Soru Wifi 5/ Wifi 6 Modem

I2UJ

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Herkese selamlar, internetimi Turknet'e geçireceğim. Bu sefer kendi alacağım modemi kullanmak istiyorum. Maalesef kendi altyapıları olmadığı için alacağım hız 100 mbps olacak. Benim telefonum Wifi 6 destekliyor ancak evdekilerin telefonları Wifi 5 destekliyor. Tüm bunlar dikkate alındığında Wifi 6 modem faydalı mı olur yoksa gereksiz mi olur?

Wifi 5 için forumdan bir arkadaş şu modemi önerdi benim de kafama yattı fiyatı 2500 TL

Eğer Wifi 6 daha faydalı olur diyorsanız veya Wifi 5 için daha iyi bir modem seçeneği var diyorsanız önerilerinizi bekliyorum.

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
442
Şu an zaten popüler olan üç marka var Keneetic, TpLink ve Tenda.
Keneetic almanı öneririm, Wi-fi 6 iyi olur aile içinde kullanılan cihazlar desteklediği hızı kullanır.

KS

I2UJ

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Şu an zaten popüler olan üç marka var Keneetic, TpLink ve Tenda.
Keneetic almanı öneririm, Wi-fi 6 iyi olur aile içinde kullanılan cihazlar desteklediği hızı kullanır.
BIzim derdimiz hızdan ziyade evin her yerinden düzgün çekmesi. O zaman el arttırıp Wifi 7 daha mantıklı olur mu?

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
442
BIzim derdimiz hızdan ziyade evin her yerinden düzgün çekmesi. O zaman el arttırıp Wifi 7 daha mantıklı olur mu?
Hayır istersen Wi-Fİ 9 al yine işini görmez, odadan odaya çekme durumları modem anteninin desibel gücü ile alakalı.
Alıcağın modemin anteni en az 5 Dbı değerinde olması gerekli.
Almak istediğin Keenetic antenleri 5 Dbı aynı paralara 7 Dbı anten gücü bulursan dahada iyi olur caddeden çeker.

KS

I2UJ

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Hayır istersen Wi-Fİ 9 al yine işini görmez, odadan odaya çekme durumları modem anteninin desibel gücü ile alakalı.
Alıcağın modemin anteni en az 5 Dbı değerinde olması gerekli.
Almak istediğin Keenetic antenleri 5 Dbı aynı paralara 7 Dbı anten gücü bulursan dahada iyi olur caddeden çeker.
Dbi bilgilerine ulaşmakta zorlanıyorum. Markalar kendi sitesinde bile paylaşmamış. Nereden bakabilirim?

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
442
Dbi bilgilerine ulaşmakta zorlanıyorum. Markalar kendi sitesinde bile paylaşmamış. Nereden bakabilirim?
Hepsiburada da genelde alt kısımda yazıyor, epey sitesinde bakabilirsin, chat gpt ve gemini den yardım alabilirsin.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri