Yardım Yeni Aldığım Bilgisayar Kurulum Bile Yapmadan Dondu

mustafaayd1n98

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar merhaba 4 5 ay önce Vatan Bilgisayar'dan sistem topladım. Hazır sistemi kişiselleştirdim sistemim şu şekilde:
İşlemci: Intel Core i5 12400F.
Anakart: ASUS Prime H610M-K
Ekran kartı: ASUS Dual GeForce RTX 3060 Ti.
RAM: G.Skill Ripjaws V 32 GB -- 2*16 GB 3200MHz.
SSD: Crucial 500GB P3 serisi.

Aldıktan sonra eve geldim bilgisayarı çalıştırdım ve format atarken bilgisayar kilitlendi kaldı 3 4 kere denedim kilitlendi. Daha sonra zor bela kurulumu tamamladım. Oyunlarda falanda donmaya başladı. Servise göndersinler diye vatana gönderdim onlarda göndermeden test etmişler sorun yok diye geri gönderdiler. Bilgisayar bana geldi ben tekrar aynı sorunlarla karşılaştım bilgisayar aniden bazen başlangıçta bazen saatler sonra kilitlenip kalıyordu. Tekrar servise gönderdim ve sonucunda RAM'ler ekran kartı ve işlemci değişimi yapıldı. Sonra tekrar bana geldi bilgisayar ve yine donmaya kilitlenmeye devam ediyordu. Bu sefer ek olarak bilgisayarı açıyordum bazen ekran hiç gelmiyordu bazen de yeniden başlat deyince ekran gelmiyor normal açman gerekiyordu. Tekrar servise gönderdim bu sefer de SSD RAM tekrar değişti. İşlemci yurt dışına gidecek dediler. Nitekim 20 gün geçti bende iade için tüketici haklarına şikayet ettim ve iade alacaklarını söylediler. Ben de fatura bedeli ile (24.000₺) tekrar aynı sistemi toplayamayacağım için tekrar aynı sistemi toplamak istedim. Anakart hariç (ek olarak 800lira ödeyerek k serisini aldım) hepsini aynı sıfır kutusunda aldım kurulum yaptırdım. Yine eve geldim kurulum yapacaktım flashı taktım CD key girme kısmında tekrar dondu kilitlendi. Ek olarak yine bilgisayar açıldığında ekran gelmiyor ama kasa çalışıyordu. DisplayPort kabloyu çıkart tak yapınca ekran geliyordu. RAM'lerin birini çıkardım donma olmadı. İkinciyi takınca donuyordu. Ama ekran gelmeme sorunu tek RAM'de de devam etti. Yine servise gönderecektim bu sefer kasanın hepsini göndermeyiz uyarı geldi merkezden biz deneyeceğiz sorunlu olanı göndereceğiz dediler. İlk başta RAM'ler evet dediğin gibi sorunlu dediler sonra tekrar aradılar sen yazılımı yanlış kurmuşsun biz güncellemeleri yaptık sen yapmamışsın dediler ama ben tüm sürücüleri güncellenmiştim. Sorunlar düzeldi dediler. Cihazda sorun yok sistemi sıfırdan kurduk dediler.
Soruma gelecen olursak sorun ne olabilir? Sorunun driverlerden olması mümkün mü? İşletim sistemini kurmadığım halde nasıl driverlerden donsun. Yazılım böyle bir sorunu düzeltir mi? Yarın bilgisayarı alacağım tekrar sorun olursa buraya yine yazarım.

PikaHUB

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Windows ISO'sunu orjinal indirdiysen eğer senin flashbelleğinde birtakım sorun olabilir bir aralar ben format atarken yavaş atmıştı normalde SSD ile 5 ila 7 dakika arasında atardı sonrasında flashbelleği değiştirince bütün sorunlar düzeldi büyük bir ihtimal isoyu kurduğun flashbellek donanımsal bir arızası olabilir.

KS

mustafaayd1n98

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Windows ISO'sunu orjinal indirdiysen eğer senin flashbelleğinde birtakım sorun olabilir bir aralar ben format atarken yavaş atmıştı normalde SSD ile 5 ila 7 dakika arasında atardı sonrasında flashbelleği değiştirince bütün sorunlar düzeldi büyük bir ihtimal isoyu kurduğun flashbellek donanımsal bir arızası olabilir.
Ama laptopuma da onunla atıyorum sorun olmuyordu

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri