Video Formatları; Saklama, Düzenleme Ve Obs

Necip52703922

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Merhabalar Hocam sormak İstediğim Bir Kaç Soru Var Hem Obs İçerisinde Bulunan Hemde WMV-/-MP4 İçin;

1.) Hocam WMV İle MP4 Arasındaki Saklama Farkları Vsr Nelerdir Daha Az Yer Mi Kaplar, Hangisi Saklamaya Ve Düzenlemeye Daha Uygundur.

2.) Ben oyun Oynarken Yayın Açan Ve Sonradan o Yayının Kaydını İndirip Düzenleyip Yutup Atma Gibi Bir Hobim Var Ve Bu Durum İçin Hangi Video Formatı Kullanılması Doğru Olur;

3.) Benim Diskimde Yaklaşık 250Gb Boyutunda Derlerden Kalma Videolar Var PLC'dir Hidrolik-/-Pinomatiktir Gibi Derlerin Ve Bunları Zip-/-Rar (Artın Hangisi Daha İyiyse) Saklamak Mı Doğru Olur Ve Bide Hangi Video Formatı Daha İyi Olur Bu Tarz Videolar İçin.

-------NOT-------
Sistem :=: Windows 10 Pro
Cpu :=: İntel Core İ5 2500
Gpu :=: Amd Radeon Rx 550 4Gb
Bellek :=: 4x2Gb=8Gb 1333Mhz DDR3
Depolama :=: Hitachi 500Gb 7200Rpm Hdd

(Yazarken Her Kelimenin Baş Harfi Büyük Çünkü Küçüklükten Beri Öyle Alışageldiğim İçin Normalde De Yazışım Böyle Deftere Falan Ondan Dolayı Kusura Bakmayın)

Kolay Gelsin İyi Çalışmalar; Bu Sırada Bende Bu Mouse Neden Çok Sevildi Videosu İzlemeye Geçeyim Elde Kahveyle.

s4lly

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
225
1- WMV MP4'e göre aynı dosyalarda bile daha küçük saklama alanı kaplıyor. Ama düzenleme açısından eğer profesyonel değilseniz MP4 daha kolayınıza gelir. Evrensel bir uzantı biçimi çünkü.

2- Youtube ile uğraşıyorsanız MP4 daha mantıklı olur. Ama bilgisayarınızda WMV üzerinden düzenleyip işiniz bitince de MP4'e çevirebilirsiniz.

3- Bunun için en uygun format H264 olur. Zaten Youtube da bildiğim kadarıyla bu formatı kullanıyor. Container olarak da MP4 tercih edebilirsiniz yine.

KS

Necip52703922

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Peki WMV Formatı Bu Denli Küçültmek İçin Nelerden Feragat Ediyor Da Bu Denli Küçültme Uyguluyor (Arkada Deneme Yaptım Bu Esnada Ve 10 Saatlik 720p 15Gb Boyutunda olan Yayın Dosyasını 7Gb Gibi Bir Küsürata Düşürdü)

Düzenlemede Profosyonellik İsteyen İşler Yapmıyorum Yaptığım Şeyler Genelde Kesme Biçme İşleri Bide Aralarda Mem Yaptıysam o Memlerin Videolarını Koyabiliyorum Ufak Bir Çerçevede Program İçerisindeki Effectleri Vsr Kullanarak. Örnek Vermem Gerekirse Bir Videoda Biri Gelip Oyunun Sonunu Söylüyor Ve Bende Bunu Bilmeme Rağmen (Metro 2033 Redux Misal Olarak) Gidip Orada Cem Yılmazdan "Off.. Yaa.. Tüm Sırrı Bozdun Amaa.." Diyip O Kısmı Koyuyorum Ardından Yapa Benle Birlikte Birazcık Kısık Bir Ses Tonuyla Çıkıyor O gibi Gibi Hatta Kullandığım Edit Programıda Movavinin 2022 Video Editor Programı Olması Lazım Effect Falan Hazır Bulunduğu İçin ve Ömürlük Plan olduğu İçin Aldım Denebilir Onuda Ayrıca Çok Basit Bir Program Kullanması (Yine PC Hocası Sağ olsun Oradan Gördük :D Hocalarımızın Bize Göstermedikleri Şey Kalmadı Sağ Olsunlar. )

Art

Klavye Delikanlısı
Tepki
326
Bildiğimiz sıkıştırma işlemi yapıyor hocam. Eğer görünüşte kalite çok düşmüyorsa gayet etkili bir yöntem.

KS

Necip52703922

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Bildiğimiz sıkıştırma işlemi yapıyor hocam. Eğer görünüşte kalite çok düşmüyorsa gayet etkili bir yöntem.
Kalite Düşmesede FPS Düşürüyor Olabilir Mesela Yutupda Bazı Videoları İzlerken Görmüşsündür FPS Sayacında 60 Yazar Hatta Şahıs Video Çektiği Ve Renderlediği FPS Değerini 60 Söyler Ama Video Bakıldığında 20FPS Görünüyordur Gibi Böyle Hafif Takılmalar Gözle Seçilebilir biraz Dikkatli Bakılınca.
Dedim Hani Böyle Bişey Mi Uyguluyor Kare Sayısını Azaltıp Video FPS'sinden Kısıpda Mı Gb Düşürüyor Yoksa Başka Bir Yöntem Mi Uyguluyor.

Art

Klavye Delikanlısı
Tepki
326
Yok hocam FPS ile alakası yok. Yine saniyede 60 kare veriyor ama çok yüksek sıkıştırmalarda veri kaybı olduğu için görüntüde bozulmalar gerçekleşmektedir. Bu yüzden gözümüzde takılıyormuş hissi oluyor.

KS

Necip52703922

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Yok hocam FPS ile alakası yok. Yine saniyede 60 kare veriyor ama çok yüksek sıkıştırmalarda veri kaybı olduğu için görüntüde bozulmalar gerçekleşmektedir. Bu yüzden gözümüzde takılıyormuş hissi oluyor.
Hocam Birazcık Bakındım Dosya Formatlarını Dönüştüre Dönüştüre Bazı Dosyalarda Bozulmalar Oluyor Dediğin Kısımlarda Benim Kullandığım Programdan Mı Kaynaklı Bilmiyorum Ama 24 FPS Falan Algıladı Videonun Sıkıştırmadan Sonraki Original Kare Hızını Diğerlerinde De İşte Görüntüsel Bozulmalar Oluştu oyundaki Yırtılmalar Gibi Ama Çok Dikkatli Bakılmadıkça Anlaşılmıyor.
Yani Anladığım Kadarıyla İllaki Bişeyden Feragat Ediyor Ki Neredeyse Yarı Yarıya Sıkıştırmalar Yapabilsinler.

NOT :=: Kullandığım Program Orginal Lisanslı Movavi Video Editor Pro

KS

Necip52703922

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Peki Hocam Bişey Daha Sormak İstiyorum Zip İle Rar Arasındaki Farklar Nedir Ve Hangisini Kullanmak Daha Kearlıdır. (Daha İyi Sıkıştırma Uygular)

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri