Windows 10 bios kurulumu

TearsB14

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
Arkadaşlar merhaba, beklediğim sistemim bugun geldi, Fakat freedos bile değil windows 10 u kendim kurmak ve ögrenmek istiyorum. Nasıl başarabilirim ? Bildiğim kadarıyla valorant gibi oyunlar için farklı ayarlar varmış. Birde monitörümde display cıkısı yok suanlık, sistemim kurulu ancak mecburen hdmi la bağlamam gerek hangi sokete bağlayacağım Sistem iceriği de söyle;
Intel Core i5 12400F
ASUS PRIME B660-PLUS D4 Intel B660 Soket 1700 DDR4 5066MHz (OC) M.2 Anakart
ZOTAC GeForce RTX 3080 GAMING TRINTY OC 10GB GDDR6X 320BitNvidia LHR Ekran Kartı
GSKILL 16GB (2x8GB) RipjawsV Siyah DDR4 3200MHz CL16 1.35V Dual Kit Ram
WD 500GB Blue SN570 Nvme M.2 2280 SSD (Okuma 3500MB/Yazma 2300MB)
COUGAR MX440 MESH RGB 4x120mm RGB FANLI VTE X2 750W 80PLUS BRONZE MidT ATX KASA

KafadanKontak

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
252
Monitör bilgilerini buradan göremedim ama oyuncu monitörüyse ilk fırsatta kaliteli bir DP kabloyla bağlantıyı yapmang erek. HDMI da eğer kaliteliyse 120HZ destekleyecektir ekran kartın. Windows kurmak artık çok kolay. Başka bir bilgisayardan şu aşağıdaki linkten Windows'un paylaştığı kurulum USB'si oluşturma programını inidireceksin ve 16gb'lık bir flashdiskin de olmalı. Flash diskte önemli şeyler varsa başka bri yedekle. Formatlanıuyor çünkü flash bellek. Yönlendirmelere dikkat edersen v edoğru yaparsan sana son sürüm Wİn10 otomatik indirip Flash belleği format atılabilir halde hazırlıyor.

Sonrasında kurulum USB'si oluşturduğunda bilgisayar kapalıyken kasa arkasında bir USB portuna tak ve bilgisayarı çalıştır. Otomatik olarka Windows kurulumuna yönlendirecektir seni.

Valorant için Windows 10'da ekstra bir ayar yapman gerekmiyor. Sorunlu olan Windows 11 çünkü.

Windows key satın almak istersen de sıkça kullandığım ve hiç sorun yaşamadığım şu siteden gönül rahatlığıyla satın alanilirsin:

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Kurulum ve diğer güncellemeler için Technopatın güzel rehberleri var. Orası üzerinden öğrenmeye başlayabilirsiniz. Hayırlı olsun.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri