Yeni Aldığım PC Hocasi-Gg11

mazino

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
herkese merhaba arkadaşlar yakın zamanda aldığım bu sistem donmaya başladı , imleç hareket ediyor ama hiç bir şey yapamıyorum. görev yöneticisi dahi açılmıyor. yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkürler.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Bilgisayara herhangi bir siteden veya yerden bilmediğiniz dosya , belge ve korsan oyun/uygulama tarzında indirme yaptınız mı?

KS

mazino

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Bilgisayara herhangi bir siteden veya yerden bilmediğiniz dosya , belge ve korsan oyun/uygulama tarzında indirme yaptınız mı?
sadece aula f75 klavye uygulaması hocam, bilinmeyen kaynaklı başka bir şey yüklemedim

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Önemli bir uygulama yada bilgi yoksa sıfırlamayı/format atmayı deneyebilirsiniz.

Eğer yapabiliyorsanız anakartın Bios sürümünü kontrol edin ve daha günceli varsa (Beta olmayacak şekilde) onu kurun.

Bios sürümünü öğrenmek için Windows + R kombinasyonuna "msinfo32" yazıp açılan sayfada ki Bios sürümü/tarihi kısmına bakabilirsiniz.

İnternetten Bios sürümlerine bakmak için ise anakartınızın modelini yazıp kendi üretici sitesinden kontrol edebilirsiniz.

KS

mazino

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Önemli bir uygulama yada bilgi yoksa sıfırlamayı/format atmayı deneyebilirsiniz.

Eğer yapabiliyorsanız anakartın Bios sürümünü kontrol edin ve daha günceli varsa (Beta olmayacak şekilde) onu kurun.

Bios sürümünü öğrenmek için Windows + R kombinasyonuna "msinfo32" yazıp açılan sayfada ki Bios sürümü/tarihi kısmına bakabilirsiniz.

İnternetten Bios sürümlerine bakmak için ise anakartınızın modelini yazıp kendi üretici sitesinden kontrol edebilirsiniz.

hocam şu linkteki bios ayarlarını yapmıştım, ram lerin MHz sini 4800 den 6000 çekmiştim. Ondan kaynaklı olma ihtimali var mıdır

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234

hocam şu linkteki bios ayarlarını yapmıştım, ram lerin MHz sini 4800 den 6000 çekmiştim. Ondan kaynaklı olma ihtimali var mıdır
Aslında alakası yok ama tetikliyor olabilir. Deneyip bakabilirsiniz. Eğer ondan kaynaklı değilse tekrar 6000 yaparsınız.

KS

mazino

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Aslında alakası yok ama tetikliyor olabilir. Deneyip bakabilirsiniz. Eğer ondan kaynaklı değilse tekrar 6000 yaparsınız.
bios ayarlarını düzelttiğimden beri sorunum çözülmüş gibi duruyor. Yardım için teşekkürler

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri