Windows XP den 7 ye Nasıl Yükseltirim

IBluey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar ben 1.5 yıldır windows xp kullanıyorum.Artık güncellemeleri falan almıyor biliyorum ve bu yüzden bi üst seviyeye yükseltmek istiyorum.Yani Windows 7 ye.Windows 7 Yükseltici adlı bi uygulama benzeri bişey var.Dosyaları yedeklemeye çalıştım Backup olarak.2 saat sürdü ama diskte yer kalmadı diyor bazı dosyaları yedeklemedi yani.Nasıl Windows 7 ye Yükseltirim teşekkürler.

Ahmet Doğukan G.

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Windows xp eski bir işletim sistemi olduğu için yeni güncelleme gelmemesi çok normal. Öncelikle Win7 iso şeklinde indirmeniz gerekiyor yani dvd ye yazılacak biçimde olması gerekiyor. Daha sonra o indirdiğiniz iso yu bir adet dvd içerisine yazdırmanız gerekiyor, bu arada dvd sürücünüz var ise üstünde rw yazıyor mu yazmıyor mu söylermisiniz.

KS

IBluey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
kasanın içindeki değilmi

düğmeye basıyorum açılmıyor bayadır da açmıyorum kullanmıyorum o bölümü

onur.firatt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba,
İlk önce sisteminizin Ram kapasitesine göre size uygun olan Win7 32/64 bit işletim sistemlerinden birini ISO olarak indirin.
Sonra Microsoft un kendi yazılımı olan iso dosyasını usb ye yazan programı indirin.BURAYA TIKLAYARAK İNDİREBİLİRSİNİZ.
Daha Sonra indirdiğiniz programı kurup açtıktan sonra kasanıza usb bellek takın ve programın içincen Win7 32/64 iso dosyarlarından hangisini indirdiyseniz onu seçin ve yazma işlemini başlatın.
Sonra bilgisayara format işlemlerini yaparak Win7 32/64 yapabilirsiniz.

KS

IBluey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
teşekkürler bi sorum olucak dosyaları yedeklemeye gerek varmı silinir mi?

bende iso programı var

Ferhat Kurt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yükleme şekline göre değişiyor eğer direkt diskleri seçip ileriyi tıklarsanız windows.old adında bi klasör oluşturup dosyalarınızı o klasöre yedekleyecektir. Fakat Windows 7 nin daha verimli çalışması için ayırdığı 100mb lık alanı oluşturamaz. O yüzden dosyalarınızı yedekledikten sonra formatlamanızı öneririm.

KS

IBluey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
dosyaları usb ye yedekleyeceğim ve usbye tekrardan yazdıracağım öyle bi şansın olur mu bana böyle daha mantıklı geliyor da

Ferhat Kurt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
önce usb ye yazdırın yedeklemeyi sonra yapın, iso dosyasındakileri kopyalarken biçimlendirme işlemi yapıyor.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri