XMP Profilinin Ram Kapasitesine Etkisi.

edgylord

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Herkese iyi akşamlar. Bilgisayarı aldığımda ve elime ilk ulaştığında bios update yapmıştım. Update yüzünden olması muhtemel ramlerin XMP profilleri standarta gelmiş ve 2133Mhz de kullanıyormuşum. Daha sonra aklıma takıldı ve 3600 Mhz değerine çıkarttım. Bu bir sorun mudur bilmiyorum ama XMP profili yaptıktan sonra ram kullanımı aşağıda gördüğünüz gibi. Yani hiçbir şey yapmasam bile ramlerin yaklaşık 2gb lık kısmı hep kullanımda gözüküyor. Bu bir sorun mu değilse mantığı nedir aydınlatırsanız sevinirim.(2133 Mhz iken bu kullanım söz konusu değildi).

Teşekkürler.

Ekran Alıntısı.PNG

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Herkese iyi akşamlar. Bilgisayarı aldığımda ve elime ilk ulaştığında bios update yapmıştım. Update yüzünden olması muhtemel ramlerin XMP profilleri standarta gelmiş ve 2133Mhz de kullanıyormuşum. Daha sonra aklıma takıldı ve 3600 Mhz değerine çıkarttım. Bu bir sorun mudur bilmiyorum ama XMP profili yaptıktan sonra ram kullanımı aşağıda gördüğünüz gibi. Yani hiçbir şey yapmasam bile ramlerin yaklaşık 2gb lık kısmı hep kullanımda gözüküyor. Bu bir sorun mu değilse mantığı nedir aydınlatırsanız sevinirim.(2133 Mhz iken bu kullanım söz konusu değildi).

Teşekkürler.

Sanal Bellek kısmında kullanıyor olabilir.
Ya da "Kaynak" kısmından takip edebilirsiniz, belki programlar kullanıyordur.
1666628306184.png

mutlu

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
537

Teşekkürler.

Ekli dosyayı görüntüle 10009
Windows sıfır bellek kullanımı göstermez hiçbir zaman. Yani ram hızınız ne olursa olsun bellekte veri tutar.

Bu durum normaldir.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri