Yardım Yeni Anakarta Geçince Bluetooth Hatası (Logitech K470 Klavye)

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
765
B650 tomahawk wifi 6e (Bluetoot ver: 5.2) anakartla bluetooth üzerinden eşleşen ve çalışan K470 klavye, B850 edge ti wifi 7 (bt ver: 5.4) anakartla da eşleşti ama yeni anakartla klavye çalışmıyor. Tahminimce bt versiyonu yüzünden böyle yaptı.

K470 klavyenin kendi usb kablosuz alıcısı kayıp. Ürünün kablosu da bulunmuyor. Bilen varsa hangi logitech dungle ile eşleşir ve çalışır bu klavye?

Not: Ekran klavyesi ile yazabiliyorum ve çok uğraştırıcı. Yardımcı olursanız sevinirim.

Klavye k470:

Anakartlar:

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
736
Reddit'e bakabildiniz mi?

Şu konu başlığında yazışmalar olmuş. Sanıyorum bahsettiğiniz dungle bu oluyor. Anladığım kadarı ile,
K470 Klavye USB Alıcısı

''K470 birleştirici olmayan bir cihaz, yani birleştirici alıcıyla kullanılamaz, kendisiyle birlikte gelen USB alıcıyı gerektirir.''
Bu cevabı veren LOGI. destekten biri...
İlk dikkat edilmesi gereken

Non-Unifying olanlardan olması gerekecek. (Bu cevacı veren Logi. destek ekibinden)

Bu ilk cevaptan sonra yazışmalar öneriler devam ediyor. dikkatle okumanız gerekecek.

Şu yazı da dikkatimi çekti:

rowfaster1
1y ago
Logitech ürün desteğiyle yeni konuştum. Burada iş yapması gereken, unifying olmayan bir alıcı için şu Logitech parça numarasını verdiler: 993-001106. Amazon'da 25 dolar. Buradaki diğer cevaplarda bahsedilen CU 0010 ile aynı gibi duruyor.

-------------------------------------

"Bu konektör MK470 combo ile uyumlu mu?"

Şeklinde Best Buy da da yazışmalar olmuş. Yalnız burda kombo srttrn bahsediyorlar. Kombo seti için ayrı, sadece klavye için ayrı konektör olmasa gerek diye akla geliyor.

--------------------------------------------

Asıl burada var:

LogitechG_SS

2 yıl önce
Resmi Logitech Temsilcisi

Logitech MK470, C-U0010 alıcısı kullanılıyor. Alıcıyı almak için aşağıdaki linke bakabilirsin:
https://support.logi.com/hc/articles/360025412093-Spare-Part-Wireless-Combo-MK270
Alıcının parça numarası 993-001106. Alıcıyı sonra cihazı eşleştirmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsin:
[
https://support.logi.com/hc/articles/7672258168471-Pairing-your-device-to-its-2-4GHz-USB-receiver-MNC-U0010-only

Son düzenleme:
KS

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
765
Stok yok yurt içi.

Önceki anakartla nasıl eşleşip çalışıyordu kendim de anlayamadım ama usb alıcısı epeydir kayıpken çalışıyordu.
Neyse dungle çok adresten baktım ve ben yurt içinden bulamadım, gümrük de yasaklı artık yurtdışı alışveriş mümkün değil. İkinci el pazarına da bakayım az. Olmadı büyük bir çekiç ile parçalayıp çöpe atarım. Yasakçı zihniyet sağolsun. Artık kendi ülkemi sevmemeye doğru emin adımlarla... Aramızdaki düzgün insanların hatırına bu lafın ötesine geçmek istemem. Yurtdışı alışveriş yasağı şaka gibi.

Logitech mxkeys mini baktım şimdi bu klavyenin yerine. Onda en azından alternatif bluetooth bağlantı ve bolt dungle oluyormuş.

Şöyle bir ürün buldum ama fiyata bakınca klavye almak daha mantıklı geldi. Uyumlu mu değil mi bir de o var.

Son düzenleme:

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
736
Sahibinden de görebildim. Satın al butonu göremedim. Yalnız 650 TL etiket koymuş Tel. ile sorulsa bilemiyorum, belki elinden çıkarmıştır.

Dış metal iskeletteki numaraları şununla karşılaştırmak lazım:

Kod:
https://www.amazon.com/Noirvogel-Receiver-Compatible-Logitech-Non-Unifying/dp/B0FLYMC3V9

KS

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
765
Sahibinden de görebildim. Satın al butonu göremedim. Yalnız 650 TL etiket koymuş Tel. ile sorulsa bilemiyorum, belki elinden çıkarmıştır.

Dış metal iskeletteki numaraları şununla karşılaştırmak lazım:

Kod:
https://www.amazon.com/Noirvogel-Receiver-Compatible-Logitech-Non-Unifying/dp/B0FLYMC3V9

Param güvende olmaması kötü olmuş. Görseldekini göndereceği garanti değil. Benzeri satıcılar yanlış ürün gönderimine iade veya değişim de yapmıyor genelde. En garantisi sıfır klavye alayım.

Yardımcı olduğunuz için teşekkürler.

KS

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
765
1000-1500 TL kadar eski klavye için dungle ücreti yerine alttakileri sipariş ettim. Toplam 4.900 TL kadar tuttu.
En azından mxkeys-mini dungle olmadan bile daha çok bağlantı seçeneğine sahip ve PC hariç farklı cihazlarla da çalışıyormuş. Biraz detaylı inceleyince fiyatına değer diye düşündüm. Mxkeys mini kutusunda dungle yokmuş ama tercihen mini klavye kullanıyorum, tam boyutlu klavyede dungle çıkıyormuş keşke miniye de ekleselermiş.

1770801607333.jpeg

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri