Soru Üçüncü Taraf Android Uygulamaları Için Hangi Kaynaklara Güveniyorsunuz?

avasinclair

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar,

Biliyorum en güvenli yol her zaman Google Play ama bazen ihtiyacım olan uygulamalar orada olmuyor — ya bölge kısıtlaması var, ya tamamen kaldırılmış oluyor ya da baştan hiç Play Store’a yüklenmemiş oluyor. Böyle durumlarda APK sitelerine ya da farklı kaynaklara bakmak zorunda kalıyorum ama hangisinin güvenilir, hangisinin çöp olduğu gerçekten anlaşılmıyor.

Mesela TikTok’un resmi sürümü çoğu yerde var ama bazı kullanıcılar ek özellikler sunan TikTok18mod gibi alternatif sürümlere yöneliyor. Böyle uygulamalar özellikle gençler arasında popüler olsa da, güvenilir kaynaktan indirilmediğinde riskli olabiliyor.

O yüzden sormak istedim:
  • Siz genelde üçüncü taraf uygulamaları nereden indiriyorsunuz?
  • Belirli APK sitelerine mi bağlı kalıyorsunuz, yoksa F-Droid gibi alternatif mağazaları mı kullanıyorsunuz?
  • Kurmadan önce dikkat edilmesi gereken işaretler var mı?
  • Hiç kötü bir kaynaktan dolayı sorun yaşadınız mı? (örneğin virüs, telefonun yavaşlaması vs.)
Bence çoğu kişi bu duruma denk geliyor, o yüzden tecrübelerinizi duymak çok faydalı olur.

Teşekkürler!

Son düzenleme:

shogun

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
469
Benim bildiğim Samsung ve Huawei'nin kendi mağazası var. Bunun haricinde 3. taraf kaynaklara pek güvenmem.
Google Play'de bulunan uygulamalar bile virüslü çıkabiliyor. Kaldı ki 3. taraf uygulamalarda olmasın.

Son günlerde haberlerde inatbox kullanan bazı kişilerin hesaplarının boşaltıldığı haberleri vardı. Benzer duruma düşmeye gerek yok.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri