Soru Vodafone Net 1000 Mbps İnternette Takılma Sorunu

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,330
Herkese merhaba arkadaşlar,

Evde Vodafone Net 1000 Mbps internet kullanıyorum ancak yaklaşık 8–9 gündür internette donmalar yaşıyorum. Video veya film izlerken takılmalar oluyor. Daha önce böyle bir sorun hiç yaşamamıştım; ilk defa başıma geliyor. Müşteri hizmetlerini aradım, adresimi ve bilgilerimi kontrol ettiler. Herhangi bir sorun ya da altyapı çalışması olmadığını söylediler. Modemi aldığım günden beri de bugüne kadar hiçbir problem yaşamamıştım.

İnternette araştırma yaparken, benim yaşadığım durumu yaşayan bazı kişilerin modeme reset atarak sorunu çözdüğünü gördüm. Ben de geçtiğimiz hafta cumartesi günü işten eve gelince modeme reset attım. Ancak dün ve bugün sorun yine devam etti. Bu arada modem aynı anda 5 cihaz ve 4 kişi tarafından kullanılıyor.

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146
Merhaba. Sanırım fiber internet kullanıyorsunuz. Internete bağlanmak için kullandığınız router'ınızın tam marka modeli nedir ?

Sıkıntı çözmek için denenebilecekler. Modem ayarlarından dns'i 1.1.1.1 (cloudflare dns) olarak ayarlamak. Denemek.

Birde https://www.waveform.com/tools/bufferbloat adresindeki testi tamamlayıp sonucun screenshot'unu buraya yapıştırabilirsiniz.

Forumda bu alanda benden tecrübelilerde var. Şimdilik bunları belirteyim.

Boozew

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
708
Video ve filmleri izlediğiniz yer neresidir ? Ve indirme yaparken dener misiniz kaçta indiriyo veya çok oynuyomu (kimse kullanmazken)

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri