Windows tarih hatası ve masaüstünde donma sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

erman9

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selam arkadaşlar, şu ana kadar stabil çalışan bilgisayarım bugün sabah itibariyle windowsu düzgün yükleyememeye başladı. PC nin tarihi 2021 olması gerekirken 3030 da şu an ve düzeltemiyorum. Biostan biraz kurcaladım beceremedim pili söktüm taktım bios 2017 tarihine geldi. Sistem geri yükleme ya da güvenli mod seçeneklerinde Microsoft hesabımın şifresini kabul etmiyor. Var mı yardım edebilecek bir babayiğit? İşletim sistemi win 10

ötenazi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Saat ayarlarından bu seçenekleri açtınız mı?
cb50310d-6b07-4171-98c4-c453fbeb53f0

91cef89b-b41c-4bbc-842e-499b99c205de

Not : Windows kullanmadığım için görselleri microsoftun forumundan almak zorunda kaldım.

Eğer sorun hala devam ederse Windows tuşu + S tuşlarına basın, cmd yazın komut istemine sağ tıklarak yönetici olarak çalıştırın. Sırasıyla vereceğim komutları yazın.

Dism /Online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup yazıp enter tuşuna tıklayın.

cmd'yi tekrar yönetici olarak açın.

sfc/scannow yazıp enter tuşuna tıklayın.

Eğer hala düzelmezse denetim masası - arama kutusuna sorun giderme yazın - sol üst köşede tümünü görüntüleye tıklayın - sistem hata sorun gidericiyi çalıştırın.

Bu adımları yaptıktan sonra düzelmiyorsa son çare bios pilini değiştirmek olacaktır.

KS

erman9

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ötenazi' Alıntı:
Saat ayarlarından bu seçenekleri açtınız mı?
cb50310d-6b07-4171-98c4-c453fbeb53f0

91cef89b-b41c-4bbc-842e-499b99c205de

Not : Windows kullanmadığım için görselleri microsoftun forumundan almak zorunda kaldım.

Eğer sorun hala devam ederse Windows tuşu + S tuşlarına basın, cmd yazın komut istemine sağ tıklarak yönetici olarak çalıştırın. Sırasıyla vereceğim komutları yazın.

Dism /Online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup yazıp enter tuşuna tıklayın.

cmd'yi tekrar yönetici olarak açın.

sfc/scannow yazıp enter tuşuna tıklayın.

Eğer hala düzelmezse denetim masası - arama kutusuna sorun giderme yazın - sol üst köşede tümünü görüntüleye tıklayın - sistem hata sorun gidericiyi çalıştırın.

Bu adımları yaptıktan sonra düzelmiyorsa son çare bios pilini değiştirmek olacaktır.

Merhaba, öncelikle teşekkür ederim cevabınız için. Windows üzerinde işlem yapamıyordum bahsettiğiniz menülere gelmek imkansızdı. sanki 64mb ram varmış gibi çalışıyordu pc. Çok geç açılıyordu ve masaüstünde donuyordu vs.. finalde sistem çöktü . Sonrasında format ve bios sıfırlama yapıldı ilk güne geri döndük. Şu an sorun kalmadı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri