Vok-Friday ne kadar F/P?

CptSpork

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
38
Selamlar. Vok-Friday sistemini satın aldım. 2 Haftadır tüm forumları, youtuberleri, siteleri takip ediyordum ve bu tarz stoklu sistem bekliyordum, eğer bunu alamasaydım Ultima-5500 alacaktım.
Sistemin videosu 19.00'da yayınlandı ve RTX 3060Ti + R5 5600'ü görünce ben direk gaza gelip diğer parçaları sorgulamadım. 20.00'da sistem itopyaya eklendiği gibi 1 dakika 37 saniye içerisinde satın aldım sistemi.
Sonradan düşündüğümde kasa, psu ve anakartın iyi olmadığına karar verdim. İleride bu üç parçayı değiştirmeyi düşünüyorum tabiki.

Sizce sistem genel olarak nasıl? F/P'mi? Değişmesi gereken parçalar neler? (Sistemin fiyatı: 14.000)
1669750341517.png

Buraqq

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
336
Selamlar. Vok-Friday sistemini satın aldım. 2 Haftadır tüm forumları, youtuberleri, siteleri takip ediyordum ve bu tarz stoklu sistem bekliyordum, eğer bunu alamasaydım Ultima-5500 alacaktım.
Sistemin videosu 19.00'da yayınlandı ve RTX 3060Ti + R5 5600'ü görünce ben direk gaza gelip diğer parçaları sorgulamadım. 20.00'da sistem itopyaya eklendiği gibi 1 dakika 37 saniye içerisinde satın aldım sistemi.
Sonradan düşündüğümde kasa, psu ve anakartın iyi olmadığına karar verdim. İleride bu üç parçayı değiştirmeyi düşünüyorum tabiki.

Sizce sistem genel olarak nasıl? F/P'mi? Değişmesi gereken parçalar neler? (Sistemin fiyatı: 14.000)
Ekli dosyayı görüntüle 12015
Tabi ki günümüz şartlarına ve sistem fiyatlarına göre f/p.
Bence değiştirilmesi gereken parçalar bütçe dahilinde başta psu-anakart ve kasa olarak devam etmeli

Son düzenleme:
KS

CptSpork

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
38
Tabi ki günümüz şartlarına ve sistem fiyatlarına göre f/p.
Bence değiştirilmesi gereken kasalar bütçe dahilinde başta psu-anakart ve kasa olarak devam etmeli
RAM, M2 ve Ekran Kartı için bir yorum yapma şansınız var mı? Ram için 3200 mhz yani tam hızında kullanıldığında sorun çıkartıyor diyenler var. Aynı şekil M2 içinde vaad ettiği okuma/yazma hızlarını karşılamıyor diyenler var.
Ekran kartı diğer markaların 3060Ti'si ile karşılaştırdığımızda nasıldır?

Canbulu2123

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
286
BilgisayarcıGenç hocama katılıyorum. Tek PSU değişse yeterli olur. Zaten diğer hazır sistemlerde kullanılan öbür parçalar hemen hemen birbirinin aynısı oluyor(özellik bakımından). Başka bir hazır sistem de almış olsaydınız aynı özelliklere sahip olurdu muhtemelen. Sizin burada kârınız 3060Tİ + 5600 almış olmanız. Dediğinize göre ultima-5500 almaktan çok çok daha mantıklı yani içiniz rahat olsun.

Gigabyteın rtx3060 eagle modeli ısınan bı model. Sizdeki model ise ideal sıcaklıklarda çalışacaktır diye düşünüyorum. Ben bir şikayet göremedim ben çok ısınıyor diye.
Bu arada hayırlı olsun.

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763
Kasalık bir şey yok PSU değişmek yeterli.
Anakart'a gelince de seni üzmez ekran kartı değiştirirken yanında b550 tercih edilebilir yada nasıl bir anakart isteniyorsa.

KS

CptSpork

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
38
BilgisayarcıGenç hocama katılıyorum. Tek PSU değişse yeterli olur. Zaten diğer hazır sistemlerde kullanılan öbür parçalar hemen hemen birbirinin aynısı oluyor(özellik bakımından). Başka bir hazır sistem de almış olsaydınız aynı özelliklere sahip olurdu muhtemelen. Sizin burada kârınız 3060Tİ + 5600 almış olmanız. Dediğinize göre ultima-5500 almaktan çok çok daha mantıklı yani içiniz rahat olsun.

Gigabyteın rtx3060 eagle modeli ısınan bı model. Sizdeki model ise ideal sıcaklıklarda çalışacaktır diye düşünüyorum. Ben bir şikayet göremedim ben çok ısınıyor diye.
Bu arada hayırlı olsun.
Çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için, peki performans farkı var mı diğer 3060 Ti'lara göre?

Kasalık bir şey yok PSU değişmek yeterli.
Anakart'a gelince de seni üzmez ekran kartı değiştirirken yanında b550 tercih edilebilir yada nasıl bir anakart isteniyorsa.
Yani anakartı ram ekleme ihtiyacı duymadığım sürece en son değiştirmeyi düşünüyorum. Kasa konusunda soğutma performansı kötüdür diye düşünüyordum ama öyle diyorsanız o zaman ilk önceliğim PSU olmalı.

Canbulu2123

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
286
Hocam hiçbir performans farkı olmaz. Sadece markadan markaya soğutma farkı olabiliyor. Bu modelinde ben ısındığını hiç duymadım. Sistem gelince zaten gerekli testleri yaparsınız.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri