Soru Üniversite Öğrencilerine İlk Pc/Telefon Vergi İndirimi Hk.

hhuseyin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Selamlar,
Konu zaten biliyorsunuzdur diye düşünüyorum bilmeyenler için kısa özetleyeyim;

Üniversite öğrencileri 1 defaya mahsus, vergisiz bir şekilde telefon veya bilgisayar alabilecek.
Ancak bu durumdan Açık öğretim, yüksek lisans ve doktora öğrencileri faydalanamayacak.

Sizin bu konu hakkındaki düşüncelerinizi merak ettim. Bazı yerlerde gördüm insanlar açık öğretimdekilerin alamamsı çok saçma evde lazım oluyor demiş, kimi ben üni'ye her gün gidiyorum sen sürekli evdesin ne gerek var sana demiş, kimisi de vergilerin derdinde neden bu kadar çok vergi var zaten diyen olmuş.
dediğim gibi sizin de fikirlerinizi merak ettim
İyi Forumlar.

zapkiiiinus

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
22
beyler yarın 21kya 12 64 alacağım ikinci el alayım mi bekleyim mi bunu sizce yoksa alıyım yasa çıkınca satayım mı bilemedim

Kürşat Bey

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
1,308
Kafadaki sorular
1. Hangi vergiler kalkacak bir ton vergi var belki TRT bandrolü kalkar 😂 ya da hepsi mi
2. Belli bir limit konacak mı ki bence konur 70/80 binlik cihazdan vergi almamazlik yapmazlar gibime geliyor ve daha çok erken talimat verilmiş taslak hazırlanacak meclise sunulacak oradan geçecek resmi gazete de yayımlanacak bence süresi var daha bunun yine

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,957
Selamlar,

Üniversite öğrencileri 1 defaya mahsus, vergisiz bir şekilde telefon veya bilgisayar alabilecek.
Ancak bu durumdan Açık öğretim, yüksek lisans ve doktora öğrencileri faydalanamayacak.

Sizin bu konu hakkındaki düşüncelerinizi merak ettim. Bazı yerlerde gördüm insanlar açık öğretimdekilerin alamamsı çok saçma evde lazım oluyor demiş, kimi ben üni'ye her gün gidiyorum sen sürekli evdesin ne gerek var sana demiş, kimisi de vergilerin derdinde neden bu kadar çok vergi var zaten diyen olmuş.
İyi Forumlar.
Acik ogretim icin bence dogru karar acikta olan 45 yasindaki de universiteli normal yasinda gidende unili ki aciga gecen calismak icin geciyordur

Remexus

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
Liseyi lise de bırakanlar da bu durumdan faydalanacak mı peki yani herkesin ayağına bu şans 1 defa geliyor iyi değerlendirmek lazım

RedWinn

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
37
Selamlar,

İyi Forumlar.
Peki ben liseyi bu sene bitirdim üniversite sınavınada girdim bu sene faydalanabilir miyim

KS

hhuseyin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Hocam,
Yeni bilgiler gelmiş söyle ki;

+Sadece yerli üretim olan telefonlar vergisiz alınabilecek
+Ve belirli bir fiyat aralığı olacağı
Fiyat aralığının ne kadar olacağı hakkında net bir bilgi bulamadım düzeltirseniz sevinirim
(tahminim 5-6bin TL olan telefonlara gelir)

Bilgisayarlar ile ilgili ne karar verilecek acaba?
🤔

Mertay

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
948
Hocam,
Yeni bilgiler gelmiş söyle ki;

+Sadece yerli üretim olan telefonlar vergisiz alınabilecek
+Ve belirli bir fiyat aralığı olacağı
Fiyat aralığının ne kadar olacağı hakkında net bir bilgi bulamadım düzeltirseniz sevinirim
(tahminim 5-6bin TL olan telefonlara gelir)

Bilgisayarlar ile ilgili ne karar verilecek acaba?
🤔

büyük hayal kırıklığı telefonlarda 2.000 tl kadarmış. Bilgisayarlarda yerli üretim ama onun fiyat bandı belli değil. Doğru dürüst kullanıcıların yararlanması için her ürüne olmalıydı.

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,957
büyük hayal kırıklığı telefonlarda 2.000 tl kadarmış. Bilgisayarlarda yerli üretim ama onun fiyat bandı belli değil. Doğru dürüst kullanıcıların yararlanması için her ürüne olmalıydı.
Yerli üretim derken montajlanmasi sayılıyor mu bide hangi markalar giriyo bu gaming gen falan oluyor mu

Edin Dzeko

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
329
Kafadaki sorular
1. Hangi vergiler kalkacak bir ton vergi var belki TRT bandrolü kalkar 😂 ya da hepsi mi
2. Belli bir limit konacak mı ki bence konur 70/80 binlik cihazdan vergi almamazlik yapmazlar gibime geliyor ve daha çok erken talimat verilmiş taslak hazırlanacak meclise sunulacak oradan geçecek resmi gazete de yayımlanacak bence süresi var daha bunun yine
Ben en geç Ekim de çıkacağını düşünüyorum. Ayrıca vergilerin hepsi kalkacaktır. Umarım fiyat sınırı da olmaz.

ardateo

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
866
beyler yarın 21kya 12 64 alacağım ikinci el alayım mi bekleyim mi bunu sizce yoksa alıyım yasa çıkınca satayım mı bilemedim
bence şimdi al çünkü sınır 10k nın altında olacak büyük ihtimalle bide duyduğum kadarıyla tr ürünlerinde bu uygulama olacakmış yani vestel gibi markalarda

Edin Dzeko

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
329
bence şimdi al çünkü sınır 10k nın altında olacak büyük ihtimalle bide duyduğum kadarıyla tr ürünlerinde bu uygulama olacakmış yani vestel gibi markalarda
10K ne olum ASKODGPIUHIYGSDA bu kadar da abartmayın. Bari 40k falan de o kadar sallama.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri