Yeni Nesil İşlemci ve Yenilenmiş GTX 1650Ti lı Excalibur G770 Isı Değerleri Sorunu.

SOULİANİS

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba ben daha tam olarak 3 hafta bana ulaşmış olan Excalibur G770 laptop ısınma problemi için sizin görüşlerinizi almak istedim. ( Yaptığım işlemlerin sırasını anlatayım ki  sizde bana daha iyi yardımcı olabilesiniz)
  Öncelikle ben  oyun amaçlı aldım bu laptop u ve gelir gelmez öncelikle fişe takım açtım freedos geldi ürün bende lisansım olmadığı için normal windows 10 kurulumu yaptım.Daha sonra hiç bir oyunu oynamadan önceden yedeklemiş olduğum oyunları aktardım. Daha sonra herhangi bir oyunu açtım oynadım 1 2 dakika kadar sonra fan sesleri fazlalaşmaya başladı ama bende daha öncesinde kullandığım laptop tanda fazla ses geldiği için aldırış etmedim 1 hafta kadar böyle oynadım sistemin içindekilerin laptop un sağ tarafına konulması nedeniyle sap kısım fazla sıcaktı benim için oynadığım oyuna görede bu laptop a görede.Sonra internetten araştırdım casper ın excalibur için bir yazılımı varmı diye baya bi araştırdıktan sorna control center adında bi uygulama buldum.Ordan sıcaklık değerlerini ölçtüm.Vardığım sonuçlar şöyle;

Pildeyken : Gta 5 CPU = 70-80 derece  (bundan sonraki sürelerde bi tık artış var)
                              GPU=  60-70 derece   (garip bi şekilde işlemciden daha sıcak ekran kartı bana göre)

Diğer herhangi bir oyun  CPU=70-80
                                                          GPU=60-70       (hep aynı gidiyor süre arttıkça sıcaklık yükseliyor tabikide)

Prizdeyken : Herhangi bir oyun    CPU=90-96
                                                           GPU=80-83     (biraz süre geçince değil oyuna başlıyorum biraz geziniyorum ve sürekli bu değerlerde)

Arkadaşlar bu sıcaklıklar bana tuhaf geliyor bu bilgisayar için daha yeni aldım yani sıcaklıklar gibi fan hızı değerleride uçuşta zaten laptop modu gaming modda prizdeyken, pildeyeken zaten değiştiremiyorum yazı yazma modunda fan değerleri ilk baş 3000 4000 rpm daha sonra 5000 ve 6000 rpm arasında değişiyor. Ses benim için sıkıntı değil sıcaklık benim için sıkıntı ekran kartı veya işlemci yanacak diye korkuyorum.

Sürekli internetten baktım bir sürü forum sitelerine baktım ama bi sonuç bi yanıt bulamadım. Acaba yeni bir laptop alındıktan sonra bir ayarımı var bunların bu işin cahiliyim arkadaşlar öğretirseniz sevinirim. Bu forum sitesine yazmaktaki amacım ben bu laptop u PC Hocası kanalından daha düşük versiyonu olan i7 9750H versiyonunu izleyerek aldım. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Merhaba fan ayarlarını yükselttikten sonra hangi seviyelerde bu ısılar?  Notebook'a bir soğutucu takviyesi kesinlikle şart.

KS

SOULİANİS

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Fan ayarları ayarlanmıyor herhalde ben bulamadım sadece Control Center uygulamasından mod ayarlanabiliyor power safe ve gaming tarzı, herzaman gaming te pildeyken yazı modunda. Isı değerleride prizdeyken boşta bile minimum 50-40 arası değişiyor bazen 60 olduğu bile oldu oyun içi 96 yı buldu uzun süre içersinde genellikle oyunlarda minimum 80 küsürü gördüm,pildeykende boşta minimum 35 gördüm ama daha az olmuşmudur bilmem oyun içi 80 bazen de eğer pil değeri azaldıysa 90 ı buluyor bu normal elbette ama pildeyken bilgisayar performansı düşüyor siz benden daha iyi bilirsiniz yeterli güç alamıyor galiba.Acaba ben taktığım prizden mi ki diye başka prizleri denedim normalde masa üzerinde kullanırım ama denemek amaçlı dizime aldım ve zaten kullandığım uzatmanın olduğu prize taktım ısı değerleri ve fan ayarları belli i süre düşük kaldı normalde olması gerektiği gibi daha sonra başka odanın prizinde masanın üzerinde denedim ama gene aynı sıcaklıkta geziniyordu.Acaba yüksekte mi kalınca ısınmıyor?  Eğer öyle bile olsa yeni bir bilgisayar için bu anormal değil mi ? Normalde zaten laptop bile olsa masada kullanılması lazım bence, ve de soğutucu takviyesi derken neyde bahsettiniz anlamadım laptop soğutucusu mu?

file:///C:/Users/arsen/Pictures/Screenshots/Ekran%20G%C3%B6r%C3%BCnt%C3%BCs%C3%BC%20(6).png

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Hocam zaten şarjda oynamanız gerekiyor oyunları. Tam güçte çalışabilmesi için bu gerekiyor. Soğutucu derken de evet ek olarak laptop soğutucusundan bahsettim. Aynı ürünün YouTube'daki testlerini inceleyin ve bir karşılaştırma yapın.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri