Va panel mi ips panel mi ?

Devrim59

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
46
İps ekran 144 hz 1 ms mi
Va panel kavisli olan 144 hz 1 ms olan mı ?
Görüntü açısından battlefiled5 warzone walo gibi oyunlar için hikayeli oyunlards oynuyorum yüksek ayarlarda öneriniz nedir
Sebebiyetinide yazın lütfen cevabınızın teşekkürler

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Ips daha iyi tabiki. Ips > Va > Tn . Ips çok daha iyi kavisli olması görüntüden daha önemli değil bence.

umeris

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
165
olayı birazcık ayırmak lazım.

Eğer alacağınız ürün ucuz bir VA panelli model ise VA önermiyorum. Özellikle ASUS VG247Q1A modelini asla önermiyorum. Genelde de curved olan modeller hep VA oluyorlar.

VA panelin genelde artıları bana göre siyahları tam olarak vermesi ve renklerin biraz daha canlı olması. Fakat VA panel aldığınızda yüksek oranda ghosting yaşama olanağınız var.

IPS panelin artıları ise yüksek görüş alanı (nerden bakarsanız renkler aynı), ghosting genelde çok azdır veya hiç yoktur ve daha kaliteli bir hissiyat. Eksisi ise IPS glow olma olasılığı var.

Bana soracak olursanız ben IPS alırdım. İnternette her gezindiğimde gözümün ağrımasındansa IPS glow görmeyi tercih ederdim. Karar sizin.

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
İps ekran 144 hz 1 ms mi
Va panel kavisli olan 144 hz 1 ms olan mı ?
Görüntü açısından battlefiled5 warzone walo gibi oyunlar için hikayeli oyunlards oynuyorum yüksek ayarlarda öneriniz nedir
Sebebiyetinide yazın lütfen cevabınızın teşekkürler

Eğer oyun oynamak dışında tasarımsal şeyler ile de uğraşacaksanız IPS panel tercih etmek gerekir.
IPS panellerde, görüş açısı ve renkler konusunda diğer panellere göre daha iyi sonuç alıyorsunuz.
1663762166628.png

VA panellerin avantajı ise daha yüksek kontrast değerlerine sahip olması. Bu da siyahları daha iyi göstermesini sağlıyor.
1663762501043.png

Seçim yaparken bu gibi şeyler dışında monitörün özellikleri ve fiyatı da önemli.
24" / 144 Hz / 1 Ms / 1080p bir monitör alacaksam ve sadece panelden dolayı +1.000/+.1500 TL ödemem gerekirse VA tercih ederim.
Ama eğer aradaki fiyat ve özellik farkı çok fazla değilse, tercihimi IPS monitörden yana kullanırım.

Seferioğlu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Fiyatları belirtmemişsin ama eğer oyun odaklı isen ve IPS nin fiyatı VA ya göre çok daha yüksekse VA seçmen daha mantıklı olacaktır. IPS genel olarak iş, VA genel olarak oyun odaklı diyebiliriz.

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763
Monitör alırken dikkat edilmesi gerekenler aşağıdaki Monitör rehberine bakabilirsiniz.

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Şahsi önerim İPS panel. Her alanda iyi işler yapabiliyor. Burada belirttiğiniz VA panel ne kadar kaliteli ? Bize bütçe ve düşündüğünüz modelleri atın ona göre öneri ve değerlendirme sağlayalım.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri