Yardım edermisiniz

Frs

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar dün akşam vatandan toplama bir bilgisayar aldım eve geldim mönitore bağladım kabloları klavye vb herseyi taktım sonra kasanın açma tuşuna bastım ekranıda açtım ekrananda hiç bir şey belirmedi neyse eskiden 2011 de aldığımız Casper masaüstü bilgisayardan kalma Windows 7 starter cdsini buldum sürücüye taktım ekranda yine bir şey belirmedi sonra kasa cik cik diye bir ses 5 kere çıktı ve sonunda uzun bir cikleme ile sustu pcye bir şey oldumu diye korktum hemen aldigim vatan mağazasına gittim ordaki görevliler baktılar görevli çıkan sesin bilgisayarın durumunun iyi olduğunu göstermesi için çıktığını felan dedi sonra baktı ve dediki anakart ve işlemci yanmış cd driverda bozulmuş açılmıyormuş ve dedigine gore windows cdimiz bozmuş şimdi işlemci ve anakart onlarda olmadığı için pc hala vatan da babam akşam iş çıkışı pc yi alıcak bizden bir ücret kesilirmi yoksa garanti olduğu için direk alabilirmiyiz
Not:konuyu nereye açacağımı bilemedim buraya açtım yanlış yere açtıysam özür dilerim

KS

Frs

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Cahilim de lütfen kusura bakmayın şimdi akşam pc yi aldığımızda Windows u kurmaya çalışmadan önce şu bios ayarlarını nasıl yapıcam anlatabilirmisiniz dün akşam internette izlediğim videoda del tuşundan açıyordu adamlar ben bastığımda bir şey olmadı ekrana hiç görüntü gelmedi bir de o bahsettigim win7 starter cdsinin bios ayarları ile bir ilgisi varmı

KS

Frs

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Aldım kasayı ucret felan odemedim neyse orda baktık görüntü geliyor felan ordaki adamda dedi win7 starter kurma diye işte yeniden lisansa para verme gerek yok dedi bilgisayarcıya attır bi format dedi.
Şimdi abimler bilgisayarcıları gezdik hepsi akşam biter felan dediler abim de guvenemedi parçaları felan alırlar diye kendimiz atalım dedi şimdi usb ile format atacağım neler gerekli?

KS

Frs

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İlk videoda seçmemiz gereken bir yer uefi bios felan seçiyor buraya sistemi yazıyorum hangisini seçmeliyim

İntel Pentium G4560 3.5 ghz
Asus h110m-d 2133 Mhz
Msi gtx1050ti gaming x 4 gb
Hyperx 8 gb 2133 Mhz
Seagate barracuda 1 tb

KS

Frs

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bide şimdi ben Microsoft un sitesinden win10 iso indir sem kurarken şu anki lisansımdaki ürün anahtarını girerek orjinal Windows kullanabilirmiyim

KS

Frs

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
7 lisansı var

Microsoft un sitesinden yukleyecegim demi iso dosyası olarak win 10 u

Şimdi kurarken win10 u ürün anahtari yazmazsam kullandıktan sonra ister mi

KS

Frs

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Evet usb yi uefi olarak ayarladım ama ekrana bios ekranı gelmiyor ki

Bide ekranın ışığı hep sarıda kalıyor pcyi açtığımda ama eski pcde ışık mavi oluyordu

KS

Frs

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Para vermeye gerek kalmadı zaten bizim köylü bir dede anlıyormuş o işlerden babamla konuşmuş o yaparmış

KS

Frs

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yeni Konu açsam mı bilemedim sana sorayım dedim şimdi pcde net yok oyunları kutulu olarak alsam kursa oynayabilirmiyim orjinal bir şekilde

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri