Windows Yüklenme Ekranında Kalıyor

Efe Karatepe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Herkese selamlar.

Öncelikle çinden xeon E5430 işlemci aldım ve bugün geldi eski işlemcimi (Pentium E6600) çıkarıp yeni işlemcimi taktıktan sonra bilgisayarı çalıştırdım windows açıldı ve 1-2 dakikayı geçmeden kapandı. Birkaç tahmin sonucunda soğutucuyu takarken birkaç sıkıntıyla karşılaşmıştım ve uğraşırken termal macunu bir tarafa kaydırdığımı ve bu sebepten dolayı ısınmaktan kapandığını anladım. Düzelttim falan bu seferde windows yükleme penceresinde normalde yuvarlak bir şey dönmesi gerekirken sadece windows logosu duruyor ve windows açılmıyordu. Birde gerekli olabilir diye yazma gereği duydum bios ekranını geçtikten sonra siyah ekranda biosunuzu daha çok verim almak için güncelleyin gibisinden bir uyarı veriyordu bu arada sabah olduğu için yanlış hatırlıyor olabilirim. Şuan eski işlemcimi kullanıyorum. 

Anakart: asus p5g41t-m lx
Ram: 4 GB
işlemci: Pentium E6600
Güç kaynağı: 600 W Cooler master

Yeni işlemciyi kullanmayı çok istiyorum yerdım ederseniz sevinirim :)

KS

Efe Karatepe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Çinden 775 pin olarak geliyor orada sorun yok :) zaten orada sıkıntı olsaydı ilk başta bir kere windowsa girmezdi diye düşünüyorum. Ozaman sıcaklıktan dolayı kapandı fakat sonra soğutucuyu söküp takınca windowsu açmadı. Çok saçma geliyor bana acaba takarken birşeyleri mi kırdım dicem öyle olsa biosu geçmez heralde :) Çok yüksek ihtimal bios güncellemesinden. Yarın denicem son durumu bildiririm.

KS

Efe Karatepe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Biosumu güncellemeye çalıştım bugün. Bir formdan Asus'un programını indirdim programda güncel biosu internetten indir gibi bir seçenek vardı onu seçtim sonra asusun bir sitesiyle bağlantı kurup indirmeye çalıştı ve hata verdi inmedi. Bunun çözümü veya farklı bir yöntemi varmıdır? nedense bugün hiçbir işim rast gitmedi :)

KS

Efe Karatepe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sorunu buldum :) xeon işlemciler Windows 10 ve Windows 8.1 işletim sisteminde sorun çıkarıyormuş. Bende Windows 7 yükledim :)

Quadro

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemciden kaynaklı olması garip geldi. Modelden modele farklılık gösteriyor demek ki. Çünkü ben sunucularda Xeon işlemciye Windows 10 kurmuştum.

KS

Efe Karatepe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Expert' Alıntı:
Geçmiş olsun o zaman kardeşim

Sağol :)

Quadro' Alıntı:
İşlemciden kaynaklı olması garip geldi. Modelden modele farklılık gösteriyor demek ki. Çünkü ben sunucularda Xeon işlemciye Windows 10 kurmuştum.

Evet yabancı forumlardanda anladığım kadar E serisinde yada sadece bu modelde oluyormuş. :)

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri