Yazılım ve Video Monitörü

yasinbdk58

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Arkadaşlar merhaba,

Yazılım ve video izlemek için monitör düşünüyorum. Aşağıdaki monitör gibi yükseklik ve pivot ayarı olan, değerleri güzel monitör arıyorum. Oyun için G24F2 almıştım ama yeni monitör VA panel olsa görüntü kalitesi için daha iyi olur sanırım. Bu fiyatlarda önerebileceginiz monitör var mıdır, şimdiden sağolun.

KafadanKontak

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
252
Eğer yazılım ve video içinse IPS alman çok daha mantıklı. Hem SRGB değerleri, hem renk doğruluk ve kalitesi hem de geniş görüş açısı ile IPS bu tür durumlardan en iyi seçenek. Ben de tasarım, video edit, gaming ve dizi/film izlemek için en mantıklı seçenek olan IPS panelli bir monitör kullanıyorum. 27" 2K bir monitör de çok güzel işini görecektir. 1080p artık yazılım vs. konusunda biraz yetersiz kalıyor bence.

KS

yasinbdk58

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Eğer yazılım ve video içinse IPS alman çok daha mantıklı. Hem SRGB değerleri, hem renk doğruluk ve kalitesi hem de geniş görüş açısı ile IPS bu tür durumlardan en iyi seçenek. Ben de tasarım, video edit, gaming ve dizi/film izlemek için en mantıklı seçenek olan IPS panelli bir monitör kullanıyorum. 27" 2K bir monitör de çok güzel işini görecektir. 1080p artık yazılım vs. konusunda biraz yetersiz kalıyor bence.
Gönül ister kaliteli IPS alalım ama ozamanda fiyat çok oynuyor. Yukarıdaki 3kTL mesela ama dediğin tarzdakiler 5kTL'ye kadar çıkıyor. Renk konusunda VA panel daha üstün değil mi. Ayrıca görüş açısında geliştiği için IPS ile aynı neredeyse. Özelliklere baktığımda çoğu VA panel IPS panel ile benzer.

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Mantıklı olan İPS Panel. Va'nın sadece parlaklık değerleri yüksek oluyor. O da ghosting problemleri yaratıyor zaten. 3k fiyat bandında ips sadece acer rg241yp var. Onda da pivot özelliği yok diye biliyorum. İllaki pivot olsun diyorsanız paylaştığınız ürünü alabilirsiniz. Ancak işlerinizden dolayı bütçeyi artırmanızı tavsiye ederim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri