Bugün sadece işlemcinin termal macununu yenilemek amaçlı elime tornavidayı aldım, gayet güzel işlemci fanını söktüm yüzeyleri temizledim macunu sürüp yaydım, tekrar fanı monte ettim. Sonrasında PC'mi çalıştırdım gayet düzgünce masaüstüne girdi, o sırada işlemci ısısına felan bakıyorum işte nasıl oldu diye, o esnada Chrome'u açıp bir sayfaya bakacaktım ki PC mavi ekran hatası verdi. Yeniden başlatma gerçekleşemedi, ardı ardına güç gitti geldi, sonrasında PC'yi kapatıp tekrar açtım anakart üzerindeki beyaz hata ledi yanık kaldı, monitöre sinyal ve görüntü gelmiyordu ve masaüstüne girmiyordu. Bazı deneme yanılmalar yaparak ram slotlarından birine ram takılı olması durumunda bu sorunun oluştuğunu tespit ettim, sadece diğer slota ram taktığımda PC'im sorunsuz açılıyordu. Bu olay canımı sıktı gidip kendime yeni bir Anakart aldım şuan hiç bir sorun olmadan PC'mi açıp kullanabiliyorum. (Anakartın 2 adet ram slotu vardır)
Bu yaşadığım talihsiz olay hakkında görüş ve değerlendirmelerinizi bekliyorum. Teşekkür ederim saygılarımla
Bu yaşadığım talihsiz olay hakkında görüş ve değerlendirmelerinizi bekliyorum. Teşekkür ederim saygılarımla