Soru Windows 10 Kullanıyorum. Microsoft Clipchamp Ile C Diskine Giden Videolar Nasıl D'ye Yönlendirilir?

yazitura

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
microsoft clipchampde arkadaşlarımla anılarımı toparlıyorum fakat C diskinden çok yer yiyor, D'ye aktaramıyorum.

tutkaflowers783

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Clipchamp gibi video düzenleme yazılımları genellikle büyük miktarda geçici dosya ve render dosyası oluşturur, bu nedenle C diskinizde yer kaplaması yaygındır. Ancak, bazı ayarları değiştirerek bu durumu düzeltebilir ve dosyaları D diskine yönlendirebilirsiniz. İşte adımlar:

1. Clipchamp Ayarlarını Kontrol Edin

• Clipchamp'de varsayılan dosya kaydetme ve geçici dosya konumlarını değiştirme seçeneği olup olmadığını kontrol edin.
  • Ayarlardan "Çıktı dosyası konumu" veya "Geçici dosya konumu" gibi seçenekleri D diskine yönlendirin.

2. Windows Geçici Dosyalarını Yönlendirin

Eğer Clipchamp'in ayarlarında bu seçenek yoksa, geçici dosyaları Windows'un kendi ayarları üzerinden yönlendirebilirsiniz:

1. Bilgisayar Özellikleri > Gelişmiş Sistem Ayarları > Ortam Değişkenleri kısmına girin.
  2. TEMP ve TMP olarak belirtilen geçici dosya klasörlerini D diskine yönlendirin.
  3. Değişikliklerden sonra bilgisayarı yeniden başlatın.

3. Proje Dosyalarını Manuel Olarak Taşıyın

Projeleri D diskine taşıyarak C diskinde yer açabilirsiniz:

1. Clipchamp'te proje dosyalarını kaydederken "Farklı Kaydet" seçeneğiyle D diskine kaydedin.
  2. Var olan dosyaları D diskine taşıdıktan sonra, Clipchamp'e dosyaların yeni konumunu gösterin.

4. Ek Depolama Çözümleri

• Daha fazla alan açmak için C diskindeki gereksiz dosyaları temizleyin: Disk Temizleme aracını kullanarak geçici dosyaları silin.
  • Uzun vadede C diskinde yer kazanmak için harici bir SSD veya HDD kullanabilirsiniz.

Bu ayarları yaptıktan sonra Clipchamp'in dosya boyutları yönetilebilir hale gelecektir. Eğer sorun devam ederse, daha fazla yardımcı olabilirim! 😊

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri