Yardım Türk Telekom'dan Türknet'e Geçiş

Alper Dişbudak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar başıma şöyle bir olay geldi bilgi sahibi bir arkadaş yardımcı olursa sevinirim. Şimdi biz 50megabit Türk Telekom internet kullanıyoruz. bunu 100'e çıkarmıştık ve 100 olarak kullanmaya başladıktan yaklaşık bir 7 8 saat sonra internette kopma yaşandı geri gelmedi. Teknik servisten arkadaşlar geldiğinde bize dedi ki biz size 100 versek bile binanızdaki kablo sıkıntı çıkarıyor gibisinden bir cümle kurdu 50Megabit'e geri indirdiler ve sorun çözülmüştü. Ben buradaki sorunun neden kaynaklandığını öğrenmek istiyorum.

Ek olarak 1 ay sonra Türk Telekom taahhüdüm bitecek TurkNet'e geçmeyi düşünüyorum. Modemim Türk Telekom VDSL modem, bazı yerlerde okuduğuma göre TurkNet Türk Telekom VDSL modemleri iade etmemizi istiyormuş o tarz makeleler vardı. Ben şimdi TurkNet'e geçmek istesem işleyiş nasıl olacak bilgilendirirseniz sevinirim. Ayrıca TurkNet'e geçersem gene bu 100Mbps oldugu için Türk Telekom'da yaşadığım problemi yaşar mıyım? Sağ olun.

Altaypim VDSL 97mbps'e kadar destekliyor. Fiber,Gigafiber yok.

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
481
Çok uzun süredir. Türk Telekom kullanıyorum.
Bende de VDSL2 100 e kadar huzu destekliyor altyapı.

TurkNet VDSL için kimin alt yapısını kullanıyor? Buna bakmanız gerekecek sanıyorum. Ya da telofonla sormak gerekebilir.
Eğer aynı altyapıyı kullanıyorlarsa durum aynı olabilir. (Akla bu geliyor acaba diye)

TurkNet, Türkiye'deki yerleşik operatör olan Türk Telekom'un DSL ve fiberoptik altyapısının yanı sıra İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Manisa, Bursa, Tekirdağ gibi illerin belirli bölgelerinde GigaFiber adını verdiği kendi fiber optik altyapısı üzerinden simetrik 1000/1000 Mbps genişbant internet hizmeti vermektedir.

Modemle ilgili iade veya diğer seçenekler açısından kampanya taahhüt sözleşmesine bakmak gerekebilir. TTNET online işlemelerde sözleşme taahüt bilgisi varsa, yada kampanya sözleşmesinde. Buralarda yoksa kampanya sözleşmesine ulaşabilirseniz , yada yine telefonla,,,,

Buradan da bakılır ama sadece hattın verebileceğiceği max hız limitini gösterir.
Altyapı kime ait göstermez

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri