekiplerine yapış :D sizin ev önünden sonlandırıcı koyarlarsa yaşadın bu sefer 100 değil 1 gigabit hız alabilme şansın doğuyor bende nispeten aynı durumu yaşadım normalde her daireye 1 kıl çekilir bende tam kablo çektirdim sonlandırıcıyıda dairenin içine kurdurdum (biraz torpil) şuan türknetten 1giga alıyorum :D 25 mgbtten 1 gigaya geçtim çok enteresan :D

Son düzenleme:
KS

Teolojik

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
knk sana tafsiyem eğer yaptırabilirsen o saha ekiplerine yapış :D sizin ev önünden sonlandırıcı koyarlarsa yaşadın bu sefer 100 değil 1 gigabit hız alabilme şansın doğuyor bende nispeten aynı durumu yaşadım normalde her daireye 1 kıl çekilir bende ram kablo çektirdim sonlandırıcıyıda dairenin içine kurdurdum (biraz torpil) şuan türknetten 1giga alıyorum :D 25 mgbtten 1 gigaya geçtim çok enteresan :D
Müthiş fakat dediklerinizi çok anlamadım sonlandırıcı falan 😁keşke bu bilgilere daha önceden ulaşabilseydim bugün bi elektrik gitti geldi baktım dolabı koymuşlar büyük ihtimalle işleri bitmiştir diye tahmin ediyorum

veto

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bu süre zarfında internetin olmaması normal mi yoksa ben 35 lik taahhütü onayladığım için mi internetim gitti
komşularındada yok ise normaldir sana özel bidurum ise senin portu başkasına satmış olabilirler :D
(sonlandırıcıda fiber kablonun bilgisayardan önce modem ile arasında minik bi kutuya girer orada fiber kablo sonlanır cat5-cat6 kabloyla pc ye kadar devam eder bi nevi dönüştürücü diyebiliriz.

Müthiş fakat dediklerinizi çok anlamadım sonlandırıcı falan 😁keşke bu bilgilere daha önceden ulaşabilseydim bugün bi elektrik gitti geldi baktım dolabı koymuşlar büyük ihtimalle işleri bitmiştir diye tahmin ediyorum
şimdi knk eğer ev müstakilde işin daha kolay fakat site filansa binaya bi kutu daha takacaklar dağıtmak için sonra hepinizden para toplayıp dairelere kablo çektirecekler bir kablodan yanlış değilsem 10 20 tane fiber kıl çıkıyor her bir kıl bi daireye gidiyor yani sen o kabloyu evine kıl olarak değilde kol olarak :) çektirirsen gigaya geçersin bide tabi firmanın o alt yapıya verdiği (mahalledeki kutuya ayırdığı) sınır var oda saha ekiplerine kalıyo işte orada şansını zorlayabilirsin.

Son düzenleme:

veto

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ÖRnek bir daireye fiber interneti resimde çekirdek bizim burda kıl diyolar :) o taşıyor
FiberOptlicCable001-01.JPG.jpg

KS

Teolojik

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Herkese teşekkürler 7 gün sonunda bir abimiz telefonla arayarak 2 dakikada sorunu çözdü 35 mbpslik interneti kullanabiliyorum şuanda sanırım dünkü o telekom kutusunu beklemişler. Sorularıma yanıt verdiğiniz için teşekkür ederim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri