Soru Windows 10 Home Bilgisayarıma Home Lisans Aldım Windows 10 Pro Oldu Lisanstan Sonra Nedendir?

ordeaii35

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar kolay gelsin windows 10 home bilgisayarıma aktivasyon için lisans satın aldım . Lisansı girdikten sonra Windows 10 pro oldu bu sorun yaratırmı acaba ve sürümde feature pack falan yazıyor nedir acaba aydınlatırsanız sevinirim

shogun

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
427
Sıkıntı olmaz. Pro üst sürümdür. Home'da olan tüm özellikler ve fazladan özellikler var.

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
481
Feauture Pack mi yoksa Media Featur Pack mi yazıyor.

Windows Özellik Paketi nedir? Feauture Pack bu şekilde geçiyor

Windows Özellik Paketi, düzeltmeler, geliştirmeler, performans iyileştirmeleri vb. içeren bir güncelleştirme paketidir . Windows Özellik Paketleri temel olarak Microsoft tarafından yayımlanan kümülatif güncelleştirmelerdi

Yani pro anahtarı gönderdilerse daha iyi

Nerdeden baktınız Ayarlar-sistem-sistem bilgisi burada yazıyor mu Win10 Pro diye, Sürüm no su da yazar.

Bir daha ki formatta isterseniz Win11 pro bile kurabilirsiniz. anahtar Win11 de de çalışır.

---------------------------------------------
  1. Başlat'ı açın .
  2. Komut İstemi'ni arayın , en üstteki sonuca sağ tıklayın ve Yönetici olarak çalıştır seçeneğini belirleyin.

Mevcut sistem hakkında çok temel lisans ve etkinleştirme bilgilerini görüntülemek için aşağıdaki komutu çalıştırın.
slmgr.vbs /dli

Etkinleştirme kimliği,
yükleme kimliği ve diğer ayrıntılar dahil olmak üzere daha ayrıntılı lisans bilgilerini görüntülemek için aşağıdaki komutu çalıştırın:
slmgr.vbs /dlv

Lisans Son Kullanma Tarihini Görüntüle
slmgr.vbs /xpr

Ayrıca bunlar da var retail, volume lisans türlerini görmek için

Slmgr –dli
Slmgr /dli

KS

ordeaii35

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Feauture Pack mi yoksa Media Featur Pack mi yazıyor.

Windows Özellik Paketi nedir? Feauture Pack bu şekilde geçiyor

Windows Özellik Paketi, düzeltmeler, geliştirmeler, performans iyileştirmeleri vb. içeren bir güncelleştirme paketidir . Windows Özellik Paketleri temel olarak Microsoft tarafından yayımlanan kümülatif güncelleştirmelerdi

Yani pro anahtarı gönderdilerse daha iyi

Nerdeden baktınız Ayarlar-sistem-sistem bilgisi burada yazıyor mu Win10 Pro diye, Sürüm no su da yazar.

Bir daha ki formatta isterseniz Win11 pro bile kurabilirsiniz. anahtar Win11 de de çalışır.

---------------------------------------------
  1. Başlat'ı açın .
  2. Komut İstemi'ni arayın , en üstteki sonuca sağ tıklayın ve Yönetici olarak çalıştır seçeneğini belirleyin.

Mevcut sistem hakkında çok temel lisans ve etkinleştirme bilgilerini görüntülemek için aşağıdaki komutu çalıştırın.
slmgr.vbs /dli

Etkinleştirme kimliği,
yükleme kimliği ve diğer ayrıntılar dahil olmak üzere daha ayrıntılı lisans bilgilerini görüntülemek için aşağıdaki komutu çalıştırın:
slmgr.vbs /dlv

Lisans Son Kullanma Tarihini Görüntüle
slmgr.vbs /xpr

Ayrıca bunlar da var retail, volume lisans türlerini görmek için

Slmgr –dli
Slmgr /dli
Reis bu şekilde şuan Windows 10 home formatı attım ama sıkıntı çıkarmasssa sıkıntı yok tekrar lisans attılar onu girdim oda Windows 10 pro oldu

Ekli dosyalar

• Screenshot_20250204_153459.jpg
    Screenshot_20250204_153459.jpg
    469.6 KB · Görüntüleme: 4

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
481
Tamamdır, sıkıntı yok.
İleride temiz kurulum*format ihtiyacı doğduğunda home yerine pro sürümü ile format atıp direk bu sürümden gidersiniz.
Win11 pro da da çalışması lazım bu lisansın. Tercihinize göre ileride Win11 pro ya da geçebilirsiniz.

slmgr.vbs /dli bunu komut isteminde yazıp enter a basıp baktınız değil mi
Açılan küçük pencerede lisanslı yazısını görmeniz gerekir

KS

ordeaii35

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Tamamdır, sıkıntı yok.
İleride temiz kurulum*format ihtiyacı doğduğunda home yerine pro sürümü ile format atıp direk bu sürümden gidersiniz.
Win11 pro da da çalışması lazım bu lisansın. Tercihinize göre ileride Win11 pro ya da geçebilirsiniz.

slmgr.vbs /dli bunu komut isteminde yazıp enter a basıp baktınız değil mi
Açılan küçük pencerede lisanslı yazısını görmeniz gerekir
Eve gidince deneyeceğim mutlaka yardımın için çok sağol reis :) win 10 pro cuyum normalde PCyi yeni aldım pro format atınca PC açılmıyordu çok garip bir şekilde home attım düzeldi şimdide işte Lisans attım pro oldu hiç birşey anlamadım :)))

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri