17.000-20.000 TL Yayın İçin Hazır Bilgisayar Sizce Nasıl?

StrikinGName

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
İşlemci
Ryzen 5 1600
Ekran Kartı
Asus Rog Strix Rx580

KS

StrikinGName

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Bütçeyi biraz daha yükseltip sıfır almanızı öneririm. Anakartı b450-b550 yap ssd 1tb yap rahat işini görür.
hocam ekran kartı olarak galax serisini hiç kullanmadım bilmiyorum ama yanlış bilmiyorsam sıcaklık değerleri yüksek ve anakartı neden yükseltmemi istediniz asus`un prime a520m-r kartı güzel diye biliyorum

KS

StrikinGName

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Galax kötü değildir çok ısınmadıgı sürece sorun olmaz
ben yayın yapmayı düşündüğüm için ekran kartını yük altında uzun süreler çalıştırmam gerekebilir ki bu oyun oynarken de geçerli 1-2 saatliğine yük altında çalıştırıp tekrar soğumasını beklemek istemem şahsen

Arthur Morgan

Co Admin
Co Admin
Tepki
2,003
ben yayın yapmayı düşündüğüm için ekran kartını yük altında uzun süreler çalıştırmam gerekebilir ki bu oyun oynarken de geçerli 1-2 saatliğine yük altında çalıştırıp tekrar soğumasını beklemek istemem şahsen
Şu sistemi almanızı öneririm

KS

StrikinGName

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
yani amd ekran kartı özellikle tercih etmiyorum 2.el olarak attığım bilgisayarlara baktıysanız 1 tane amd kartlı sistem bulamazsınız bunun sebebi amd nin kötü olması değil sadece yayınlarda nvidia broadcast gibi özellikleri kullanıyor olmam amd nin böyle özellikleri var mıdır kamera ve mikrofon için vs?

ve hocam 32 bin tl 20 bin tl`lik bütçeyi birazcık aşmıyor mu :D

Arthur Morgan

Co Admin
Co Admin
Tepki
2,003
yani amd ekran kartı özellikle tercih etmiyorum 2.el olarak attığım bilgisayarlara baktıysanız 1 tane amd kartlı sistem bulamazsınız bunun sebebi amd nin kötü olması değil sadece yayınlarda nvidia broadcast gibi özellikleri kullanıyor olmam amd nin böyle özellikleri var mıdır kamera ve mikrofon için vs?

ve hocam 32 bin tl 20 bin tl`lik bütçeyi birazcık aşmıyor mu :D
Sadece sistem olacak yani ekipmanlar hariç değil mi? Ve bütçe maksimum ne kadar

KS

StrikinGName

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Sadece sistem olacak yani ekipmanlar hariç değil mi? Ve bütçe maksimum ne kadar
hocam bütçe max 20 bin tl 20.001 diyemez daha borç alacağım çünkü sistem almak için 2.el de fiyatların 20 binden biraz pahalı olmasının sebebi de pazarlıkla o fiyatlara çekebileceğimi düşünmem ve evet sadece sistem ekipmanlarım var

yetişebilseydim pch ghost almak istiyordum fakat sistem bittikten sonraki gün maaş alabildim

MertcanPO

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Dostum bu linkte bulunan bilgisayar içlerindeki en iyisi gibi çünkü yayınlar için çoklu çekirdek performansına ihtiyacın olacak ki bu da AMD işlemcilerinin daha başarılı olduğu bir alan. Ekran kartı olarakta MSİ gibi kaliteli bi markası var. Depolama olarak bakmayıp ilerde eskisini satıp üstüne biraz ekleyerek 1 tb yapman için bir engel yok gibi... Sadece giriş için seni idare edebilecek bir ssd ile başlarsın ama parça olarak diğerlerine kıyasla daha üst sınıf olan bir ürün almış olursun.

KS

StrikinGName

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Dostum bu linkte bulunan bilgisayar içlerindeki en iyisi gibi çünkü yayınlar için çoklu çekirdek performansına ihtiyacın olacak ki bu da AMD işlemcilerinin daha başarılı olduğu bir alan. Ekran kartı olarakta MSİ gibi kaliteli bi markası var. Depolama olarak bakmayıp ilerde eskisini satıp üstüne biraz ekleyerek 1 tb yapman için bir engel yok gibi... Sadece giriş için seni idare edebilecek bir ssd ile başlarsın ama parça olarak diğerlerine kıyasla daha üst sınıf olan bir ürün almış olursun.
hocam aklımda o sistemde var fakat
bundaki r5 5600x düşündürüyor ve kafamı karıştırıyor

r5 5600x bildiğim kadarıyla r5 5600 den daha iyi ve 3060ti ile 4060 karşılaştırmasında ise 4060 hem güç tüketimi hemde performans olarak daha iyi gibi arkadaş sistemde ddr3 yazmış ama sanmıyorum ddr4 dür büyük ihtimalle yazım hatası olabilir

yanlış bir bilgim var ise lütfen beni düzeltin

Woqqies

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
104
hocam ekran kartı olarak galax serisini hiç kullanmadım bilmiyorum ama yanlış bilmiyorsam sıcaklık değerleri yüksek ve anakartı neden yükseltmemi istediniz asus`un prime a520m-r kartı güzel diye biliyorum
O zaman bütçeyi biraz daha yükselt sıfır sistem al.Gerekirse 2-3 ay sonra al. 4070 alırsın 7500f 7600 serisi ozaman hangi işlemci gelirse onu alırsın seni uzun süre idare eder.

Yani ozamana kadar belki bir f/p sistem çıkar onu alırsın.

KS

StrikinGName

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
O zaman bütçeyi biraz daha yükselt sıfır sistem al.Gerekirse 2-3 ay sonra al. 4070 alırsın 7500f 7600 serisi ozaman hangi işlemci gelirse onu alırsın seni uzun süre idare eder.

Yani ozamana kadar belki bir f/p sistem çıkar onu alırsın.
işte ben aralık ayı bitmeden almak istediğim için fikir alıyorum yoksa 2-3 ay`a zorlasam 4090 lı sistem bile alırım ama gerek yok :D

Woqqies

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
104
işte ben aralık ayı bitmeden almak istediğim için fikir alıyorum yoksa 2-3 ay`a zorlasam 4090 lı sistem bile alırım ama gerek yok :D
Karar sizin. Ben biraz daha bekler f/p sistem yakalamaya çalışırdım. Ama gelir gelmez bilemem.

KS

StrikinGName

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Karar sizin. Ben biraz daha bekler f/p sistem yakalamaya çalışırdım. Ama gelir gelmez bilemem.
yani ekonomiden dolayı 2025 de gelecek asgari ücret zamından sonra parçalarında zamlanacağını düşündüğüm için yıl bitmeden almak istiyorum en baş sebeplerden birisi budur.

MertcanPO

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hocam aklımda o sistemde var fakat
bundaki r5 5600x düşündürüyor ve kafamı karıştırıyor

r5 5600x bildiğim kadarıyla r5 5600 den daha iyi ve 3060ti ile 4060 karşılaştırmasında ise 4060 hem güç tüketimi hemde performans olarak daha iyi gibi arkadaş sistemde ddr3 yazmış ama sanmıyorum ddr4 dür büyük ihtimalle yazım hatası olabilir

yanlış bir bilgim var ise lütfen beni düzeltin
AMD işlemcilerin x ibaresi sadece çarpan kilidinin açık olduğunu belirten ifadelerdir.
https://versus.com/tr/amd-ryzen-5-5600-vs-amd-ryzen-5-5600x
Bu linkteki kıyaslamada da göreceğin gibi overclock dediğimiz olay da yayınlar için gerekli bir etken değil dostum. Ben de bir zamanlar yayın açan biri olarak sana söyleyebilirim ki eğer render almayacaksan hiçbir önemi yok "X" ibaresinin. Bir de ekran kartları için söylediğin durum biraz yanlış onu da alttaki linkten görebilirsin ki 3060 ti hem 3 fanla daha iyi bir soğutma sergilerken hem de ti serisi olduğu için yüksek performans sergileyecektir.
Tavsiyem robotik seçeneği kaçırmaman olur fakat karar yine senin. Umarım aklındaki soru işaretlerine yardımcı olabilmişimdir.

KS

StrikinGName

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
AMD işlemcilerin x ibaresi sadece çarpan kilidinin açık olduğunu belirten ifadelerdir.
https://versus.com/tr/amd-ryzen-5-5600-vs-amd-ryzen-5-5600x
Bu linkteki kıyaslamada da göreceğin gibi overclock dediğimiz olay da yayınlar için gerekli bir etken değil dostum. Ben de bir zamanlar yayın açan biri olarak sana söyleyebilirim ki eğer render almayacaksan hiçbir önemi yok "X" ibaresinin. Bir de ekran kartları için söylediğin durum biraz yanlış onu da alttaki linkten görebilirsin ki 3060 ti hem 3 fanla daha iyi bir soğutma sergilerken hem de ti serisi olduğu için yüksek performans sergileyecektir.
Tavsiyem robotik seçeneği kaçırmaman olur fakat karar yine senin. Umarım aklındaki soru işaretlerine yardımcı olabilmişimdir.
genel olarak kapsamlı bir araştırma yapmaya çalışıyorum ve bu yüzden bu konularda bilgin varsa birşey daha sormak istiyorum insanlar rtx 4000 serisini daha çok tercih etmem gerektiğini söylüyor bunun sebebi ise dlss 3.0 teknolojisinden dolayı ve bildiğim kadarıyla rtx 3000 serisine dlss 3.0 desteği gelmeyecekmiş. Dlss oyunlarda gerçekçi olması ile ilgili birşey diye biliyorum ve bu yönde de aynı fiyatlara 3070 var iken neden 3060 ti tercih etmeliyim dlss teknolojisi beni etkiler mi ilerleyen zamanlarda ?

MertcanPO

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
genel olarak kapsamlı bir araştırma yapmaya çalışıyorum ve bu yüzden bu konularda bilgin varsa birşey daha sormak istiyorum insanlar rtx 4000 serisini daha çok tercih etmem gerektiğini söylüyor bunun sebebi ise dlss 3.0 teknolojisinden dolayı ve bildiğim kadarıyla rtx 3000 serisine dlss 3.0 desteği gelmeyecekmiş. Dlss oyunlarda gerçekçi olması ile ilgili birşey diye biliyorum ve bu yönde de aynı fiyatlara 3070 var iken neden 3060 ti tercih etmeliyim dlss teknolojisi beni etkiler mi ilerleyen zamanlarda ?
Eğer 3070 alma imkanın var ise tabi ki de 3060 ti yerine tercih edilebilir çünkü daha iyileştirilmiş bir ekran kartı gözüyle bakılabilir fakat fiyat açısından bahsettiğiniz miktarlarda bulmakta güçlük çekebilirsiniz. DLSS teknolojisi için ise şunu söyleyebilirim, benim aktif ekran kartım zotac 3060 ti twin edge gibi bir ekran kartı olmasına rağmen birçok oyun arasından sadece 2 veya 3 kere kullanma gereksinimi duydum ki bunlar da oyunların performansını artırmaya yönelik oldu onun dışında alacağınız ekran kartının en güncel DLSS teknolojisi ile seni etkilemeyeceğini düşünüyorum. Tabi öte yandan şöyle bir durum da var, eğer benim için ekran gerçekçiliği görüntü ve grafik kalitesi çok önemli derseniz tabi DLSS 3.0 ile desteklenebilecek bir kart almanız daha doğru olur. NVIDIA'nın zaman içerisinde kullanıcı geri dönüşlerine göre 3000 serisi ekran kartlarına da kullanımı açabilecekleri gerçeğini de göz önünde bulundurmanız gerekir.

KS

StrikinGName

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
ve 3070 bulabilir isem hangi markalardan uzak durmam gerekiyor

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri