Win10 Mavi Ekrandan sonra Otomatik Onarım

Can Özkan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar Lenovo Y50-70 Windows 10 PC var. Geçen pazar bilgisayar UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION ile kapandı sonraki açılımda Otomatik Onarıma girdi.
Yaklaşık 1 saat gelişmiş seçenekler menüsünün açılmasını bekledim. Sistem Geri Yükleme hata verdi. Bilgisayarı Sıfırla'da iki seçenekete de hata verdi. Önceki sürüme dönmedi. cmd'ye chkdsk C:/ yazdım hata bulmadı, sfc /scannow (Ayrıntı: doğrulama çok hızlı bitiyor sonunda da hatayı veriyor) ve mdsched.exe hata verdi. Gelişmiş yeniden başlatma da işe yaramadı. Elimde disk görüntüsü yok. Notepad.exe farklı kaydet menüsü ile yedekleme yaptım ama temiz kurulum yapmak ta istemiyorum çünkü garantisi devam ediyor(diğeri de benim için önemli olan boottaki Lenovo resmi). Lenovo Recovery CD'de paralı diye almak istemiyorum.
Kendimce sfc /scannow yapsam hata gidecek. Ama hata veriyor. Hatanın gitmesi için Windows sitesindeki adımları da uyguladım. Ama nafile.
Ne yapmalıyım? (Biraz uzun oldu)

DÜZENLEME: mdsched'i C: diskindeki cmd den başlatınca çalıştı fakat ayn8 durum sfc için söylenemez.

KS

Can Özkan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Expert' Alıntı:
format garanti dışı kalmaz at temiz format sistem dosyasında sorun varsa onarmaz
O benim için problem değil de, asıl endişelendiğim Windows başlatılırken ki görünen Lenovo resmi. Formattan sonra Lenovonun ardından Windows gelmesi tasarım olarak kötü gösteriyor. Eğer o giderse herhangi bir şekilde geri o resmi yerleştirebilir miyim?
[img=500x300]https://i.hizliresim.com/j8Eonr.jpg[/img]

Yada Windows 10 Format CD'sini takıp oradaki cmd den sfc /scannow yapsam düzeltir mi?

KS

Can Özkan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Diğer bilgisayara internetten yüklediğim Windows 10 Sistem Kurtarma isosunu flaşa kurup o flaş üzerinden bilgisayara geri yükleme yaptım ve cillop gibi oldu. Eskisi gibi çalışıyor. Yine de yardımın için teşekkür ederim  :D :) ;)

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri