Uyguna Oyun Oynamak İçin Sistem Tavsiyesi

mami0715

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
15
Merhabalar,

Kuzenim bilgisayar almak istiyor.

Pek bu işlerden anlamaz, bende ona yardımcı olmak istedim. Sizlerden de tavsiyeler almak istiyorum. 6-10 bin tl arası sistem tavsiye eder misiniz, toplar mısınız?

Monitör olmasına gerek yok. Oyun oynayacak sistemde.

Moderatörün son düzenlenenleri:

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Kuzenim bilgisayar almak istiyor. Pek bu işlerden anlamaz, bende ona yardımcı olmak istedim. Sizlerden de tavsiyeler almak istiyorum. 6-10 bin tl arası sistem tavsiye eder misiniz, toplar mısınız? Monitör olmasına gerek yok. Oyun oynayacak sistemde.
Yeni nesil oyunlar oynayacaksa bu bütçe yetmeyebilir fakat valo cs gibi oyunlar oynarsa bütçe yeterli olur.

KS

mami0715

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
15
Yeni nesil oyunlar oynayacaksa bu bütçe yetmeyebilir fakat valo cs gibi oyunlar oynarsa bütçe yeterli olur.
Bütçesi bu kadar artık yapcak bir şey yok. Zaten öle yeni nesil oyunlara fazla meraklı değil Valorant tarzı FPS oyunları oynar CS oynar.

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Bütçesi bu kadar artık yapcak bir şey yok. Zaten öle yeni nesil oyunlara fazla meraklı değil Valorant tarzı FPS oyunları oynar CS oynar.
Sence ekran kartı olmasa olurmu. R5 5600x li bir sistem var fakat ekran kartı yok 9k alınırmı?

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Veya bütçesini 1-2k civarı genişletebilirse rx 6400 / rx 6500xt kartlarını alabilir.

Erenovski

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Belki ilerde rx 6600 ekran kartı alırsa güzel sistem olur :) .
Hocam abartmışsınız biraz. On bin liraya bunun kat kat iyi sistemi alınır yav. 2.El ortalama bir bilgisayar alabilirsiniz, eğer sıfır istiyorsanız birkaç link bırakabilirim.

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Hocam abartmışsınız biraz. On bin liraya bunun kat kat iyi sistemi alınır yav. 2.El ortalama bir bilgisayar alabilirsiniz, eğer sıfır istiyorsanız birkaç link bırakabilirim.
2. El daha iyisi alınabilir fakar 10k ya sıfır iyi bir sistem görmedim ,bulmakda zor. Link bırakırsan iyi olur bizde görmüş oluruz :) .

Erenovski

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
16 GB Olan bir sistem
8 GB Sistem - RAM Artırılabilir
Yine 8 GB Bir sistem aynı şekilde artırılabilir ama valorant tarzı oyunlar için yeterli olacaktır.

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
16 GB Olan bir sistem
8 GB Sistem - RAM Artırılabilir
Yine 8 GB Bir sistem aynı şekilde artırılabilir ama valorant tarzı oyunlar için yeterli olacaktır.
İ3 10100f işlemcisine biraz ön yargılıyım. Fakat i3 10100f rx 6500xt valoda ortalama 250 fps alıyor. Cs de 300 alır. Fakat bu oyunlar pek ekran kartı istemediği için ekran kartını erteliyebilir dedim. Yinede bu sistemleride alabilir. 2. Sistem yeterli olacaktır :) .

Erenovski

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Hocam alabiliyorken tüm parçaları almak lazım. Yaşadığımız ülke gereği fiyatlar sürekli artışta, elinde para varsa sistemin tamamını dizmelisin bence.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri