- Tepki
- 1,330
Merhaba, arkadaşlar Şifre Güvenliği Nasıl Sağlanır? onu anlatmaya çalışacağım.
Adım adım anlatmaya çalışacağım, Arkadaşlar eksiklerim illaki olacak bildiğim ve dilim döndükçe bilgi vermeye çalışacağım. Bulabilirsem örnek resimler koymaya özen göstereceğim.
1- ADIM
Wi-Fi şifreleme türünü WPA2 olarak belirleyin.
2- ADIM
Kablosuz ağ şifrenizi zor seçin. Yani şifrenizde büyük harf, küçük harf, rakam ve özel karakterler kullanın. ( Örnek: Savaş_1903#Q )
Mümkünse basit şifreler koymayın örnek vereyim bizim komşu '' 1234500 '' Olarak şifre koymuştu, Tabi ki girmedim şifresini değiştirmeyi söyledim.
3- ADIM
Kablosuz ağ ayarlarınızdan aktif hale getirin. “Kablosuz Ağ içindeki tüm cihazlara izin ver” seçeneği yerine “Yalnızca Kablosuz Ağ içindeki belirli cihazlara izin ver” seçeneğini işaretleyin. Buradan sadece kendi cihazlarınızı seçin ve izin verin. Böylelikle şifrenizi bulsalar bile MAC filtreleme olduğu için ağınıza bağlanamayacaklar.
MAC adresi Nedir?
Media Access Control Address olan bu terim Türkçe’de ise ” Ortam Erişim Kontrolü ” anlamına karşılık geliyor. Bilgisayar, telefon, TV ve akıllı saat gibi İnternete bağlanabilen tüm cihazlar, içerisinde ethernet kartlarına ihtiyaç duymaktadır. Bu kartlar, üzerinde 12 basamaklı bir donanım kimlik numarası barındırır. İşte buna MAC adresi denir. Bunun dışında, dünyadaki hiçbir cihaz aynı MAC adresine sahip olamaz.
3-ADIM
Modem ayarlarının olduğu 192.168.1.1 arayüz sayfasının şifresini değiştirin.
4-ADIM
Garanti olan bir başka yol ise; eğer kablosuz erişime ihtiyacınız yoksa ayarlardan kablosuz erişimi tamamen kapatın.
5-ADIM
Şifrelerinizi kimseyle paylaşmayın, sevdiğiniz misafirleriniz veya komşularınız olsa bile..
Eğer modeminiz de misafir modu varsa onu aktif hale getire bilirsiniz şahsen bizim modem de '' Misafir Modu Var Ben Misafir Modundan Bağlıyorum Akrabalarıma Veya Arkadaşlarıma ''
Son düzenleme: