Yeni bilgisayarım için destek.

Murat Çolak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Herkeze hayırlı forumlar..

öncelikle belirtmeliyimki, ben forum kullanıcısı bi insan değilim malesef.

başımız sıkıştımı, gelip buralarda siz değerli arkadaşlarımızdan yardım istiyoruz.(benim gibiler olduğu için çoğul kullandım)
ama facebooktan takip ediyorum  :)
Şimdi, konu şu =
Asus a58m-k a58 ddr3 mATX GLAN SATA3  FM2 2400 MHZ VE MAX 32 GB Ram izin veren bir anakart.

AMD A10 7870k  FM2 3.9 ghz 95w APU (max 2133 mhz ram ve amd radeon r7 8 çekirdek 866 mhz ekran kartı ve directX 12 destegi.)

Corsair 8GB 1400 mhz Ram

Kingston 120GB HyperX 3K Serisi Sata 3.0 Cache SSD (Okuma 555MB / Yazma 510MB)

frispy foem marka 300w lık bir ucuz powersuppy 

işte kafama takılan kısım=
AMD ATI RADEON hd4800 1 gb 256 bit directX 10.1  ekran kartı.

konu şu, bu bilgisayarda oynamalar yapabilme şansım mevcut, böylesine hemen hemen yeni nesil bir ekran kartlı APU'ya sahipken, bu ekran kartını çıkartıp yerine bir adet daha 8 gb lik ram alabilirim, sizce bunu yapmalımıyım?
yada bendeki 8gb ram'ı da verip 16 gb'lik 1600 mhz ram mi daha iyi olur ? çünkü bir 8 lik daha ram alırsam uyumlu olması için onuda 1400 mhz almak zorunda kalıcağımdan dolayı çekingen davranışlar içerisindeyim bu konuda.

Varsa eğer bir yorumunuz fikriniz sinirlendiginiz söylemek istediğiniz herhangi bir şey cevaplarınızı bekliyorum.

S4cuRiTy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle apu sistem kullanıcaksanız ramlerinizin mhz si yüksek olmalı yoksa oyunlarda takılmalar yaşayabilirsiniz.Apu sistemlerde en az 2133 mhz ram tavsiye ediyorlar.Apu bana yetecek diyorsan 16 gb ram almalısın fakat bence fazla ve gereksiz şu aşamada,8 gb ram 2133 mhz veya üstü alıp üstüne R7 240 veya R7 250 ekran kartlarını alıp kullanabilirsin.

KS

Murat Çolak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
PCMaster' Alıntı:
Sinirlendiğimiz ne sinirlenmesi, sinirli falan değiliz biz, sinirlendirme adamı aaaaaaaaaa!!

Şaka bi yana dostum sizlerle uğraşmayı sizlerle ilgilenmeyi seviyoruz. Sinirlenmek diye birşey yok. Arada özel hayatlarımızdan kaynaklı anlık gerginlikler yaşanabilir. Kendi adıma birinin kalbini kırdıysam. Aliexpressten kalp siparişi verdim hemen yenisini gönderirim :D

Dönelim konumuza...
Ekran kartı soketi ile ram soketleri ayrı yerler. Ekran kartını çıkartıp ram takamazsın. Bununla birlikte  HD4800 yerine  R7 250 ekran kartı alarak dual grafik kartı kullanabilirsin. Cevabımı kısa tutacağım elindeki ram'in ürün kodunu bana söylersen birebir uyumlu ram bulabiliriz.

bananek ya, özel hayatın beni ilgilendirmez, ben kalp isterim kalp  :heart: :heart: :D :D

döndüm konuya :)
ekran kartı soketi ile ram soketi konusunda beni aydınlattığın için teşekkür ederim, ama bunu zaten biliyordum  :D :D galiba ben konuyu anlatamadım, kısaca şöyle ati radeon hd4800 ekran kartını kasadan çıkartıp onun yerine kasaya bir 8 gblik daha ram alsam, ve toplamda 16 gb 1400 mhz lık ram'ım olsa, ekran kartı olarakda amd a10 7870k nın r7 ekran kartını kullansam daha mı iyi olur, yoksa böyle kalsınmı. ::D

ayrıca başka bir ekran kartı almak gibi bir lüksüm olamıyacağından dolayı tek seçenek bu.

S4cuRiTy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Anladım ama yeteri kadar performans alamayabilirsin 1400 mhz ramler ile 16 gb ram şu anda pek gerekmiyor ilerdede arttırabilirsin.8gb şu anda gayet yeterli

KS

Murat Çolak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
anladıpım kadari ile, bana = ekran kartını çıkar, geri ver ve alabiliyorsan 16 gb 2133 mhz ram alabiliyosan al, alamıyorsan şimdilik 8 gb ile idare et para biriktir öyle al diyorsunuz. tamam teşekkür ederim:)

KS

Murat Çolak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
bu forumu sevdim :D

söylediğin seçeneklerden 2. sıradakini yapabilme olasılığım aralarındakilerden en yükseği.
elime bir miktar para geçerse r7 250 yi alabilirim ama baktıgım kadari ile vatancomputer de şuan 368 tl fiyatı var.
ben bir bilgisayarcımla konuşayım duruma göre size bilgi vericem.

KS

Murat Çolak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
şimdi tekrardan özür dileyerek, elimdeki bilgisayarın cpu z den aldıgım bilgileri tam olarak şu şekilde =

Processor (CPU)
CPU Name AMD A10-7870K Radeon R7; 12 Compute Cores 4C+8G
Threading 1 CPU - 4 Core - 4 Threads
Frequency 3889.32 MHz (39 * 99.73 MHz) - Uncore: 1595.6 MHz
Multiplier Current: 39 / Min: 17 / Max: 41
Architecture Godavari / GV-A1-Step (28 nm)
Cpuid / Ext. F.8.1 / 15.38
IA Extensions MMX(+), SSE, SSE2, SSE3, SSSE3, SSE4.1, SSE4.2, SSE4A, x86-64, AMD-V, AES, AVX, XOP, FMA3, FMA4
Caches L1D : 16 KB / L2 : 2048 KB
Caches Assoc. L1D : 4-way / L2 : 16-way
TDP / Vcore 95.05 Watts / 1.44 Volts
Temperature 74.5 °C / 166 °F
Type Retail (Stock Frequency : 3900 MHz)
Motherboard
Model Asus A58M-K
Socket Socket FM2+ (906)
North Bridge AMD K15 IMC rev 00
South Bridge AMD A58 FCH rev 2.6
BIOS American Megatrends Inc. 1501 (12/14/2015)
Memory (RAM)
Total Size 8192 MB
Type Single Channel (64 bit) DDR3-SDRAM
Frequency 664.8 MHz - Ratio 3:20
Timings 9-9-9-24-33 (tCAS-tRC-tRP-tRAS-tCS)
Slot #1 Module Corsair 8192 MB (DDR3-1337) - XMP 1.3 - P/N: CMZ8GX3M1A1600C9
Graphic Card (GPU)
GPU Type ATI Radeon HD 4800 Series (RV770) @ 625 MHz
GPU Brand Hightech Information System Ltd.
GPU VRAM 1024 MB @ 900 MHz
Storage (HDD/SSD)
Model #1 KINGSTON SH103S3120G
Capacity #1 120 GB
Display
Screen #1 BK WUXGA (GRU4448)
Screen #1 Spec 72.3 inches (183.6 cm) / 1360 x 768 pixels @ 49-76 Hz
Miscellaneous
Windows Version Microsoft Windows 7 (6.1) Ultimate Edition 64-bit

ve buna foem 300 w power takılı

bana burdaki RAM'e uyumlu bir adet daha aynısından lazım. acaba yardım edebilecek varmıdır ?.

KS

Murat Çolak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Xmp profilini nasıl aktif edicegim hakkındaki bilgiyi araştırmakla birlikte, yarın bir adet 8 gb 1666 mhz kingston marka bi ram buldum onu alcam acaba uyum sağlarmı ? Bunu nasıl ögrenebilirim,

Hocam r7 250 yi alabilmek için 2.el ram alicam bu yüzden tam istedigimiz ürünü bulamıyorum,

KS

Murat Çolak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hocam tekrardan merhabalar.
xmp profilini araştırdım, yapmaya kalktıgımda benim ram'ımın cl9 olmadıgını farkettim 9-9-9-24 olarak görünsede, xmp profili yok bios ayarlarında, ancak! D.O.M.P diye bi ayar yaptım korkarak bilmeyerek :D ram 1599.6 mhz olarak görünüyor artık. yani benim ram'ım 1333 mhz ama overclock yapmış oldum dogrumu anlamışım ?
ve hala Corsair 8 GB DDR3 1600 Mhz CL 9 Ram alabilirmiyim? bu görüşden sonra?
ayrıca hocam şu arkadaşla anlaştım ve bunu almıcagım, = http://urun.gittigidiyor.com/bilgis...aming-sogutuculu-ram-265175730#product-detail 170 + 14 tl komisyon ile 184 tl ye alıyorum sizce uygunmudur ?

not= son 2 saat içinde işlemi gerçekleştiricem cevaplarınızı hızlı bekliyorum teşekkür ederim.

hocaya KOCAMAN BİR KALPPP <3 <3 <<3

KS

Murat Çolak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
teşekkür ederim, ürünü satın almış bulunmakla birlikte pazartesi günü kargolancak bekliyorum.

birincil korkum = 300w power suppy frispiy foem yeterli olmayabilir.
2.cil korkum istedigim performansı almazsak üzülürüm çok ugraşıyorum :(
3. olarak bugün başıma gelen bir olayı burda anlatayım= ben pc yi bir adet 82 ekran tv ye baglıyordum, dün bu tv yi satmış bulunmakla birlikte bugün benq 18.5 inc bir monitör aldım, monitörü defalarca kontrol edip almıştım ancak eve getirip çalıştırdıgımda farkettimki ekranda karıncalanmalar oluyor, bunu pc ye giden power kablosuyla monitöre giden power kablosunu degiştirerek çözdüm(gerçekten sebebini bilmiyorum ama kablolar birbirinden farklı birisi ince bi kablo birisi kalın). ilginçtirki sorunlar karşıma çıksada çözümlüyorum bi şekilde:D

KS

Murat Çolak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
KONU GÜNCELLL!!!!! :idea: :idea: :idea:

çok çok çok özür dileyerek sizlerden EKRAN KARINCALANMASI- DALGALANMASI sorununa çözüm arıyorum.
olay şu = masa üstünde belli olmayan karıncalanma ve dalgalanma herhangi bir program çalıştırdığımda çogalıyor ve programı kapatsamda başlat menüsünde bile belli olucak hale geliyor, hatta yaklaşık 20 25 dk LOL oynadıgımda dalgalanma ve karıncalanma belirerek sagdan sola dogru kıyıya vuran dalga misali akıyor ekranda. çok sinir bozucu :mad:

denediğim bir çok şeyi anlatarak devam ediyorum.
steep 1 = monitörü ve VGA kablosunu alıp bir başka evde başka bilgisayarda denediğimde SORUN YOK!
steep 2= sorunun power kablolarında oldugunu düşünüp kasa ile monitörünkini yer degiştirdim. SORUN DEVAM EDİYOR!
steep 3= bir videoda izledigim kadari ile power kablosunu elektirik bantıyla bantlayıp, topraklama kısımlarını kapatıp öyle takıyor prize adamda sorun ortadan kalkıyor bende SORUN DEVAM EDİYOR!
steep 4= sorunun kasadan oldugunu düşünüp tekrardan driverleri komple silip tekrar güncelleri internetten indirip denedim. SORUN  DEVAM EDİYOR!
steep5= Daha önce pc yi 82 ekran tv de kullanıyordum SORUN YOKTU!
steep 6= odamdaki elektrik akımında sorun var diye düşünnüp sırtladım salondaki prizide denedim SORUN DEVAM EDİYOR!
steep 7 = bizde olan ekranı krık bir laptopa taktım SORUN DEVAM EDİYOR!

NOLUR YATDIM EDİN. BİR ÖNERİ SUNUN BUNU ÇÖZMEK İSTİYORUM. :huh:

DİPNOT=
elektrikçiye sordugumda, konsantrator alıcaksın yada bir güç kaynagı alıcaksın takıcaksın çözülecek dedi, ama şuan korkum ya çözülmezse?

HOCALARIM lütfen cevaplarınızı esirgemeyiniz, geyikten bile olsa cevap yazınız. :heart: :heart: :heart:

herkeze iyi forumlar dilerim.

KS

Murat Çolak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bir bilgisayarcı, vga kablomda olabilecegini ve kaliteli bir vga kablosu alıp denememi söyledi, ondan sonrada dediklerinizi deniyecegim.

KS

Murat Çolak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
evet arkadaşlar, kaliteli bir vga kablosu alarak sorunu çözmüş bulunmaktayım degerli vakitlerinizi ayırdıgınız için çok teşekkür ederim:) istiyorsanız burdan bol bol muhabbet edebiliriz :)

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri