YENI GAMING LAPTOPUM VE ALMA SURECI

JackDaniels

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar öncellikle iyi forumlar.

Uzun zamandır kullanmış olduğum Lenovo marka laptop'um ısınma ve kasma sorunları yaşattığı için yeni bir bilgisayar almayı planladım.

Aile'mi ikna sürecinde; ucuz olsun diye freedos masaüstü kendim toplayım dedim.

Okulumun şehir dışında olması nedeniyle Annem; ''masaüstü almak yerine laptop bakmanı istiyorum dedi''. 

Bende laptop bakmaya başladım hemen heryerde fiyatlar fırlamış durumda ve benim baktığım 4500 - 5000 TL seviyelerinde GTX 1050 bile zor bulunuyor. 

Freedos masaüstü hesaplıyorum 6000'e işletim sistem dahil GTX 1060 ekran kartlı sistemi kurabiliyorum ama ekranı klavyesi derken fiyat çok muazzam oluyor.Kötüde bir sistem dizilmiyor, ekranda kasa orantısında verimli ve performanslı bir ürün olmalıydı.

Baktımki kasa işi 10.000 TL bandına dayanıyor,  annemi dışarı çıkarmaya ikna ettim ve vatan pc'ye fiyatlara bakalım diye içeri girdik.

Allah işine bak sen ! KDV indirimi varmış bakıyorum fiyatlar benim araştırdıklarımın 500 - 900 lira arasında altında GTX 1050 asla istemiyordum 1050Ti kabulümdür demiştim ama annemde olmuşken iyisi olsun moduna girdi.

Dell ve Lenovo vardı, bir önceki bilgisayarım lenovoydu ve soğutmasından şikayetçiydim şayet çok ısınmasada fan yerleri biçimsiz ergonomik değil ve hava tahliyesi yapıcak yeri çok azdı Legion modeline baktım ama beni hiç cezbetmedi , daha çok gamer diye tabir edilen insanlarda DELL, MSI son zamanlarda Republic Of Gamers çıkışıyla ASUS'u görüyoruz.

DATA CENTER'larda bana çok güven veriyor bütün istasyonlar DELL, iyi olmasa kullanılmaz diğer markaları hiç görmüyorum.

Eskiler DELL hastası bu yüzden bu laptopu tercih sıramda bir numaraya koydum; 1060 var hemde 6 GB ama max Q denilenden biraz performansı düşükmüş sanırım, 16 GB ram , 128 GB zannedip aldıktan sonra öğrendiğim 256 GB ssd'si en başta baktığım özelliği i7 7700HQ olması bunlar zaten güncel bir laptop özellikleri ; bu yönü beni cezbetti ve mağazadan çıktık annem babamla konuştu ve akşamına aldım bilgisayarı.

Eve geldim açılış videosu bile çektim, ilk yüklediğim şey steam ardından cs go oldu. Merak ettiğim şeyler fps değerleriydi, ultraya aldım ve 120 - 150 arası dolaşan fps akıcı görüntü ve yeni gördüğüm bitikler ağaçlar, diğer cihazımda hiç ultraya alamadığım için bunların varlığından bile haberim yoktu !

Şaka gibi geliyordu istediğim şeyi açabiliyorum güncel oyunlarda akıcı görüntü fps nominal değerlerde ve asla kasma lag tarzı şeyler yaşamadım, render performansıda çok güzel...

Yanlış saymadıysam 2 adet cihazın altında 2 adette arkasında toplamda dört adet fanı var ve çok güzel soğutma sağlıyor, cihaz ısınıyor ama normal oldugunu düşünüyorum; hatta ısınan yerde elimizi koyduğumuz yerler değil Ekranın hemen altında klavyenin Fn Tuşlarının üstü, sanırım ekran kartı ...

Cihazı alalı 3 ila 4 gün oldu memnunluğumu şöyle söylücem ; ağzım kulaklarımda başından kalkmıyorum...

VİDEODAN CİHAZA VE ÖZELLİKLERİNE BAKABİLİRSİNİZ

KUTU AÇILIMI VİDEOM

[video=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=miFzILhhpyk&t=11s[/video]

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Normalde kullanıcıların videolarını forumumuzda paylaştırmıyoruz ancak bu kadar içten ve güzel anlatımınızdan dolayı dokunmuyorum.Pc niz hayırlı olsun :) Verdiğiniz bilgiler içinde teşekkürler....

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri