Windows tan linuxa

yazarbirsahis

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Linux ile Windows ayrı sistemler olduğu için uygulamaların aynıları değil, muadilleri bulunmakta.
Linux sürümlerinden Ubuntu'yu kullanmanı öneririm. Standart kullanım için en uygunudur.
Ayrıca kendi içinde de tıpkı Windows Mağaza gibi Ubuntu Mağaza'sı bulunmakta. Oradan Microsoft Office değilse de LibreSoft muydu, öyle bir şeydi, onun Office uygulaması var, aynısı değilse de muadili. İşini görür.

Ayrıca bazı uygulamaların Linux versiyonları da bulunmakta. Mozilla Firefox'un kendisi bizzat Ubuntu uyumlu olsa da, Chrome yerine Chromium var. Chrome ile arasındaki tek fark Chromium'un açık kaynaklı olması. Kullanım açısından fark yok, açık kaynak olması kullanımı etkilemiyor.

Ben şimdi gördüm, sanal makine olayları falan dönmüş. Şöyle bi sorularına göz atınca yanıtlama gereği duydum ayrıdan.

1 - Hayır, crack ya da serial istemez. 2 GiB kadar interneti gözden çıkarabilirsen ücretsizdir (bütün sürümleri)
2 - Gündelik kullanım için Linux kurmayı düşünüyorsan sana en iyi sürüm Ubuntu olacaktır. Kali Linux, pek piri değilsen biraz seni zorlayabilir.
3 - Windows 8 yüklü bilgisayarıma nasıl XP ya da 7 kurarım başlıklı konuna yazdığım yorumdaki talimatlarla da yine Ubuntu'yu kurabilirsin. Sanal makineye kurmak istiyorsan 4. maddede.
4 - Sanal makineye kurmak için öncelikle Oracle VirtualBox uygulamasına ihtiyacın olacak. Sanal bir bilgisayar oluşturduktan sonra ISO dosyasını bilgisayarı ilk açarken seç. Gerisi gelecektir zaten.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri