Yardım Lazım Güçlü Ekran Kartı Düşük Fps Sorunu

Eren Durkaz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar ben Dell dizüstü G 15 5515 bilgisayar aldım. Ve Minecraft da 120 140 gibi fps değerleri beklerken aldığım fps değeri 40 sanki 40 da kilitlenmiş gibi yukarı çıkmıyor.
Yani alt tarafı bir blok oyununda 40 fps almak şaka olmalı.
Diğer oyunlarda Fps değerleri güzel
Battlefield 1 Ultra ayar 60-80 Fps
Gta 5 Ultra Ayar 70 Fps
Forza Horizon 5 Ultra Ayarlar 60-70 Fps

Nvdia denetim masasından ayarları yaptım performansa aldım gpu yu nvdia rtx 3050 olarak belirledim, oyunda ayarlarımı yaptım hala daha 40 fps

Bilgisayar özellikleri

Dell G 15 5515

İntel Core İ5 11400h 2.2ghz Turbo Boost 4.5 Ghz

DDR4 8 Gb Ram

Nvdia GeForce Rtx 3050 Ekran Kartı

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Merhabalar ben Dell dizüstü G 15 5515 bilgisayar aldım. Ve Minecraft da 120 140 gibi fps değerleri beklerken aldığım fps değeri 40 sanki 40 da kilitlenmiş gibi yukarı çıkmıyor.
Yani alt tarafı bir blok oyununda 40 fps almak şaka olmalı.
Diğer oyunlarda Fps değerleri güzel
Battlefield 1 Ultra ayar 60-80 Fps
Gta 5 Ultra Ayar 70 Fps
Forza Horizon 5 Ultra Ayarlar 60-70 Fps

Nvdia denetim masasından ayarları yaptım performansa aldım gpu yu nvdia rtx 3050 olarak belirledim, oyunda ayarlarımı yaptım hala daha 40 fps

Bilgisayar özellikleri

Dell G 15 5515

İntel Core İ5 11400h 2.2ghz Turbo Boost 4.5 Ghz

DDR4 8 Gb Ram

Nvdia GeForce Rtx 3050 Ekran Kartı
Burada ki teste göre normal aynı Minecraft değerleri var sanırım siz de bakın sorun yok gibi. Test Youtube video >> Tıklayın (linki eklemeyi unutmuşum kusura bakmayın ). Aynı sürüm ise ayarlarınız oradakiyle aynı mı diye kontrol edin ve oyunda vsync açık ise kapatın varsa öyle bir ayar :)

Son düzenleme:

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Ayın Üyesi
Tepki
1,259
Oyun içinde düşük FPS görüyorsanız hemen yapabileceğiniz birkaç işlem vardır.

• Arka plandaki işlemleri kapatın. Görev Yöneticisi’ni açın (kısayol: CTRL+SHIFT+ESC), büyük miktarda CPU veya RAM kullanan işlemleri görmek için CPU ve Bellek sekmelerine tıklayın.
  • Oyunu güncelleyin. Geliştiriciler sık sık performans üzerinde önemli etkileri olan yamalar yayımlar. Yamaları kaçırmamak için Steam’de veya tercih ettiğiniz oyun platformunda otomatik güncellemeleri etkinleştirin.
  • Grafik sürücülerinizi güncelleyin. GPU sürücüleri aracılığıyla eklenen optimizasyonlar ve yeni özellikler, FPS’inizi gerçekten artırabilir. Grafik kartı üreticinizin yazılımıyla onları güncel tuttuğunuzdan emin olun.
  • Oyuncu ayarlarını ve modifikasyonlarını arayın. Modifikasyoncular, bir oyunu 60 FPS’de çalışmaya zorlamak ya da ayar menülerinde bulunamayan özellikleri devre dışı bırakmak gibi performansı artırmaya yönelik yaratıcı yöntemler bulurlar.
  • Kurulumunuzu onarın. Olağan dışı performans sorunları yaşıyorsanız kitaplığınızda (Steam veya Epic Game Store gibi bir platformu kullanarak) oyunun özelliklerine erişmeyi ve “Onar” ya da “Bütünlüğünü Doğrula" seçeneğini kullanmayı deneyin.

KS

Eren Durkaz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Burada ki teste göre normal aynı Minecraft değerleri var sanırım siz de bakın sorun yok gibi. Test Youtube video >> Tıklayın (linki eklemeyi unutmuşum kusura bakmayın ). Aynı sürüm ise ayarlarınız oradakiyle aynı mı diye kontrol edin ve oyunda vsync açık ise kapatın varsa öyle bir ayar :)
Adam shaderspack kullanarakbu fps değerlerinu alıyor ben Shaderpack kullanmadan bu fps değerlerini alıyorum ayarlar aynı :D

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Adam shaderspack kullanarakbu fps değerlerinu alıyor ben Shaderpack kullanmadan bu fps değerlerini alıyorum ayarlar aynı :D
Oyunla ilgili bilgi yok yüklenen pack ler mod gibi o yüzden sorayım açık olarak söyler misiniz bu sizin için bir problem mi yoksa sizin için iyi mi adamın o packle aldığı fps i sizin normal olarak almanız iyi mi?

KS

Eren Durkaz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Oyunla ilgili bilgi yok yüklenen pack ler mod gibi o yüzden sorayım açık olarak söyler misiniz bu sizin için bir problem mi yoksa sizin için iyi mi adamın o packle aldığı fps i sizin normal olarak almanız iyi mi?
Adamın normal çünkü grafikleri yükseltiyor packlerle
Ama benim normal değil çünkü herhangi bir shaderpack yok sadece dümdüz minecraft sadece 51 adet mod var yine de Rtx 3050 ile 40 fps almam garip

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Adamın normal çünkü grafikleri yükseltiyor packlerle
Ama benim normal değil çünkü herhangi bir shaderpack yok sadece dümdüz minecraft sadece 51 adet mod var yine de Rtx 3050 ile 40 fps almam garip
Aslında 3000 serisinin dibi kart çok iyi bir kart değil bir de kaldı ki mobil(dizüstü) gpu 4gb daha da düşük kalır masaüstü gpu gibi de değil 8 gb . Tavsiyem biraz daha yüksek fps için 8 gb ram var bir 8 daha almanız yönünde 16 gb çift kanal ram fps değerlerine daha fazla katkı yapacaktır eğer ki bazı oyunlarda fps drop yiyorsanız ani yükselme ve düşmeler bunun önüne de geçecektir. Sizin aldığınız modeli araştırmaya çalıştım karmaşık bir hal aldı 5515 değil de 5511 modeli i5 lerde farklı işlemciler ya da ekran kartında yabancı satıcılarda Tİ versiyonu da gözüküyor tam emin olamadım ama sizin ki vatana göre rtx 3050 ve bu modelin tdp değeri 80+15w olabilir oda iyi eğer öyleyse öteki türlü 35w tdp olan 3050 de var.

KS

Eren Durkaz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Aslında 3000 serisinin dibi kart çok iyi bir kart değil bir de kaldı ki mobil(dizüstü) gpu 4gb daha da düşük kalır masaüstü gpu gibi de değil 8 gb . Tavsiyem biraz daha yüksek fps için 8 gb ram var bir 8 daha almanız yönünde 16 gb çift kanal ram fps değerlerine daha fazla katkı yapacaktır eğer ki bazı oyunlarda fps drop yiyorsanız ani yükselme ve düşmeler bunun önüne de geçecektir. Sizin aldığınız modeli araştırmaya çalıştım karmaşık bir hal aldı 5515 değil de 5511 modeli i5 lerde farklı işlemciler ya da ekran kartında yabancı satıcılarda Tİ versiyonu da gözüküyor tam emin olamadım ama sizin ki vatana göre rtx 3050 ve bu modelin tdp değeri 80+15w olabilir oda iyi eğer öyleyse öteki türlü 35w tdp olan 3050 de var.
Aldığım bilgisayar tam olarak.bu linki bırakıyorum.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri