Valorant Fps Dalgalanması Ve Donma Sorunu

afrodck

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar merhaba son bir haftadır Valorant oyununda oyun içinde sabit 350-400 olan fpsim aksiyon anlarınd 200lere 150lere düşüyor ve bundan dolayı(muhtemelen) oyun içinde sürekli olarak bir drop sorunuyla karşı karşıyayım.Çok fazla oyunda denemedim ancak girdiğim oynadığım oyunlar arasında bu sorun sadece Valorantta mevcut.Sorunun ne olduğunu nasıl saptarız? Sizce nedir?
Sistem:AMD Ryzen 5 7500F İşlemci
MSI PRO A620M-E Anakart
Corsair Vengeance 16 GB 5200 MHz Ram×2
MSI RX 6750 XT GDDR6 12 GB Ekran kartı

knizel

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Aynı işlemciye sahibim böyle bir dalgalanma yok bende. Acaba sıcaklık değerleriniz nasıl? PC stok fanlı mı ve sıcak bir ortamda mı bulunuyor? Bunlara ek olarak birkaç haftadır valorant ile ilgili bu ve benzeri birçok sorun sorun gördüm belki de oyuna gelen güncellemeler sonrası bir problem olmuş olabilir.

KS

afrodck

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Aynı işlemciye sahibim böyle bir dalgalanma yok bende. Acaba sıcaklık değerleriniz nasıl? PC stok fanlı mı ve sıcak bir ortamda mı bulunuyor? Bunlara ek olarak birkaç haftadır valorant ile ilgili bu ve benzeri birçok sorun sorun gördüm belki de oyuna gelen güncellemeler sonrası bir problem olmuş olabilir.
sorunu yaşadığım esnada sıcaklık değerlerim 55-62 arası değişiklik gösteriyordu.Bu sorundan sonra cbp ve pbo ayarlarında dengelemeler,değişimler yaptım sıcaklık değerlerim +5 kadar artıp 65-70 aralığına geldi. Evet stok fan kullanıyorum. Dediğiniz gibi oyunun güncellemesiyle gelen veya geçen hafta yapmış olduğum ekran kartı güncellemesiyle doğan bir sorun olabilir ama böyle olduğumu umut edip beklemek istemiyorum.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri