Yeni PC topluyoruz yardım edecek arkadaşlar buyrun konuya

Ali Osman Satılmış

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar herkese merhaba,

2012 yılında üniversiteye başlarken dell inspiron 5520 model bir laptop aldım. 8 gb ram, 3. nesil i7 2.10 Ghz işlemci, AMD Radeon HD 7600M + Intel HD 4000 ekran kartı vs vs. hem üniversitede sunumlarımda hem oyunlarda bugüne kadar beni idare etti. Gerek cs go gerek gta5 gerek dota2 gibi oynadığım oyunlarda tatmin edici performanslar aldım. Fakat dün akşam pubg aldım ve yükledim. Laptopumun kaldıracağını düşünüyordum ama oyundaki optimizasyon sorunu ile benim sistemimdeki yetersizlik birleşince berbat bir performans ortaya çıktı. Artık kasa toplamanın zamanı gelmiş anlaşılan. Parçalar vs hakkında engin bir bilgim yok bu yüzden bu konuda siz üstadlarımdan yardımlar bekliyorum. AOC marka güzel ve büyük bir lcd monitörüm var. Kasa için 2500-3000 TL arası bir bütçe düşünüyorum. Hem fiyat performans açısından maksimumu verebilecek hem uyum sorunu yaşamayacağım hem de ilerde update yapıp yükseltebileceğim setler önermenizi rica ediyorum. Herkesin önerisinden sonra oturup derler toplar güzel son seti dizeriz. Konuyu okuduğunuz için ve yardımlarınız için teşekkür ederim, iyi forumlar.

KS

Ali Osman Satılmış

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Kaan Akgül' Alıntı:

Ellerine sağlık süper görünüyor. Sitelerden araştırdığım kadarıyla şunları çok övüyorlar, senin setupla karşılaştırınca nasıl farklar yaratıır?

Anakart : [font=Verdana, Geneva, sans-serif]MSI B250 Bazooka[/font]
[font=Verdana, Geneva, sans-serif]Ekran kartı: MSI GTX 1050 Ti 4GT[/font]
[font=Verdana, Geneva, sans-serif]RAM :HyperX Fury Black 16bg kit 2666 mhz cl15[/font]
[font=Verdana, Geneva, sans-serif][size=medium][font=Verdana, Geneva, sans-serif]ve merak ettiğim i3 yeter mi?[/font][/font][/size]

onur.firatt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ram boyutu yükseltmek yerine işlemciyi yükseltebilirsiniz. Ayrıca teknik bakımdan Galax daha performanslı. Galax da iyi bir markadır.

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Ali Osman Satılmış' Alıntı:
Kaan Akgül' Alıntı:

Ellerine sağlık süper görünüyor. Sitelerden araştırdığım kadarıyla şunları çok övüyorlar, senin setupla karşılaştırınca nasıl farklar yaratıır?

[font=Verdana, Geneva, sans-serif]RAM :HyperX Fury Black 16bg kit 2666 mhz cl15[/font]
[font=Verdana, Geneva, sans-serif][size=medium][font=Verdana, Geneva, sans-serif]ve merak ettiğim i3 yeter mi?[/font][/font][/size]
i3 tabikide yeter kaby lake ve güçlü bir işlemci ben fiyatınız az oldugundan dolayı düşük bütçeli performanslı bir pc topladım mesela 4 bin tl olsa çok daha sağlam ve güçlü bir pc olurdu ramlar iyi ve güzel ancak stok gözükmüyor bulabilirseniz alın msi ve galax ikiside iyidir galaxda ufak fiyat farkı oluyor ve sizin attığğınıza göre hem daha ucuz hem daha performanslı bir ekran kartı sadece dediğim gibi sistemi 4 bin tl seviyesine çekerseniz çok daha iyi olur

anakart benim attığım daha iyi ramlariniz daha yüksek güçte çalışır

KS

Ali Osman Satılmış

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Kaan Akgül' Alıntı:
Ali Osman Satılmış' Alıntı:

i3 tabikide yeter kaby lake ve güçlü bir işlemci ben fiyatınız az oldugundan dolayı düşük bütçeli performanslı bir pc topladım mesela 4 bin tl olsa çok daha sağlam ve güçlü bir pc olurdu ramlar iyi ve güzel ancak stok gözükmüyor bulabilirseniz alın msi ve galax ikiside iyidir galaxda ufak fiyat farkı oluyor ve sizin attığğınıza göre hem daha ucuz hem daha performanslı bir ekran kartı sadece dediğim gibi sistemi 4 bin tl seviyesine çekerseniz çok daha iyi olur

anakart benim attığım daha iyi ramlariniz daha yüksek güçte çalışır

Anladım ben ilk aşamada bu şekilde toplayayım o zaman ilerde i3 işlemciyi değiştiririm + 8 gb ram daha eklerim daha da güzelleşir. Desteğiniz ve fikirleriniz için çok teşekkür ederim.

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
rica ederiz hayırlı olsun bilgisayarınız ilerde yardım gerekirse her zaman burdayız

KS

Ali Osman Satılmış

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri