Wi̇ndows 11 Çok Fazla Ram Yi̇yor Ne Yapmaliyim ?

Hasan_1978

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Merhaba arkadaşlar. Bir Windows 11 kullanıcısı olarak bu işletim sisteminin çok fazla ram yemesinden dolayı performans kaybı yaşıyorum. Pc boştayken yüzde 50-65 arası ram yiyor. Bazı bildiğim şeylerin görevini sonlandırıyorum ama yine de bir fayda etmiyor. 8 gb ramim var ama pc nin garantisi bozulur diye yükseltmiyorum.Sizce ne yapabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim iyi günler.

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2024-09-02 134315.png
    Ekran görüntüsü 2024-09-02 134315.png
    149.7 KB · Görüntüleme: 20

DirtyBlue

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
15
8gb az 16 GB a yükseltmeniz tavsiye edilir garantiyi bozacağını sanmıyorum firma ile iletişime geçip detaylı bilgi alabilirsiniz.

KS

Hasan_1978

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
8gb az 16 GB a yükseltmeniz tavsiye edilir garantiyi bozacağını sanmıyorum firma ile iletişime geçip detaylı bilgi alabilirsiniz.
Babam izin verse yapacam ama her şeye karışıyor o yüzden başka yöntemler bulmam lazım.

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
500
Ram: 8 GB Ram (marka bilinmiyor)
8GB için %50 şu an görünen;
Başka yöntemler olarak:
Artık elle müdahale edip ilk önce başlangıçta çalışmasını istemediğiniz uygulamalar- programlar, götev yöneticisi- başlangıç ayarları deaktif edin.

-Antimalware service bu Windows defender sanıyorum. Buna dokunmayın.
-ARA(3) bunlarda işiniz bitince kapatın. Görev yöneticisinden de sonlandır seçebilirsiniz
-One dirive, Lenova bağlantılı olan iş parçacıkları, Mic. Office clik to run, İntel Audio service, UDC sercice sağ tıklayıp özelliklerden bakın hangi programla ilişkisi var. Görebildiklerim bunlar...
Bunları kapatarak bir miktar RAM tasarrufu sağlayabilirsiniz.

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
Başlangıç uygulamalarından olabildiğince gereksiz her şeyi kapatın. Ayrıca aşağıdaki konudaki adımları izleyebilirsiniz.

KS

Hasan_1978

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Başlangıç uygulamalarından olabildiğince gereksiz her şeyi kapatın. Ayrıca aşağıdaki konudaki adımları izleyebilirsiniz.
Hepsini çok önceden yapmıştım zaten. Ama hiç etkisi olmadı.

Ram: 8 GB Ram (marka bilinmiyor)
8GB için %50 şu an görünen;
Başka yöntemler olarak:
Artık elle müdahale edip ilk önce başlangıçta çalışmasını istemediğiniz uygulamalar- programlar, götev yöneticisi- başlangıç ayarları deaktif edin.

-Antimalware service bu Windows defender sanıyorum. Buna dokunmayın.
-ARA(3) bunlarda işiniz bitince kapatın. Görev yöneticisinden de sonlandır seçebilirsiniz
-One dirive, Lenova bağlantılı olan iş parçacıkları, Mic. Office clik to run, İntel Audio service, UDC sercice sağ tıklayıp özelliklerden bakın hangi programla ilişkisi var. Görebildiklerim bunlar...
Bunları kapatarak bir miktar RAM tasarrufu sağlayabilirsiniz.
Yapmaya çekiniyorum bir şey olur diye ama yapacam.

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
Hepsini çok önceden yapmıştım zaten. Ama hiç etkisi olmadı.

Yapmaya çekiniyorum bir şey olur diye ama yapacam.
O zaman ram yükseltmekten başka çare yok. Lenovo'lar da bozulmuyor garanti. Ama desteği arayıp doğrulayarak hareket edin. Direk destekten babanız da duyarsa bence anlar. İzin vermeme amacı kısıtlama ise başka, arkadşımın babası oyun oynamasını iyileştirmemek için izin vermiyordu. Elden ikinci el ram aldı, gizlice söktü, taktı. Termal macun bile yeniledi, ruhu duymadı :D

KS

Hasan_1978

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
O zaman ram yükseltmekten başka çare yok. Lenovo'lar da bozulmuyor garanti. Ama desteği arayıp doğrulayarak hareket edin. Direk destekten babanız da duyarsa bence anlar. İzin vermeme amacı kısıtlama ise başka, arkadşımın babası oyun oynamasını iyileştirmemek için izin vermiyordu. Elden ikinci el ram aldı, gizlice söktü, taktı. Termal macun bile yeniledi, ruhu duymadı :D
Benim babam anlıyor hacı. Bir keresinde termal macun yenilemeye kalkıştım adam nefes almadan odaya girmiş bana bakıyordu sonrası malum. Daha sonra bir daha denedim bu sefer pc nin vida kısımlarına el feneri tuttu bunda vida izi var dedi ve baya kızdı.

Rediron senin de ne güzel sistem varmış maşallah. Para biriktirsem bile babam pc almama izin vermiyor bunla idare edecez artık. Bence GTA 6 açar :D

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
Benim babam anlıyor hacı. Bir keresinde termal macun yenilemeye kalkıştım adam nefes almadan odaya girmiş bana bakıyordu sonrası malum. Daha sonra bir daha denedim bu sefer pc nin vida kısımlarına el feneri tuttu bunda vida izi var dedi ve baya kızdı.
Ooo, bu neymiş ya casus gibi adam.
Rediron senin de ne güzel sistem varmış maşallah. Para biriktirsem bile babam pc almama izin vermiyor bunla idare edecez artık. Bence GTA 6 açar :D
Eyw daha iyileri senin olsun. Açıp açmayacağını çıkınca göreceğiz :D

Son düzenleme:

tükenişler

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
256
dayı ram yükseltmeden tam verimli şekilde indiremezsin fakat cihazı günlük kullanımda rahatlatmak istersen gereksiz hizmetleri kapat akabinde mem reduct kullan maks seviyeyi %50 yap oto temizler oyunlarda kullanma yeterli

KS

Hasan_1978

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
dayı ram yükseltmeden tam verimli şekilde indiremezsin fakat cihazı günlük kullanımda rahatlatmak istersen gereksiz hizmetleri kapat akabinde mem reduct kullan maks seviyeyi %50 yap oto temizler oyunlarda kullanma yeterli
Ara sıra oyun da oynuyorum tek sorun ram aslında işlemci de iyi yani.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri