Yardım Windows 11 Olmuyor Ram Overclock Olmuyor

coban

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
33
asus b550m plus anakartım var ramim kingstone FURY Beast cl 17 3600mhz ne ramlerim overclock oluyor nede windows 11 e geçebiliyorum biostan yapmaya çalıştığımda ikisindede bilgisayar açılmıyor ve bios ekranına geri atıyor

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
166
Boot Order'de depolama biriminiz ilk başta mı ? Eğer öyleyse ve sorun devam ediyorsa depolama birimi arızası veya windows güncellemesi bozulmuş olabilir. Biostaki ramlarla veya bootla ilgili ayarlar da bu soruna yol açmış olabilir.
Memory Context ve Power Down ayarlarına bir bakın bakalım ne haldeler.

KS

coban

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
33
Boot Order'de depolama biriminiz ilk başta mı ? Eğer öyleyse ve sorun devam ediyorsa depolama birimi arızası veya windows güncellemesi bozulmuş olabilir. Biostaki ramlarla veya bootla ilgili ayarlar da bu soruna yol açmış olabilir.
Memory Context ve Power Down ayarlarına bir bakın bakalım ne haldeler.
Hocam şöyleki bootta hepsinde depolama birimim başta memory context kısmı power down un aşşağısında oluyormuş galiba aradım ama bulamadım power downda autoda

1752945095748.png
windows 11 healt check uygulamasındada böyle gözüküyor secure boot açtığımda bios ekranına geri döndürülüyorum

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
166
biosda bir şeyler iararken manuel olarak aramayın, arama butonu var ona basıp ismini yazın. am4'de memory context olmayabilir bile belki sadece am5'de vardır bilmiyorum biosdan bakarsınız tekrar. İkisi de auto'da bende. Bir ara benim de buna benzer sorunlarım vardı o yüzden söylüyorum.

Ben bu adımları uyguladım eninde sonunda düzeldi. Windows güncellemesi bozulmuş olabilir.

ayarlar->windows update-> gelişmiş seçenekler-> sorunları windows update kullanarak düzeltin

veya farklı bir çözüm

ayarlar->sistem->sorun gider-> diğer sorun gidericiler-> windows update

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
166
hmm bios reset denedin mi

Ultraintv

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
87
BIOS brick olmasın çok kurcalama dostum.
Ayrıca ram overclock ile beklentin nedir bilmiyorum ama %1-2 etki için sistemini kullanılamaz hale getirebilirsin gerek yok.
Windows 11 çok lazım değil. Gerekirse windows10'a dön.

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
166
BIOS brick olmasın çok kurcalama dostum.
Ayrıca ram overclock ile beklentin nedir bilmiyorum ama %1-2 etki için sistemini kullanılamaz hale getirebilirsin gerek yok.
Windows 11 çok lazım değil. Gerekirse windows10'a dön.
Ram overclock denen şey varsayılan 2300mhzden 3200e çıkarmaktır mesela . 1 tuşla yapılan bir şey aşırı basit. Ciddi performans farkı oluşturur.
Tık diyince de bios brick olmaz merak etmeyin. Bios brick dediğiniz gidip bios güncellemesinde bilgisayarı fişten çekerseniz falan olan bir şey.

@coban bios güncel bu arada değil mi ? Herhalde günceldir diye sormamıştım ama bütün ihtimalleri elemek lazım bu raddede.

Ayrıca power down ayarını disable yapmayı dener misiniz.

KS

coban

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
33
Ram overclock denen şey varsayılan 2300mhzden 3200e çıkarmaktır mesela . 1 tuşla yapılan bir şey aşırı basit. Ciddi performans farkı oluşturur.
Tık diyince de bios brick olmaz merak etmeyin. Bios brick dediğiniz gidip bios güncellemesinde bilgisayarı fişten çekerseniz falan olan bir şey.

@coban bios güncel bu arada değil mi ? Herhalde günceldir diye sormamıştım ama bütün ihtimalleri elemek lazım bu raddede.

Ayrıca power down ayarını disable yapmayı dener misiniz.
Bios güncel power downa alıncada birsey fark etmiyor

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri