Soru Valorant’ta Kendimi Geliştirmek İstiyorum – Sadece Aim Yeterli Mi?

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,330
Merhaba arkadaşlar, günaydın.

Valorant’ta kendimi nasıl geliştirebileceğimi merak ediyorum, özellikle AIM konusunda. Poligonda 1-2 saat çalışıyorum, botları en zora çekiyorum.

AIM’im Gümüş rütbesine göre fena değil.

Bazı maçlarda 26’ya 14, bazı maçlarda 34’e 18 gibi skorlar alıyorum. Ama AIM dışında neleri çalışmam gerektiğini de merak ediyorum.
Burada yaşça küçük arkadaşlar “ sanki esporcu olacak” gibi şeyler düşünebilir, ona da cevabım net: Hayır, esporcu olma gibi bir hedefim yok. Ben sadece eğlencesine girip oynayan biriyim.

Rank atlamışım ya da atlamamışım çok umrumda değil ama insan Plat, Dia, Immortal gibi rütbeleri görünce motivasyonu artıyor, orası kesin 😊

Bir de şöyle bir sorunum var, eminim Türk sunucusunda oynayan herkes buna en az bir kez şahit olmuştur:

Örnek veriyorum: Takımdan biri, duo olarak maça giriyor. Duo eşleşmesindeki diğer oyunculardan biri, takım arkadaşının silahını alıyor.

Sonra ne oluyor?
Oyunu satıyorum.
Oynayacağınız oyunun …” gibi küfürlü, saygısız ifadelerle maçı sabote etmeye başlıyor.

frtious

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Benim duo immo bro. O seviyeler hiç neşeli değil şahsi fikrim. O yüzden gümüş-gold civarında takılıyoruz. Bir kaç kişiden (dia-immo) duyduğum elo yükseldikçe lineup, oyun bilgisi ve aim full focus yardırman lazım. Oyunu TR sunucu tarafında full focus oynamak çok zor. (Bir takımın yoksa). İyi bir takımla bu saydıklarımın hepsi olmasa da elo yükseltirsin kazanarak. Ama her oyunda olduğu gibi bu oyunda da solo oynamak çok zor. 10 yaşındaki bebenin şımarıklıklarını çekmekten oyun oynayamazsın.

KS

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,330
Benim duo immo bro. O seviyeler hiç neşeli değil şahsi fikrim. O yüzden gümüş-gold civarında takılıyoruz. Bir kaç kişiden (dia-immo) duyduğum elo yükseldikçe lineup, oyun bilgisi ve aim full focus yardırman lazım. Oyunu TR sunucu tarafında full focus oynamak çok zor. (Bir takımın yoksa). İyi bir takımla bu saydıklarımın hepsi olmasa da elo yükseltirsin kazanarak. Ama her oyunda olduğu gibi bu oyunda da solo oynamak çok zor. 10 yaşındaki bebenin şımarıklıklarını çekmekten oyun oynayamazsın.
Bu konuda aynı fikirdeyiz o zaman.
Ben 28 yaşında bir bireyim ve oyunda 9-10 yaşındaki bir çocuktan küfür yedim.

Gerçekten çok zoruma gitti ya. 😂😃

frtious

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Dostum ben 32 yaşındayım. Bu yaşıma kadar bu kadar toksik bir şekilde zorbalanmadım. Zorbalayan da 10 yaşında bebe. Başlarda çok canım sıkılıyordu tam bilmediğim için sonrasında hepsini mute'leyip oyunu oynuyorum. CS'ciysen oyunu okuyabiliyorsun zaten. Fakat ne yaparsan yap ya karşı takım Hakkari Dağ Komandosu gibi oynuyor ya da takımın baltalıyor. Yine de oynuyoz işte 😁

trraenee

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Ben maçlardan önce poligonda müzik açıp yaklaşık 1 saat resimde belirttiğim direklerin arkasından peek atarak mümkün olduğunca one tap atarak bot vuruyordum bu sayede bronz 2 seviyesinden dia seviyelerine kadar 1 sezonda yükselmiştim biraz da haritaları bilirseniz plat rankına kadar rahatlıkla çıkabilirsiniz. Tabii ki burada şu detayı unutmamak lazım Valorant'ın özellikle Türkiye serverinde her maç yaşı küçük çocuklar veya maçı trolleyen satan, instalock atıp dini milli değerlere kadar küfür eden ve en önemlisi artık her maç denk gelen Smurf hesaplar var bana göre Türkiye serverinde rank atlamak ne kadar yetenekli olursan ol en zor iş. Ben oynadığım zamanlarda Almanya, Fransa sunucusunda oynuyordum size de bunu tavsiye edebilirim mümkünse arkadaşlarınız ile oynayın. Biraz oyun hakkında da eleştiride bulunayım ben şimdi oyunun geldiği halden dolayı bıraktım bir yerden sonra yukarıda bahsettiğim ucube varlıklara tahammül edemiyorum. Aktif olarak fps oyunu CS2 oynuyorum onun dışında da RUST falan takılıyorum umarım bir gün Valorant çeşit çeşit skin getirmekten biraz zaman ayırıp oyunun bu sorunu çözmeyi düşünür.

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2025-07-14 091513.jpg
    Ekran görüntüsü 2025-07-14 091513.jpg
    88.2 KB · Görüntüleme: 23
KS

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,330
Dostum ben 32 yaşındayım. Bu yaşıma kadar bu kadar toksik bir şekilde zorbalanmadım. Zorbalayan da 10 yaşında bebe. Başlarda çok canım sıkılıyordu tam bilmediğim için sonrasında hepsini mute'leyip oyunu oynuyorum. CS'ciysen oyunu okuyabiliyorsun zaten. Fakat ne yaparsan yap ya karşı takım Hakkari Dağ Komandosu gibi oynuyor ya da takımın baltalıyor. Yine de oynuyoz işte 😁
@frtious
Aynen aynen, ben de CS:GO’dan geldim abi.Valorant’a ilk başladığımda içimden dedim ki:
“Bu ne oğlum? Çok renkli lan bu!” 😂

Recep İvedik’in bir sahnesi vardı ya,
Bunlar Allah’ın lütfu, bunlar Allah’ın cezası.“ Harbi o hesap…

Bizim takıma bakıyorsun: 9-10 yaşında çocuklar. Bir de rakibe bakıyorsun: Gören SAT/SAS komandosu zanneder.

Öyle bir vuruşları var ki, adamlar resmen dersine çalışmış gibi! 😄

frtious

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Ben maçlardan önce poligonda müzik açıp yaklaşık 1 saat resimde belirttiğim direklerin arkasından peek atarak mümkün olduğunca one tap atarak bot vuruyordum bu sayede bronz 2 seviyesinden dia seviyelerine kadar 1 sezonda yükselmiştim biraz da haritaları bilirseniz plat rankına kadar rahatlıkla çıkabilirsiniz. Tabii ki burada şu detayı unutmamak lazım Valorant'ın özellikle Türkiye serverinde her maç yaşı küçük çocuklar veya maçı trolleyen satan, instalock atıp dini milli değerlere kadar küfür eden ve en önemlisi artık her maç denk gelen Smurf hesaplar var bana göre Türkiye serverinde rank atlamak ne kadar yetenekli olursan ol en zor iş. Ben oynadığım zamanlarda Almanya, Fransa sunucusunda oynuyordum size de bunu tavsiye edebilirim mümkünse arkadaşlarınız ile oynayın. Biraz oyun hakkında da eleştiride bulunayım ben şimdi oyunun geldiği halden dolayı bıraktım bir yerden sonra yukarıda bahsettiğim ucube varlıklara tahammül edemiyorum. Aktif olarak fps oyunu CS2 oynuyorum onun dışında da RUST falan takılıyorum umarım bir gün Valorant çeşit çeşit skin getirmekten biraz zaman ayırıp oyunun bu sorunu çözmeyi düşünür.
Farklı sunucuda bir kez oynadım pingim yüksekti. O yüzden bir daha denemedim. Tavsiyen olur mu bu konuyla ilgili ? Smurf'te çok geliyor, trolleyen de. Çok nadir de olsa iyi takım geliyor tabii o zaman şevkleniyor insan daha çok.

@frtious
Aynen aynen, ben de CS:GO’dan geldim abi.Valorant’a ilk başladığımda içimden dedim ki:
“Bu ne oğlum? Çok renkli lan bu!” 😂

Recep İvedik’in bir sahnesi vardı ya,
Bunlar Allah’ın lütfu, bunlar Allah’ın cezası.“ Harbi o hesap…

Bizim takıma bakıyorsun: 9-10 yaşında çocuklar. Bir de rakibe bakıyorsun: Gören SAT/SAS komandosu zanneder.

Öyle bir vuruşları var ki, adamlar resmen dersine çalışmış gibi! 😄
Mutlaka görmüşsündür, elinde oyuncak silah yanıp sönen COD karakterini. Oyuna ilk girdiğimde bende öyle oldum 😂

trraenee

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Farklı sunucuda bir kez oynadım pingim yüksekti. O yüzden bir daha denemedim. Tavsiyen olur mu bu konuyla ilgili ? Smurf'te çok geliyor, trolleyen de. Çok nadir de olsa iyi takım geliyor tabii o zaman şevkleniyor insan daha çok.
Bilgisayarınızda vardır büyük ihtimalle ama yine de sorayım ethernet kablonuz var mı? yoksa takın eğer internet sağlayıcınız iyiyse hiç değilse Almanya sunucusunda 60 civarı bir ping alabilirsiniz bu da sizi idare eder. Smurf konusu gerçekten çok can sıkıcı bir durum hele de kendi arkadaşlarını kasmak için farklı hesaptan girenler. Ben kastığım dönemde plat rankına kadar tek başıma kastım önce poligon girip sonra günde 4-5 maç atıp çıkıyordum, plat rankından sonra da Discord üzerinden 5'li takımlar oluşturup girmeye başladık hatta whatsapp grubumuz bile vardı Diamond rankınıda o şekilde görebilmiştim, sizde eğer kullanıyorsanız Discord üzerinden yoksa da Türk sunucularında nadir ama maçlarda iyi anlaştığınız insanlarla takım oluşturup girebilirsiniz sizi gerçektende rakipten 1-2 adım öne taşıyor takımla oynamak.

KS

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,330
@trraenee
Az önce 1-2 maç attım kardeşim. Dedim, “Biraz ısınayım, sonra dereceliye gireyim.”

Ama ne oldu?
İlk maçta karşıma 7-8 yaşında bir çocuk geldi. İkinci maçta ise 11-15 yaşlarında bir başka çocuk.

Biri Raze almış, sadece bomba atıyor.
Dedim ki:
Troll için mi girdin kardeşim? Kazanalım gidelim işte…

Aldığım cevap:
Sanane yarr… evet troll oynuyorum, size maç kazandırmayacağım.

Tabii yaşça küçük olduğunu fark edince bir şey demedim, mute atıp geçtim ama o iki maçı da küçük çocuklar yüzünden kaybettim.

Sinirden Riot’a bastım küfrü, kapatıp oyunu FC25’e geçtim.

Mutlaka görmüşsündür, elinde oyuncak silah yanıp sönen COD karakterini. Oyuna ilk girdiğimde bende öyle oldum 😂
Evet, abi gördüm. 😃

trraenee

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
@trraenee
Az önce 1-2 maç attım kardeşim. Dedim, “Biraz ısınayım, sonra dereceliye gireyim.”

Ama ne oldu?
İlk maçta karşıma 7-8 yaşında bir çocuk geldi. İkinci maçta ise 11-15 yaşlarında bir başka çocuk.

Biri Raze almış, sadece bomba atıyor.
Dedim ki:
Troll için mi girdin kardeşim? Kazanalım gidelim işte…

Aldığım cevap:
Sanane yarr… evet troll oynuyorum, size maç kazandırmayacağım.

Tabii yaşça küçük olduğunu fark edince bir şey demedim, mute atıp geçtim ama o iki maçı da küçük çocuklar yüzünden kaybettim.

Sinirden Riot’a bastım küfrü, kapatıp oyunu FC25’e geçtim.
Evet işte en çok sinir eden durum bu maçta iyi oynayacaksanız bile insanda oyun oynama isteği bırakmıyorlar ve hiçbir şekilde susturamıyorsun çocukları mecburen susan biz oluyoruz, size de tavsiyem mümkünse yabancı sunucuda ekip oluşturarak oynamanız olur. Aim içinde dediğim şekilde çalışmanız hem nişangahınızın sürekli kafada olmasını sağlar hem de refleks olarak teke tekte karşınıza rakip çıktığında sizi öne taşır rahatlıkla vurabilirsiniz gerisi de oyunu oynadıkça gelir. Mümkün olduğunca main karakterinizi seçin benim yaklaşık 1500 saatim vardı bunun 1200-1300 saati neon oynamakla geçti eğer solo girdiysem sen sage al diyenleri dinlemiyorum yani diğer tavsiyem de sage alan kişi siz olmayın 😂.

frtious

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
İlk oyuna adım attığımda mevzuyu bilmediğim için Sage almıştım. Tabii seviyeler yerde olduğu için, 20 flan vurup e iyiymiş flan demiştim 😀
Sonra YT üzerinden taktik flan bakarken karakterleri çözdüm poligonda. Aim çalışırken zaten el alışıyor ama şu Neon'u oynayanlara/oynayabilenlere hala hayret ediyorum. Bana çok göre zor bir char 😅

KS

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,330
@trraenee
Peki sana bir sorum daha olacak kardeşim, kusura bakma lütfen meşgul ediyorsam.

Ben Valorant’ta şu anda 1.600 DPI – 0.22 sens kullanıyorum. Bu değerler normal mi, yoksa poligona girip kendi oyun tarzıma göre DPI ve sens ayarı yapmam mı daha mantıklı olur?

Önerilerin için ayrıca çok teşekkür ederim. Aklımda söylediklerinin hepsi var, hepsini dikkate alacağım.

İlk oyuna adım attığımda mevzuyu bilmediğim için Sage almıştım. Tabii seviyeler yerde olduğu için, 20 flan vurup e iyiymiş flan demiştim 😀
Sonra YT üzerinden taktik flan bakarken karakterleri çözdüm poligonda. Aim çalışırken zaten el alışıyor ama şu Neon'u oynayanlara/oynayabilenlere hala hayret ediyorum. Bana çok göre zor bir char 😅
Abi bize böyle renkli menkli oyunlar yaramıyor… En iyisi biz CSGO’ya geri dönelim! 😄

trraenee

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Bende Neon oynarken genelde tüm küfürlerin hedefi olurum çok sinir eden bir çar rakipleri ama bir kere alıştım bırakamıyorum çok eğlenceli karakter.
@trraenee

Ben Valorant’ta şu anda 1.600 DPI – 0.22 sens kullanıyorum. Bu değerler normal mi, yoksa poligona girip kendi oyun tarzıma göre DPI ve sens ayarı yapmam mı daha mantıklı olur?

Önerilerin için ayrıca çok teşekkür ederim. Aklımda söylediklerinin hepsi var, hepsini dikkate alacağım.

Abi bize böyle renkli menkli oyunlar yaramıyor… En iyisi biz CSGO’ya geri dönelim! 😄
Normalde derler ki oynadığın karaktere göre seç ama ben Neon oynadığım halde düşük dpi düşük sens oynuyorum senin oynayış tarzına bağlı bir dpi ve sens seçmen daha iyi olur ama yine de tavsiye vereyim çok yüksek sens kullanma ki teke teklere çıktığında aimin rakibin kafasına otururken sağa sola çok kaymasın. Genelde peek atarken nişangah mümkün olduğunca rakibin kafasına ayarlı sabit bir şekilde durmalı nişangahı kafaya getirme görevini wasd tuşlarıyla karakter yapmalı. Siz oyunu oynarken nişangahın önünde mesafeye göre sürekli bir rakip hayal edin ve nişangah'ı o kafa hizasında sabit tutun.

frtious

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
@trraenee

Valo'dan sıkılınca daha kanser eden bir oyun buldum Arena Breakout (Escape From Tarkov'un ücretsiz versiyonu) tavsiye ederim. Solo veya team ile keyifli oluyor. CS oynamaya tekrar başlarsam bütün oyunları silerim gibi geliyor. Bir süre böyle devam 😊 renk olsun 😂

Bende Neon oynarken genelde tüm küfürlerin hedefi olurum çok sinir eden bir çar rakipleri ama bir kere alıştım bırakamıyorum çok eğlenceli karakter.

Normalde derler ki oynadığın karaktere göre seç ama ben Neon oynadığım halde düşük dpi düşük sens oynuyorum senin oynayış tarzına bağlı bir dpi ve sens seçmen daha iyi olur ama yine de tavsiye vereyim çok yüksek sens kullanma ki teke teklere çıktığında aimin rakibin kafasına otururken sağa sola çok kaymasın. Genelde peek atarken nişangah mümkün olduğunca rakibin kafasına ayarlı sabit bir şekilde durmalı nişangahı kafaya getirme görevini wasd tuşlarıyla karakter yapmalı. Siz oyunu oynarken nişangahın önünde mesafeye göre sürekli bir rakip hayal edin ve nişangah'ı o kafa hizasında sabit tutun.
Raze sarmıştım bir ara sens ve dpi yükseltip sağa sola zıplayıp pompalı oynuyordum. Ama tek kaldığın 1v1 veya 2v1'de paramparça ediyorlar 😊 ben mainini bulamayanlardanım sanırım belli başlı seçtiklerim var tabii ama entry çok benlik değil mesela 😁

trraenee

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Valo'dan sıkılınca daha kanser eden bir oyun buldum Arena Breakout (Escape From Tarkov'un ücretsiz versiyonu) tavsiye ederim. Solo veya team ile keyifli oluyor. CS oynamaya tekrar başlarsam bütün oyunları silerim gibi geliyor. Bir süre böyle devam 😊 renk olsun 😂
Arena Breakout bende arkadaşlarımın zoruyla çok kısa bir süre denedim grafikleri güzel ama oyunun kendisini sevemedim bir türlü.
Raze sarmıştım bir ara sens ve dpi yükseltip sağa sola zıplayıp pompalı oynuyordum. Ama tek kaldığın 1v1 veya 2v1'de paramparça ediyorlar 😊 ben mainini bulamayanlardanım sanırım belli başlı seçtiklerim var tabii ama entry çok benlik değil mesela 😁
Herhangi bir karakter seçin ve her maç onu oynamaya başlayın bir zaman sonra sizden iyi oynayan olmaz takımda ben de kendi main karakterimi jett belirlemiştim sonra bir kere neon oynadım ve herşey tam o zaman başladı 😂

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri