Soru Wd Blue Mu? Kioxia Mı? Acil Yardım.

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
737
Mutlaka bu ikisi arasından mı seçim olacak.
Ayrıca Bütçe ve imkanlar müsait ise 2TB bakmaya çalışın. Aldınız aldınız. ileriye dönük. Fiyatlar durmayacak...
1TB da fiyatlar yüksek. kapasiteye göre ciddi dezavantaj..

Bu ikisi dışında seçenek yok ise:
Kioxia 1TB Excerıa Pro LSE10Z001TG8 M.2 Nvme - DRAM avantajı ile geleceği için bu seçilebilir

KS

Rahasam

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Kioxia'yı aldım. Hepsiburada da kullanabileceğim 1k indirimim vardı. Bütçemde 4k civarıydı. 3700TL ye aldım. https://www.hepsiburada.com/kioxia-...400-ssd-disk-p-HBCV00001MKR7A?magaza=Nethouse

Mutlaka bu ikisi arasından mı seçim olacak.
Ayrıca Bütçe ve imkanlar müsait ise 2TB bakmaya çalışın. Aldınız aldınız. ileriye dönük. Fiyatlar durmayacak...
1TB da fiyatlar yüksek. kapasiteye göre ciddi dezavantaj..

Bu ikisi dışında seçenek yok ise:
Kioxia 1TB Excerıa Pro LSE10Z001TG8 M.2 Nvme - DRAM avantajı ile geleceği için bu seçilebilir
Şuan sistemimde https://www.itopya.com/wd-1tb-green-sn3000-nvme-gen4-m2-ssd-5000mb-okuma-4200mb-yazma_u28200 bu ssd'i var. Yanına ikinci olarak Kioxia'yı aldım.

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
737
İndirimli fiyat iyi, 3700 TL ye almışsınız.
İyi olmuş KİOXİA seçim DRAM mevcut.....

KİOXİA şu an takılı olandan WD 1TB GREEN SN3000 NVMe Gen4 M.2 SSD biraz daha üstün DRAM lı olması da bir faktör.

KS

Rahasam

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Şimdi sistem WD'ye kurulu sence değiştirmelimiyim kioxia gelince?

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
737
Duruma bağlı...
Acelesi olmayabilir.

WD Green ne kadar yer var boşta... Burada yer yok derseniz. Kioxia ya geçeceksiniz.
Şunları yaşayabilirsiniz. depoladığınız birincil öneme sahip olmayan dosya klasör vb. Tekrar KİOXİA dan WD greene aktarma. Zaman geçtikçe boyutları ve çeşitliliği artacaktır.
Dolayısı ile erken KİOXİA ya geçiş. Bu sise geleceğe yönelik dosya depolama ve planlama sağlar.
Aslında şimdiden taktıktan sonra en kısa sürede KİOXİA ya işletim sistemi açısından geçmek bence daha mantıklı.
Diğer türlü Kioxia depolama için zaten kullanmak mantıklı değil.

M2_1 yuvası anakartta burada WD green var değil mi bunu çıkarın diğer M.2 yuvasına takmayın şimdilik
-KİOXİA M2_1 yuvasına takın.
-Restart ve biosa gidin sistemin otomatik olarak görnesi lazım. Bunu birincil BOOT olarak ayarlar. Görmüyorsa --biosta (tekrar eskiyi takmak ve birkaç adım gerekebilir)
-Sonra USB Windows iso kalıbı ve temiz kurulum
-Sistem kuruldu ve açıldı sıkıntı yok..
-Sistemi kapatıp fişten çekme
-İkinci M_ 2 yuvasına eski SSD yi takma...........
-Bunun İçinde Windows var... Bundan kurtulma ve içinde kaybetmek istemediğiniz doyalar var bunları KİOXİA ya -aktarma daha sonra yaparsınız...

Son düzenleme:
KS

Rahasam

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Şahsen durum şuan şu şekilde. Ben daha yeni bir sistem topladım. Her şey sıfır. Daha dün kurdum windowsu falanda wd ssdye. Yani şuan bilgisayar tertemiz. Yani aktarma yapacaksam bence şuan her şeyin başındayken kioxiaya geçmem mantıklı değil mi?
Duruma bağlı...
Acelesi olmayabilir.

WD Green ne kadar yer var boşta... Burada yer yok derseniz. Kioxia ya geçeceksiniz.
Şunları yaşayabilirsiniz. depoladığınız birincil öneme sahip olmayan dosya klasör vb. Tekrar KİOXİA dan WD greene aktarma. Zaman geçtikçe boyutları ve çeşitliliği artacaktır.
Dolayısı ile erken KİOXİA ya geçiş. Bu sise geleceğe yönelik dosya depolama ve planlama sağlar.
Aslında şimdiden taktıktan sonra en kısa sürede KİOXİA ya işletim sistemi açısından geçmek bence daha mantıklı.
Diğer türlü Kioxia depolama için zaten kullanmak mantıklı değil.

M2_1 yuvası anakartta burada WD green var değil mi bunu çıkarın diğer M.2 yuvasına takmayın şimdilik
-KİOXİA M2_1 yuvasına takın.
-Restart ve biosa gidin sistemin otomatik olarak görnesi lazım. Bunu birincil BOOT olarak ayarlar. Görmüyorsa --biosta (tekrar eskiyi takmak ve birkaç adım gerekebilir)
-Sonra USB Windows iso kalıbı ve temiz kurulum
-Sistem kuruldu ve açıldı sıkıntı yok..
-Sistemi kapatıp fişten çekme
-İkinci M_ 2 yuvasına eski SSD yi takma...........
-Bunun İçinde Windows var... Bundan kurtulma ve içinde kaybetmek istemediğiniz doyalar var bunları KİOXİA ya -aktarma daha sonra yaparsınız...
Acronis ile aktarım yapabilirsin tertemiz.

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
737
Şahsen durum şuan şu şekilde. Ben daha yeni bir sistem topladım. Her şey sıfır. Daha dün kurdum windowsu falanda wd ssdye. Yani şuan bilgisayar tertemiz. Yani aktarma yapacaksam bence şuan her şeyin başındayken kioxiaya geçmem mantıklı değil mi?

Tamam işte bende buna dikkat çekmek istedim. Durum gayet uygun. KİOXA elinize uşalır ulaşmaz.
Windows u buna kurun...

Temiz kurulum-formattan sonra şunu kontrol edin. Disk birleştirme

Arama çubuğunu seçin ve birleştir yazın . Sonuç listesinden Sürücüleri Birleştir ve İyileştir'i seçin

fdfdgd.png

Açık yazan yerin sağında Ayarları değiştir. tıklayın. Burada zamanlanmış- otomatik birşleştirme kutucuğu tikli ise kaldırın.
Kapalı şekilde görülsün.

Arakaplanda zamanlanmış disk birleştirme yapmasın. SSD ler için tavsiye edilmiyor. Ömrünü tüketebiliyor

Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri