Yardımınıza ihtiyacım var ! (Çözüldü)

MBFC_42

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
16
Selamın aleyküm arkadaşlar. 13300 TL bütçem var ve incehesaptan bu aşağıdaki sistemi kasa ve m2 ssd yi özelleştirerek veya kasa ,m2 ssd,anakart ve ram i özelleştirerek bugün sipariş edecem sizce nasıl olur ?
Aklıma takılanlar ise anakartlar , ramler ve m2 ssd ler hangisini seçsek daha iyi olur pek bilgim olmadığından tavsiyelerinizi bekliyorum.

sistemin linki : https://www.incehesap.com/neron-6600-v2-oyuncu-bilgisayari-fiyati-50681/

özelleştirme yapmadan ki hali

2.png

benim özelleştirdiğim mesh kasa ile beraberki hali

1.png

Son düzenleme:
KS

MBFC_42

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
16
rx ekran kartı alma kamu spotu
ilerde rtx 3060 felan düşünüyorum zaten işlemciyle beraber yükseltecem , şuan elimdeki bilgisayar 4 gb ddr3 ram , r7 240 2 gb ekran kartı ve intel pentium dual core e6800 işlemci var bundan bi kurtulmak istiyorum artık o yüzden

Son düzenleme:

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
KS

MBFC_42

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
16

Bu daha uyumlu değil mi?
uyumlu gibi tam bilemiyorum asus dual rx6600 ile msı rx 6600 mech 2x arasındaki fark nedir? b450 ve b550 anakartlar arasındaki farklar içindeki bileşenler dahamı güncel, birde yorum olmayınca kullanıcı deneyimini de gözlemlemek istedim

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
uyumlu gibi tam bilemiyorum asus dual rx6600 ile msı rx 6600 mech 2x arasındaki fark nedir? b450 ve b550 anakartlar arasındaki farklar içindeki bileşenler dahamı güncel, birde yorum olmayınca kullanıcı deneyimini de gözlemlemek istedim
İkisi de msı ın alt segment soğutma tasarımına sahip kart modeli diğeri de Asus un dual ile alt segment modeli mech 2x 3x serileri çok ısınır bu yüzden fıyatları biraz daha düşüktür . Yukarıda Rtx 3060 geçeceğim sonradan demişsiniz saf güçte rx6600 daha iyi biraz geçmektense direk 3060 alın hadi deseniz 3070 ya da Ti modeli alacağım anlaşılır.

Son düzenleme:

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
B550 nesil ve teknoloji olarak daha iyi denilebilir. Kartlar arasında fark yok. Dual versiyondan dolayı Asus çok ufak da olsa daha az performanslı olabilir ama bakmak gerek kesin bir bilgi değil. Kasa ve psu olarak incehesaptaki sisteme göre çok çok daha iyi.

KS

MBFC_42

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
16
İkisi de msı ın alt segment soğutma tasarımına sahip kart modelleri msı dual ile mech serileri çok ısınır bu yüzden fıyatları biraz daha düşüktür . Yukarıda Rtx 3060 geçeceğim sonradan demişsiniz saf güçte rx6600 daha iyi biraz geçmektense direk 3060 alın hadi deseniz 3070 ya da Ti modeli alacağım anlaşılır.
anladım tavsiyeniz için teşekkürler rtx 3000 serisi karta zaten hemen geçemeyeceğim için bütçemde zorla 13300 tl yapabildim o yüzden hem monitör olarak yeni monitör alamayacağm içim elimde casper 1080p 5 ms 60hz hdmı bir monıtörle kullanacam attığım linkteki sistemim team t force vulcan ram ve goodram px 500 m2 ssd si sizce nasıl ?

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
İlla alacağım diyorsanız gerçi bütçeniz yetmiyor ileri de işlemciyi değiştirmek kaydıyla bunu alabilirsiniz

Ama Rx6600 saf güç olarak 3060 aynı yer yer daha iyi yani bir yükseltme olmaz en fazla RT performansı olarak geçilir kullanırsanız ya da oyunlarda olursa rt o zaman.
Asus ta MSI da aynı GPU yu kullanıyor sonuçta Amd nin 6600 ü bunlar sadece soğutma tasarım ve ufak frekans oynamaları olabilir ama fps konusunda aynı gpu olduğu için pek fark olmayacaktır ama ısınma konusunda biri diğerinden daha başarılı olabilir.

KS

MBFC_42

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
16
İlla alacağım diyorsanız gerçi bütçeniz yetmiyor ileri de işlemciyi değiştirmek kaydıyla bunu alabilirsiniz

Ama Rx6600 saf güç olarak 3060 aynı yer yer daha iyi yani bir yükseltme olmaz en fazla RT performansı olarak geçilir kullanırsanız ya da oyunlarda olursa rt o zaman.
Asus ta MSI da aynı GPU yu kullanıyor sonuçta Amd nin 6600 ü bunlar sadece soğutma tasarım ve ufak frekans oynamaları olabilir ama fps konusunda aynı gpu olduğu için pek fark olmayacaktır ama ısınma konusunda biri diğerinden daha başarılı olabilir.
ultima 3060 600tl ile bütçeyi aşıyor malesef o yüzden şuan benim attığım sistem ile kerimhan ın attığı haqqus sistem ile 2 si arasında ikilemde kaldım haqqus da rami single 2x8 olarak 16gb oluyor direk orjinal dual channel 2x8 ram daha iyi değilmi ?

Buraqq

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
336
anladım tavsiyeniz için teşekkürler rtx 3000 serisi karta zaten hemen geçemeyeceğim için bütçemde zorla 13300 tl yapabildim o yüzden hem monitör olarak yeni monitör alamayacağm içim elimde casper 1080p 5 ms 60hz hdmı bir monıtörle kullanacam attığım linkteki sistemim team t force vulcan ram ve goodram px 500 m2 ssd si sizce nasıl ?
Gaminggendeki SSD,KASA,PSU o sisteme göre kat kat daha iyi onu tercih etsen daha iyi olur.

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
ultima 3060 600tl ile bütçeyi aşıyor malesef o yüzden şuan benim attığım sistem ile kerimhan ın attığı haqqus sistem ile 2 si arasında ikilemde kaldım haqqus da rami single 2x8 olarak 16gb oluyor direk orjinal dual channel 2x8 ram daha iyi değilmi ?
Sizin attığınız kasa ile güç kaynağı kesinlikle alınmaz kasa hava almıyor kart sıcak çalışan kart güç kaynağı kasanın kendi üretcisininse c4 gibi olur. haqqus olan msı m2 kasa full ön mesh olması 5-10 derece daha serin çalışmasını sağlar ve güç kaynağı daha kaliteli onu alın alacaksanız.

Buraqq

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
336
2x8 olması yeterli single single olsada orjinal dual kit olsada bişey farketmez

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,258
Selamın aleyküm arkadaşlar. 13300 TL bütçem var ve incehesaptan bu aşağıdaki sistemi kasa ve m2 ssd yi özelleştirerek veya kasa ,m2 ssd,anakart ve ram i özelleştirerek bugün sipariş edecem sizce nasıl olur ?
Aklıma takılanlar ise anakartlar , ramler ve m2 ssd ler hangisini seçsek daha iyi olur pek bilgim olmadığından tavsiyelerinizi bekliyorum.

sistemin linki : https://www.incehesap.com/neron-6600-v2-oyuncu-bilgisayari-fiyati-50681/

özelleştirme yapmadan ki hali

Ekli dosyayı görüntüle 11392

benim özelleştirdiğim mesh kasa ile beraberki hali

Ekli dosyayı görüntüle 11393
https://pckolik.com/urun/ares-pc-hocasi-oyun-bilgisayari/ Bu paraya daha iyisi alınabilir.
Attığınız sistemde Frisby Psu var kısacası C4. AMD ekran kartı alıyorsanız PSU kaliteli olmalı yoksa Wattman ile uğraşabilirsiniz.

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
https://pckolik.com/urun/ares-pc-hocasi-oyun-bilgisayari/ Bu paraya daha iyisi alınabilir.
Attığınız sistemde Frisby Psu var kısacası C4. AMD ekran kartı alıyorsanız PSU kaliteli olmalı yoksa Wattman ile uğraşabilirsiniz.
Ben önerdiklerinden yola çıktım ama bakın xfx 3 fanlı 6650xt li sistem aynı fiyatlar ben hazır sistem tavsiyeleri vermiyorum çünkü girip hepsini araştırmam gerekiyor ki yapamam tavsiye istenirse güzel sistemler çıkıyor sanırım kampanyalı olsun filan bu arkadaşın attığı da güzel şimdi biri bir 200 üstüne şu var der :)

KS

MBFC_42

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
16
Sizin attığınız kasa ile güç kaynağı kesinlikle alınmaz kasa hava almıyor kart sıcak çalışan kart güç kaynağı kasanın kendi üretcisininse c4 gibi olur. haqqus olan msı m2 kasa full ön mesh olması 5-10 derece daha serin çalışmasını sağlar ve güç kaynağı daha kaliteli onu alın alacaksanız.
anladım farkındayım zaten haqqustan yana karar kıldım , dediğiniz gibi bileşenler olarak kasa psu m2 ssd anakart daha kaliteli duruyor

Paranızı hiç etmeyin bence https://pckolik.com/urun/ares-pc-hocasi-oyun-bilgisayari/ bu sistemi alın f/p olarak daha mantıklı
tavsiyeniz için teşekkürler ama niye hiç olsun yukarda arkadaşlarında bahsettiği gibi haqqus sistemdeki anakart ,m2 ssd, kasa ve psu olarak daha kaliteli duruyor ekran kartı olarak farkındayım ancak ilerde rtx 3000 serisinden bir karta geçeceğim için pek kafama takmıyorum şuan , yine de tavsiyeniz için teşekkürler.

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
anladım farkındayım zaten haqqustan yana karar kıldım , dediğiniz gibi bileşenler olarak kasa psu m2 ssd anakart daha kaliteli duruyor
Yalnız ben marka ya da bileşen seçen insan değilim çok ama şimdi iki sistemde karar kılmışsınız ve bunlardan birini seçeceksiniz bir tarafta msı ekosistemi var diğer tarafta kalitesiz frisby full cam kasa bir de içinde ki frisby ya da oem güç kaynağıysa diye tabi ki msı seçerdim ama arkadaşın attığı Xfx 8GB RX6650 XT Core Merc 8GB 3 Fan ekran kartı vento ful mesh kasa fsp güç kaynağı goodram kötü değil o sistemde çok iyi görünüyor karar sizin şimdi dediğim gibi biri gelir o arkadaşın attığından biraz daha iyisini 100 200 farkla yazar işin içinden çıkılmaz siz istediğinizi yapın.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri