Yardım Wifi Internette Başlayan Çok Kısa Kopmalar

ttrolz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Herkese merhaba TTNet 1000Mbit kullanıyorum bu zamana kadar mutluydum fakat ne olduysa 1 haftadır anlık internet kopmaları yaşıyorum 1-2 sn sonra normal devam ediyor. Mesela o sırada internet sitesi açmaya çalışırsam internet yok diyor 1 sn sonra kendi kendine yenileyip internet geliyor. Modem ile aramda duvarlar falanda yok ama sebebini anlamadım. Eskiden bir sıkıntı yoktu ne oldu böyle oldu bilmiiyorum. TTNet arıyorum yok kanal değiştirelim yok reset atalım diyorlar, cihaz değişkliğinde yardımcı olmuyor hemen sinyal güçlendirici almamı tavsiye ediyorlar. Sizce gerek var mı? Eğer gerek varsa sizce nasıl bir cihaz almalıyım. BU konuda destek olursanız çok sevinirim. Okuduğunuz için teşekkürler.

Bilmiyorum işinizi görür mü ama mac te Ultra wifi diye bir uygulama indirdim. Bahsettiğim sorun olunca böyle gözüküyor sinyal

Ekli dosyalar

• 1754569382181.png
    1754569382181.png
    382.6 KB · Görüntüleme: 14
  • Screenshot 2025-08-07 at 15.20.28.png
    Screenshot 2025-08-07 at 15.20.28.png
    542.4 KB · Görüntüleme: 13
Son düzenleme:

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
743
TTNET ne verdi cihaz olarak, (modem-wifi) kiralama vb türde bir modem mi verdi?

Benim bildiğim kadarı ile ki önceden biraz araştırmalarım olmuştu:
Gerek kablolu bağlantı, gerek kablosuz wifi bağlantıda, stabilite açısından modem donanımı önemli oluyor. Tabi hat durumu sorunsuz olduğu durumlarda.
Broadcom işlemcili ve Broadcom chipsetli modem-router tavsiye edilenlerde ilk sırada. Artık bu zamanda Türkiye de bulmak çok zor.

Siz şimdilik pc yi kablo ile bağlayıp stabiliteye bir bakabilirseniz; kopmalar vb olup olmaması hız durumu biraz fikir verebilir. Kablolu bağlantıda stabilite durumunu az- çok belirlemeye çalışın ki hatlarda bir sorun durumuna ışık tutabilir. İş modeme geçince tabiki hatlardaki durumların normal işleyişinde olduğunu farz ediyorum.

KS

ttrolz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
TTNET ne verdi cihaz olarak, (modem-wifi) kiralama vb türde bir modem mi verdi?

Benim bildiğim kadarı ile ki önceden biraz araştırmalarım olmuştu:
Gerek kablolu bağlantı, gerek kablosuz wifi bağlantıda, stabilite açısından modem donanımı önemli oluyor. Tabi hat durumu sorunsuz olduğu durumlarda.
Broadcom işlemcili ve Broadcom chipsetli modem-router tavsiye edilenlerde ilk sırada. Artık bu zamanda Türkiye de bulmak çok zor.

Siz şimdilik pc yi kablo ile bağlayıp stabiliteye bir bakabilirseniz; kopmalar vb olup olmaması hız durumu biraz fikir verebilir. Kablolu bağlantıda stabilite durumunu az- çok belirlemeye çalışın ki hatlarda bir sorun durumuna ışık tutabilir. İş modeme geçince tabiki hatlardaki durumların normal işleyişinde olduğunu farz ediyorum.

hocam öncelikle vaktiniz için teşekkür ederim. Taahhüt karşılığı gelen bir cihaz
Huawei LG8245X6-50 az önce Chat GPT ile bir ayar yaptım sanırım TTNettekiler bu kanal ayarlarını batırdılar ben bi güncelleme yaptım şuan bi sıkıntı gözükmüyor. Olması halinde tekrar yazacağım.

Ekli dosyalar

• 1754571068760.png
    1754571068760.png
    228.8 KB · Görüntüleme: 14

çetin66

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Evdeki cihazlar arasında IP çakışması varsa, modem kısa süreli bağlantıyı kesebilir.
Modem arayüzünden DHCP ayarlarını kontrol etmeni öneririm. Yine sorun devam ederse Teknoloji destek hattını araman da fayda var.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri