WİN 11 SECURE BOOT HATASI

JVertu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
Arkadaşlar yeni bi bilgisayar topladım. Win 11 pro kurdurdum, valorant oynamak istiyorum fakat TPM 2.0 hatası veriyor, BIOS dan TPM 2.0 ı aktif etsemde secure boot u aktif edemiyorum, Aktif edip bilgisayarı yeniden açmaya çalıştığım zaman bilgisayar siyah ekranda kalıyor ve BIOS u sıfırlamam gerekiyor. BIOS modunu UEFİ olarak ayarladım, ne denediysem olmadı, İnternette bu konuyla alakalı çok yazı var lakin sorunumu çözemedim. eğer bi fikri olan varsa yardımcı olablirse çok sevinirim, İyi günler,

SİSTEM

İŞLEMCİ - RYZEN 5 5600
ANAKART - MSI B550 M PRO
EKRAN KARTI - RX 550 (BU GEÇİCİ BİR KART 3060 TI KULLANACAĞIM) HATANIN DONANIMSAL OLDUĞUNU YAZAN Bİ YAZI OKUDUĞUM İÇİN YAZIYORUM
RAM - CORSAİR PLATİNUNM DOMİNATÖR 3600 MHZ
WESTERN DİGİTAL GREEN 480 GB M.2 SSD

KS

JVertu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
İlla bilgisayarcıya gitmene gerek yok bunları bedavaya sende yapabilirsin basit bir şey.
denediniz mi ;

Bu videoyu bu gün izledim, adımları teker teker yerine getirdim. secure bootu disabled den enable konumuna getirdim F10 tuşuna basıp kayıt ettim ve bilgisar siyah ekran kalıp açılmadı. Kasa klavye mouse ışıkları var ama sistem açılmıyor. Tekrar BIOS pilini çıkartıp sıfırladım yeniden çalıştırdım sistemi.

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763
Bu videoyu bu gün izledim, adımları teker teker yerine getirdim. secure bootu disabled den enable konumuna getirdim F10 tuşuna basıp kayıt ettim ve bilgisar siyah ekran kalıp açılmadı. Kasa klavye mouse ışıkları var ama sistem açılmıyor. Tekrar BIOS pilini çıkartıp sıfırladım yeniden çalıştırdım sistemi.
Sistemi Aldığın yere bu hatayı bildirdin mi ?

KS

JVertu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763
Abi dün açmıştım konuyu bu gün BIOS sürmü mü kontrol ettim 2.00 yazıyor. MSI resmi sitesinin son bios sürümüne baktım v29 yazıyor acaba benim bios sürümüm güncel değilmi ben anlayamdım şimdi.
Güncellememek hatalarla karşılaşmana sebep olabilir en son sürüme günceller misin ?

KS

JVertu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
Güncellememek hatalarla karşılaşmana sebep olabilir en son sürüme günceller misin ?
Yarın inşallah daha iyi bilen biriyle en son sürüme güncelleyeceğim. Bilgisayarım yeni olduğu için tedirgin oluyorum açıkçası. Umarım sıkıntı çıkmaz. Eğer düzelirse bildireceğim. Yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim. İyi günler dilerim.

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763
Yarın inşallah daha iyi bilen biriyle en son sürüme güncelleyeceğim. Bilgisayarım yeni olduğu için tedirgin oluyorum açıkçası. Umarım sıkıntı çıkmaz. Eğer düzelirse bildireceğim. Yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim. İyi günler dilerim.
Bekliyorum hocam inşallah düzelir.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri