Windows 10 Lan Sürücüsünün Sürekli Sıfırlanması, Internete Girememe

ÖmerFi34

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Herkeze merhaba,

Windows 10 PC'me geçtiğimiz zamanlarda format attım. Format sonrası internette bir siteye girmeye çalıştığımda sürekli Loading (Yükleniyor) şeklinde kalıyor tarayıcı, ya hiç açılmıyor ya da çok geç açılıyor. Windows özelliği ile ağ sorunlarını tarama yap dediğimde ise böyle bir çıktı veriyor:
Bilgisayarınız doğru yapılandırılmış görünüyor, ancak aygıt veya kaynak (DNS Sunucusu) yanıt vermiyor

1731173906299.jpeg

Format öncesi böyle bir problem yoktu.
Bu hatayı aldıktan sonra başka bir bilgisayardan LAN sürücüsünü indirip USB ile bu bilgisayara aktardım. Aygıt yöneticisini açıp Ağ bağdaştırıcıları altındaki Realtek PCIe GBE Family Controller a sağ tıklayıp kaldır yaptım.

1731173939801.png

Ardından indirdiğim sürücüyü kurdum. Sürücü kurulunca internet problemi çözülüyor her siteye istediğim gibi girebiliyorum.
Ancak problem bilgisayarı yeniden başlattığımda tekrar ediyor. Hiçbir siteye giremiyorum, tarama yaptığımda ilk fotoğraftaki gibi hata veriyor. Çözüm olarak sürücüyü kaldırıp tekrardan kuruyorum. Tam çözüldü sanıyorum PC restartlayınca başa dönüyorum. Ve bu sonsuz döngü gibi devam ediyor. Aşırı can sıkıcı bir durum.
İnternetten çok araştırdım, DNS cache temizleme, ipconfig/netsh komutları vs hepsini uyguladım. DNS imi Google ve Cloudflare DNSleri ile değiştirmeyi de denedim ancak nafile. Hiçbiri işe yaramadı yarasa dahi taki bilgisayarı yeniden başlatana kadar.

1731173959966.png

Böyle bir fotoğraf da bırakayim. DNS istekleri timeout a düşüyor. Dediğim gibi dns i google cloudflare de yaptım onlarda da timeout a düşüyor sorunun varsayılanda modemin atadığı DNS sunucusu ile alakalı olduğunu sanmıyorum.

Yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum.

Anakart modeli: Asus H110M-D

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
https://www.asus.com/tr/supportonly/h110m-d/helpdesk_download/ Önce Asusun kendi sitesinden sürücüyü başka bilgisayarda indirin; sonra bilgisayarınızdan denetim masasısından kurulu olan sürümü kaldırıp bilgisayarı yeniden başlatıp indirdiğiniz dosyayı kurun bir de öyle deneyin,en son aygıt yöneticisinden güncelleme yaparsınız.

KS

ÖmerFi34

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
https://www.asus.com/tr/supportonly/h110m-d/helpdesk_download/ Önce Asusun kendi sitesinden sürücüyü başka bilgisayarda indirin; sonra bilgisayarınızdan denetim masasısından kurulu olan sürümü kaldırıp bilgisayarı yeniden başlatıp indirdiğiniz dosyayı kurun bir de öyle deneyin,en son aygıt yöneticisinden güncelleme yaparsınız.
Aynısını yapıyorum hep zaten. Windows Update içerisinde böyle bir güncelleme göremedim hiç. Hep başka bilgisayardan bu driverları indirip bilgisayara aktarıp, sürücü kaldır kur şeklinde ilerliyorum.

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
498
Format-temiz kurulumdan sonra, siz ethernet sürücüleri hiçbir zaman güncellemesiniz dahi, bu şekilde gider normalde. Sıkıntı çıkarmaz.

Windows 10 bu orj. resmi sitesinden indirilen iso yansıması değil mi?
''başka bir bilgisayardan LAN sürücüsünü indirip USB ile bu bilgisayara aktardım.''
Buna neden gerek gördünüzüz ki* Format sonrası internet bağlantısı yok mu idi?

DNS imi Google ve Cloudflare DNSleri ile değiştirmeyi de denedim ancak nafile.
bunlara girmeyin şimdilik. Değişimi geri alın iptal edin. Servis sağlayıcınızın sağladığı DNS yi otomatik olarak alsın.

Servis sağlayıcınızdaki bir sorunla da ilgili olabilir. Servis sağlayıcı kaynaklı arıza ve onarımlarda.

Şu saatin yanındaki ethernet simgesi sağ tık ile ağ bağlantıları burada ETHERNET ikonu buna bakmışsınızdır muhtemele. kırmızı çarpı işareti var mıydı?

Yine Ağ bağlantısı ayarları ağ ayarları sıfırlama- fabrika ayarları yapmadıysanız bir deneyin.

KS

ÖmerFi34

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
"Buna neden gerek gördünüzüz ki* Format sonrası internet bağlantısı yok mu idi?"
Vardı diye hatırlıyorum. Ben format sonrası mutlaka sürücüleri araştırıp kurmayı denerim, o zaman kurmuştum (belki de hiç gerek yoktu bilemiyorum) daha sonra da internet gidince başka pc den usb ile aktarmak zorunda kaldım

"Windows 10 bu orj. resmi sitesinden indirilen iso yansıması değil mi?"
Evet buradan medya oluşturucu ile 32gb lık bir usb ye aktarıp yaptım.

"Servis sağlayıcınızdaki bir sorunla da ilgili olabilir. Servis sağlayıcı kaynaklı arıza ve onarımlarda."
Wifi de böyle bir problem yok. Ayrıca ethernet kablosunu alıp evdeki başka bir laptopa taktım. Bir problem olmadı yine.
DNS'i geri çekiyorum otomatiğe.

"Şu saatin yanındaki ethernet simgesi sağ tık ile ağ bağlantıları burada ETHERNET ikonu buna bakmışsınızdır muhtemele. kırmızı çarpı işareti var mıydı?"
Hayır, normal gözüküyor.
1731177843565.png

Ağ ayarları sıfırlamayı deniyorum, olmadı tekrardan format atmayı deneyeceğim format sonrası da sürücüsünü kurmayacağım bakalım nolacak

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
498
Bilgisayarınız doğru yapılandırılmış görünüyor, ancak aygıt veya kaynak (DNS Sunucusu) yanıt vermiyor
Şu ayrıntılı olarak biraz daha araştırılabilir. Gözden kaçan bir düzeltme önerisi açısından

Sıfırlama fark yaratmazsa bir ihtimal
Realtek üzerinden, Anakart ASUS sanıyorum,
Realtek PCIe GBE Family Controller -sürüc,ü tekrardan bir güncelleme formattan önce denemek isterseniz gidebilirsiniz.
Bu bağlantıyı kesip hata vermeye yol açmaz. Sizde şu an yüklü olan daha yeni bir sürüm ise buna göre uyarı verir. Şu ana zaten yeni sürüm yüklü gibisinden

öNCE ASUS anakartın yayınlayadığını yükleyin diyeceğim. Bunu yapmışsınız sanıyorum.
Windows için

Modem restleme sıfırlama sıkıntı çıkarabilir. MTU ayarları değiştirirse iyice bağlantı kesilir. Eski değerleri manuel girmak gerekebilir.

Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri