Yazılım için bilgisayar önerisi

Yaprak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Merhaba, Adobe uygulamaları ve yazılım için bilgisayar arıyorum. Bütçem 25k. Oyun oynamayacağım ağırlıklı olarak yazılım için kullanacağım.

korayates

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Macbook al düşünmeden, pt.com.tr üzerinde öğrenci indirimiyle satılıyor apple da da yine öğrenci indirimi var ama oranı daha az. Apple dan alırsan AirPods 2. nesil hediye ediyor suanda.

korayates

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
16 ram config m1 işlemcili air alabilirsin. Yada bütçem yeterli dersen m2 işlemcili pro da alabilirsin.

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Macbook al düşünmeden, pt.com.tr üzerinde öğrenci indirimiyle satılıyor apple da da yine öğrenci indirimi var ama oranı daha az. Apple dan alırsan AirPods 2. nesil hediye ediyor suanda.
20k lık mac lerde ram ssd düşük oluyor hocam.

korayates

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
20k lık mac lerde ram ssd düşük oluyor hocam.
Rami 16 seçmek mantıklı olur. Maclerde Silikon işlemci ve unix tabanlı işletim sistemi olduğu için profesyonel işler için daha doğru bir tercih. Macbook almayan her yazılımcı pişman olur ve bir gün mac'e geçer :)

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Rami 16 seçmek mantıklı olur. Maclerde Silikon işlemci ve unix tabanlı işletim sistemi olduğu için profesyonel işler için daha doğru bir tercih. Macbook almayan her yazılımcı pişman olur ve bir gün mac'e geçer :)
Ram yükselebiliyorsa olabilir bu özellikğin maclerde olduğunu bilmiyordum. Bende mac aşığıyım :)

korayates

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Kamerasından mikrofonuna ekranından klavyesine ve en önemli özelliği olan inanılmaz trackpadine kadar her anlamda MacBook vazgeçilmez tercihtir bu konuda. Bende yazılımcıyım aynı zamanda, öğrenciyken hem oyun bilgisayarı, hem macbook'a sahip olmak zor olduğu için Monster kullanıyordum. Çalışmaya başladığım anda macbook'a geçtim.

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Kamerasından mikrofonuna ekranından klavyesine ve en önemli özelliği olan inanılmaz trackpadine kadar her anlamda MacBook vazgeçilmez tercihtir bu konuda. Bende yazılımcıyım aynı zamanda, öğrenciyken hem oyun bilgisayarı, hem macbook'a sahip olmak zor olduğu için Monster kullanıyordum. Çalışmaya başladığım anda macbook'a geçtim.
Hocam üniversiteye laptop götürülmesi gerekiyormu? 16 yaşındayım 2 yıl sonra üniye gidicem şuan bilgisayarım yok fakat 2 aya alıcam. Masaüstü almak istiyordum fakat aklım laptopa gitti biraz. Ünide kullanılıyormu ? (Yazılım okuyacağım bu arada)

korayates

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Bilgisayarın olmadan yazılım okumak çok mantıklı olmaz. Tüm ödevlerini ve kişisel gelişimini kendi bilgisayarını kullanarak yapabilirsin. O nedenle kesinlikle laptopun olmalı.

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Bilgisayarın olmadan yazılım okumak çok mantıklı olmaz. Tüm ödevlerini ve kişisel gelişimini kendi bilgisayarını kullanarak yapabilirsin. O nedenle kesinlikle laptopun olmalı.
Babamda laptop bozulur diyor hocam. Ben laptop pek sevmiyorum zaten birde gereksiz pahalı oluyorlar . İlerde belki laptop alırım ama şuan masaüstü düşünüyorum. Bu arada siz ünidemisiniz yoksa mezun oldunuzmu?

korayates

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Babamda laptop bozulur diyor hocam. Ben laptop pek sevmiyorum zaten birde gereksiz pahalı oluyorlar . İlerde belki laptop alırım ama şuan masaüstü düşünüyorum. Bu arada siz ünidemisiniz yoksa mezun oldunuzmu?
3 yıl önce mezun oldum :) 2 sene sonra alırsın o zaman. Laptop almadan gitmemelisin ama bence üniversiteye tabi eğer yazılım veya bilgisayar okuyacaksan.

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
3 yıl önce mezun oldum :) 2 sene sonra alırsın o zaman. Laptop almadan gitmemelisin ama bence üniversiteye tabi eğer yazılım veya bilgisayar okuyacaksan.
Yapay zeka okuyacağım hocam inşallah. Olmadı yazılım . Olursam bir ihtimal futbolcu.

MGulcan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
47
Yazılım programları çok mu iyi bilgisayar istiyor ortalama bir bilgisayar iş görmez mi

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Yazılım programları çok mu iyi bilgisayar istiyor ortalama bir bilgisayar iş görmez mi
Kullanıcının bütçesine göre öneri yaptık. Yazılım giriş-orta sistem istesede adobe uygulamaları biraz yüksek sistem istiyor diye biliyorum.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri