Fiyat/Performans Üst Segment Sistem

yusufmngs

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Arkadaşlar herkese iyi günler. Yaklaşık olarak 2 aydır üst segment bir sistem almak için bekliyorum. Çok güzel AMD işlemcili ve ekran kartlı sistemler var fakat daha öncesinde sorun yaşadığım için soğudum ve Nvidia Intel olmasını istiyorum. Elraen sistemini kaçırdım o çok iyidi. Merak ettiğim ise şu; PC Hocası üst segment bir sistem çıkaracak mı? 25k bütçem var ve güzel bir üst segment almak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,482
PSU bu ikisinden biri ile değişip alın bence bu fiyata güzel sistem olmuş İntel tabanlı olduğu için bu fiyata anca 12400f oluyor oda 1080p de darboğaz yapcaktır tavisyem ryzen 5700x kullanın bu fiyata gelir darboğazda olmaz. @yusufmngs

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,482
hocam bu ekran kartı markasını daha önce hiç duymadım. İyi mi sizce yoksa 1-2k daha ekleyip bilindik markalardan mı almalıyım?
Gainward yurt dışında bilindik bir marka tercih edilebilir soğutması da uygundur.

i5 12400f 1080P De 3070 ti ile %25 darboğaz yapar burda topladığım sistem RYZEN 5700X işlemcili darboğaz olmaz buna da bakabilisiniz.

KS

yusufmngs

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
dostum
Gainward yurt dışında bilindik bir marka tercih edilebilir soğutması da uygundur.
bu parçaları sipariş edip alacağım ama ben sistemi kurmasını bilmiyorum. Bilgisayarcıya gitmem gerekir mi yoksa youtubedan video falan ile sistemi kurabilr miyim?

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,482
dostum

bu parçaları sipariş edip alacağım ama ben sistemi kurmasını bilmiyorum. Bilgisayarcıya gitmem gerekir mi yoksa youtubedan video falan ile sistemi kurabilr miyim?
Video izleyerek yapabilirsiniz forumdan da destek alabilirsiniz çok zor değil sadece dikkatli bir şekilde kurmak lazım.

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
dostum

Zor değil ama eliniz yatkın değil ya da fiyatlardan dolayı çekinirim derseniz bilgisayarcıya yaptırın daha güvenli ve hızlı olur.

Kerimhan

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
223
Benim attığım sistem 1080p de darboğaz yapar arkadaşın dediği gibi. En az 2k'da kullanılmalı.

Diğer konu da gainward güzel markadır internetten de araştırabilirsiniz.

Olabildiğince f/p yapmaya çalıştım.

PSU konusuna gelince Highpower için attığım linkte kullanıcı yorumlarına bakabilirsiniz sizi asla üzmez bunu söyleyebiliirim. PSU kötü olduğu fikrine katılmıyorum gayet kaliteli bir PSU. Yılarrca highpower kullandım.

25 k dediğiniz için de o fiyatı geçmemeye çalıştım ondan bu şekilde çıktı.

Ejdehar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Benim attığım sistem 1080p de darboğaz yapar arkadaşın dediği gibi. En az 2k'da kullanılmalı.

Bilmediğimden soruyorum 1080p çözünürülük olarak 2k dan düşük değil mi? dar boğaz yapması için tam tersi olması gerekmiyor mu? bu konu tam olarak nasıl açıklar mısınız? Bu arada bahsedilen 1080p ve 2k monitör çözünürlüğü değil mi ?

Kerimhan

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
223
"Darboğazlar" dedikleri olayda bir bileşen, daha güçlü bir bileşenin potansiyeline engel olduğunda meydana gelir. Hemen hemen her bileşen darboğaza yol açabilir ancak oyun bilgisayarında CPU ve GPU'ya özellikle dikkat edilmelidir. Hazır sistemlerin çoğu iyi bir dengeye sahip olacak şekilde tasarlanmıştır.

Bu bilgiyi baz alırsak, ekran kartın güçlü olduğu için yüksek modellere ihtiyac duyar mantığından hareketle en az 2k'da oynaman gerekir diye düşünüyorum.

Ejdehar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
yani bu sistemi alıyorsan monitör 2k olmalı. çok teşekkürler bilgilendirme için. @Kerimhan

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri