Yayınlarıma çok sık bir şekilde drop giriyor.

Tolga Demir Demirci

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba,
Twitch platformu üzerinde canlı yayın yapıyorum ve yayın için Streamlabs OBS kullanıyorum. İnternet sağlayıcımın bana sağladığı 5 upload var ve ethernet kablosuyla bilgisayarıma bağlı. Kopma vs. olmuyor. Yayın ayarlarım gayet iyi ve herhangi bir problem yok , bilgisayarımın performans ayarlarıda yapılı (yani intel ekran kartı algılanmasın diye dgpu ayarını vs. yaptım). Monster Tulpar t7 v20.3 kullanıyorum. 16gb ram ve RTX3060 gddr6 6gb. Bilgisayarımı toplamda 7 kere servise götürdüm (1 hafta içerisinde) Herhangi bir problemi olması servise göre imkansız. Ne yapacağım bilmiyorum. Yayınımı başlar başlamaz drop %si normalde bu performansa sahip bir bilgisayar için %3 olması gerekirken %33 lere çıkıyor ve kaybedilen karelerde (ekte paylaşıyor olacağım) 20.000 - 70.000 civarlarına çıkıyor. Oynadığım oyunlarda çok büyük grafik isteyen bir oyun değil sadece Minecraft. Aynı zamanda ekte streamlabs'teki şu an ki ayarlarımıda paylaşıyor olacağım. Yardımcı olursanız minnettar kalacağım.

https://www.mediafire.com/view/h8b6iy7kyd8k3cr/Ekran_G%C3%B6r%C3%BCnt%C3%BCs%C3%BC_%2866%29.png

https://www.mediafire.com/view/fnumm2m5ivf39jz/Ekran_G%C3%B6r%C3%BCnt%C3%BCs%C3%BC_%2867%29.png

https://www.mediafire.com/view/v1q0ei5s3ote86w/Ekran_Goruntusu_26.png/file

https://www.mediafire.com/view/8engfgb93dktdm1/gecikme_2.png/file

Eklerim bu şekildedir.

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,374
Cvp: Yayınlarıma çok sık bir şekilde drop giriyor.

Bu problem daha önceden de yaşanıyor muydu? Yoksa sonradan mı olmaya başladı? Normalde laptoplardan yayın pek sağlıklı olmuyor zaten. CPU ve GPU hem yayına hem de oyuna yetişirken, drop ve kalitede performans düşüklüğü yaşatıyor.

jakobiyan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

obs ayarlarını ss olarak atarsan yardımcı olabilirim

xShat!

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Hocam kaç bitrate'de veriyorsunuz? Hangi çözünürlükte veriyorsunuz? Bir de işlemci üzerinden mi yoksa GPU üzerinden mi veriyorsunuz yayını?

jakobiyan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

output kısmını advanced al 
encoder ekran kartı yani hadware nvenc yap ( ekran kartın nvidia ise bu yazar amd hatırlamıyorum işlemci için x264 oluyor )
bit hızını 3500 yap ping çıkarsa 3000 e geri çek 
ön tanımlı Performans ( fazla kötü olursa Kalite yap ) 
Profil Main de kalsın 
Anahtar kare aralığı Twitch 2 ister onu 2 yap 
Video kısmın da output  için bence 720p ile 648p arasında sıkıntı olmaz yeni yayıncıysan ve fazla izlenmiyorsan pcyi ve izleyicileri yormamak adına bence 1152x648 yap ve 60 fps ver 

bu ayarları bir dene feedback bekliyorum

bu ayarları minecraft için verdim ekran kartı isteyen oyunlar için x264 yapmalısın ve orada bütün ayarlar değişiyor ben streamlabs yeşil logolu olan yerine siyah logolu obs kullanıyorum daha iyi geliyor bana

KS

Tolga Demir Demirci

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RE: Cvp: Yayınlarıma çok sık bir şekilde drop giriyor.

jakobiyan' Alıntı:
output kısmını advanced al 
encoder ekran kartı yani hadware nvenc yap ( ekran kartın nvidia ise bu yazar amd hatırlamıyorum işlemci için x264 oluyor )
bit hızını 3500 yap ping çıkarsa 3000 e geri çek 
ön tanımlı Performans ( fazla kötü olursa Kalite yap ) 
Profil Main de kalsın 
Anahtar kare aralığı Twitch 2 ister onu 2 yap 
Video kısmın da output  için bence 720p ile 648p arasında sıkıntı olmaz yeni yayıncıysan ve fazla izlenmiyorsan pcyi ve izleyicileri yormamak adına bence 1152x648 yap ve 60 fps ver 

bu ayarları bir dene feedback bekliyorum

bu ayarları minecraft için verdim ekran kartı isteyen oyunlar için x264 yapmalısın ve orada bütün ayarlar değişiyor ben streamlabs yeşil logolu olan yerine siyah logolu obs kullanıyorum daha iyi geliyor bana

Merhaba,
Söylediklerinizi denedim ama yayını açtığım an bitrate diplere çöküyor gecikme % si %60 %65 lerden başlıyor sebepsiz bir şekilde.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri