Wifi Ve Access Point Konusunda Yardım.

OH4NK

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
İyi forumlar arkadaşlar

Yeni taşındığım evde tek modem çıkışı salonda olduğu için benim bilgisayar odasına gelesiye kadar iki kademe çekiyor wifi. Ayrıca bilgisayara kablolu bağlantı yapacağım ama mesafe uzun olduğu için hanım sağda solda kablo görmek istemiyorum dedi. Şimdi ben bir tane access point alsam bilgisayar odasına kursam, hem bilgisayara kablolu bağlantı yapıp hem de wifi menzilini arttırabilir miyim. Yoksa hem access point hem de menzil genişletici mi almam gerekiyor.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2024-03-02-00-34-28-137_com.pozitron.hepsiburada.jpg
    Screenshot_2024-03-02-00-34-28-137_com.pozitron.hepsiburada.jpg
    402.1 KB · Görüntüleme: 8
  • Screenshot_2024-03-02-00-29-49-646_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2024-03-02-00-29-49-646_com.android.chrome.jpg
    511.5 KB · Görüntüleme: 6

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757
''Şimdi ben bir tane access point alsam bilgisayar odasına kursam, hem bilgisayara kablolu bağlantı yapıp hem de wifi menzilini arttırabilir miyim''

Bilgisayara kablulu ethernet bağlantısını ne üzerinden yapmayı düşünüyorsunuz?

Bilgileri incelerseniz, Acces pointin ethernet kablosu ile modeme bağlanması gerektiğini, koblolu hattı wifi sinyaline çeviebildiğni, sinyali güçlendirdiği söyleniyor.

Siz de masaüstü mü var laptop mu?
Bu işin en sağlıklı çözümünü başta söylemişsiniz.
Hat sokak kapısından mı geliyor.?

Modemi bilgisayar odasına alsanız, temiz bir kablo yerleştirme ile tabanda süpürgelikler üzerinden raptiyelerek geçirseniz, zaten kablonet değilse incecik bir telefon kablosudur.

Bu olanak dışında ise Acces pointi modemin yanına kurup sinyal değerlerini yükselteceksiniz. PC wifi ile bağlı olacak, sinyali modeme göre daha güçlü alacak.
Paylaştığım bilgi linkine göre ben bunu anlıyorum.

KS

OH4NK

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
''Şimdi ben bir tane access point alsam bilgisayar odasına kursam, hem bilgisayara kablolu bağlantı yapıp hem de wifi menzilini arttırabilir miyim''

Bilgileri incelerseniz, Acces pointin ethernet kablosu ile modeme bağlanması gerektiğini, koblolu hattı wifi sinyaline çeviebildiğni, sinyali güçlendirdiği söyleniyor.

Modemi bilgisayar odasına alsanız, temiz bir kablo yerleştirme ile tabanda süpürgelikler üzerinden raptiyelerek geçirseniz, zaten kablonet değilse incecik bir telefon kablosudur.

Bu olanak dışında ise Acces pointi modemin yanına kurup sinyal değerlerini yükselteceksiniz. PC wifi ile bağlı olacak, sinyali modeme göre daha güçlü alacak.
Hocam detaylı bilgi ve tavsiye için teşekkür ederim öncelikle :) bilgisayar masaüstü. Fiber cihazı ve modem için tek çıkış salonda var. Yani modemi odaya çekme gibi olasılığım yok. Salonla bilgisayarın olduğu oda arası biraz uzun, bu yüzden wifi gücü düşüyor. Kablo falan da çekemiyorum hanımdan dolayı. Bilgisayara mutlaka kablo bağlantısı istiyorum. O yüzden bir access point alsam ve bilgisayara kablolu bağlantı yapsam ve wifi'yi de yine access point üzerinden kullansam iyi performans alır mıyım mbps olarak onu merak ediyorum.

Hat apartman içindeki kutudan geliyor diye biliyorum. Nakil yaptırdım gelen personel bağlantıyı apartmandaki kutudan yaptı.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri