Yeni Sistem Ve Kendimce Sorunları

BeratLO

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Burak Şoltun kasasını işlemcisini anakartını ve ramleri yükselterek satın aldım fakat şöyle bir problemim var sistemi almadan önce PUBG testini izledim Rozhok’da 200 fps altına düşmüyen ve Ultra ayarlarda oynuyan Burak Şolta güvenip sistemi aldım fakat ben custom ayarlarda oynamama rağmen ondan düşün fps alıyorum ve GPU kullanımım %50-60 arası CPU ise %80 ve üstü oyun GPU istiyor ama benim GPU daha düşük kullanıyor neden ? Sistemde neler yapmam lazım bu fps sorunlarını çözmek için ? ( sistem bana geldiği gibi ekran kartı takıp çalıştırdım hiç format filan atmadım windows etkinleştir etiketi de duruyor sağ alt köşede)

Sahuraka

Mrxsahuraka
Moderatör
Tepki
5,046
Burak Şoltun kasasını işlemcisini anakartını ve ramleri yükselterek satın aldım fakat şöyle bir problemim var sistemi almadan önce PUBG testini izledim Rozhok’da 200 fps altına düşmüyen ve Ultra ayarlarda oynuyan Burak Şolta güvenip sistemi aldım fakat ben custom ayarlarda oynamama rağmen ondan düşün fps alıyorum ve GPU kullanımım %50-60 arası CPU ise %80 ve üstü oyun GPU istiyor ama benim GPU daha düşük kullanıyor neden ? Sistemde neler yapmam lazım bu fps sorunlarını çözmek için ? ( sistem bana geldiği gibi ekran kartı takıp çalıştırdım hiç format filan atmadım windows etkinleştir etiketi de duruyor sağ alt köşede)
Nvidia ise geforce indir ordan ayarları performans a cek

Emirhanbayramf

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
108
Yeni gelen güncellemeler de optimizasyon kaynaklı problemler oluşabilir.

* Windows Sürümü
* Driver Sürümü
* Nvdia Denetim masası ayarları
* Ramlerin XMP desteğini açık veya kapalı olması
* Arka plandaki CPU kullanan uygulamalar

Sistem parçalarını işlemci,anakart ve ram değiştirdiğini söyledin. Parçaları detaylı şekilde belirtir misin ?

KS

BeratLO

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Yeni gelen güncellemeler de optimizasyon kaynaklı problemler oluşabilir.

* Windows Sürümü
* Driver Sürümü
* Nvdia Denetim masası ayarları
* Ramlerin XMP desteğini açık veya kapalı olması
* Arka plandaki CPU kullanan uygulamalar

Sistem parçalarını işlemci,anakart ve ram değiştirdiğini söyledin. Parçaları detaylı şekilde belirtir misin ?
Hocam sistemde normalde R5 5500 işlemci vardı onu 5600X ile değiltirdim, B450 anakart vardı onu da B550M DS3H ile değiştirdim RAM de xmp diye bi markaydı cl18 di 3200mhz ben onu Kingston CL17 3600mhz ile değiştirdim ve aynı ramden iki tane daha istedim 2x8 şeklinde onlarda geldiğinde onları da sisteme ekliyecdm ama ben aynı sistemde Benchmarklrri görüyorum mesela adamlar PUBG de Ultra ayarlarda 150 altına düşmüyorlar fakat benim oyunum dönerken filan gözle görülebilir anlık kasmalar oluyor ve 80-90 fpsye kadar düşüyor ben En düşük ayarlarda sadece Kenar Yumuşatma ayarını Orta ayarda oynuyorum. GPU %50-60 larda kullanıyor ve CPU ise %70 ve üstünde sürekli kullanıyor 85-94 Dereceden aşşağıya da düşmüyor oyunda.

KS

BeratLO

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Alttaki fotoğrafta da aynı işlemci ve ekran kartlı sistemde göründüğü gibi 1080P Ultra ayalarlarda oynuyor adam ve sistemindeki değerler çok güzel monitörü 75 hz olmasına rağmen darboğaz yapmadan oynuyor ama benim sistemde aynı fakat sıkıntı benim sistemde GPU kullanımım düşük CPU kullanımım yüksek ve işlemci sıcaklığımda 80in altına düşmüyor düşün ayarlar olmasına rağmen.

Ekli dosyalar

• IMG_1631.png
    IMG_1631.png
    4.9 MB · Görüntüleme: 17

UltimateGuide

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
103
Öncelikle hayırlı olsun kardeşim almadan önce keşke sağa sola sorsaydın 5600x e gerek yoktu 5600de yeterdi arada 200mhz fark var oda oc ile olurdu neyse geçelim sistemi aldın
Anakart uptade yapmadı isen ilk onu yap
windowsu en güncel hale gelene kadar uptade yap
ramleri xmp profile çek
biosta işlemci ayarları olur onları enable konumna getir
Nvidia Geforce kur ve drivlerini güncelle daha sonra yeniden başlat sistemi çünkü bende rx5500xt var ve 170fps alıyorum
son olarak oyunu oynarken kesinllikle arka planda ki gereksiz uygulamaları kapa

KS

BeratLO

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Öncelikle hayırlı olsun kardeşim almadan önce keşke sağa sola sorsaydın 5600x e gerek yoktu 5600de yeterdi arada 200mhz fark var oda oc ile olurdu neyse geçelim sistemi aldın
ramleri xmp profile çek
Nvidia Geforce kur ve drivlerini güncelle daha sonra yeniden başlat sistemi çünkü bende rx5500xt var ve 170fps alıyorum
Öncelikle teşekkür ederim. 5600x almamdaki sebep ileride ekran kartımı satıp üstüne koyup yükseltirken ekstra masraf olmaması adına öyle seçtim. Anakartı sanırım doğru bir şekilde bios güncellemesi yaptım XMP profil1 yaptım işlemci de çok uğraşmadım sanırsam ve sistemim ilk gününde bir siteden windows 10 pro lisansı satın alıp etkinleştirdim fakat sonra güncellemeler için yeniden başlattığımda onarım yapılıyor ekranında kalıyordu bende sistemi geriye aldım 3 saat gerisine aldım anca öyle açıldı. Windows ayalarını da kaldırmıştım sonrasında aslında yani pek anlamıyorum bilgisayardan sadece yardımcı olabilicek arkadaşlar arıyorum.

ramleri xmp profile çek
Ve ek olarak steelseries uygulaması logitech uygulaması ve discord açık kalıyor arka planda.

KS

BeratLO

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Bilgisayarı açalı 20 dakika filan oldu işlemci ısısı böyle.

Ekli dosyalar

• IMG_1635.jpeg
    IMG_1635.jpeg
    471.5 KB · Görüntüleme: 19
KS

BeratLO

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Hocam sistemin genel videolarını izledim benim aldığım değerlerden daha yüksek alınıyor oynadığım oyunun testinde ama benim işlemci 90 derece üstüne çıkıyor ve çok fazla drop yiyorum.

Windows etkin değil acaba bundan kaynaklı bi drop filan olabilir mi?

Sahuraka

Mrxsahuraka
Moderatör
Tepki
5,046
Hocam sistemin genel videolarını izledim benim aldığım değerlerden daha yüksek alınıyor oynadığım oyunun testinde ama benim işlemci 90 derece üstüne çıkıyor ve çok fazla drop yiyorum.

Windows etkin değil acaba bundan kaynaklı bi drop filan olabilir mi?
Alakası yok soğutucu alman lazım

exodia01

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
İyi bir kule tipi hava soğutma veya 240lık sıvı soğutma alman lazım,drop yemenin nedeni ısı büyük ihtimalle. İşlemci turbo'da sabit kalamıyor,ek olarak vsync açmak ısıyı büyük ölçüde azaltacaktır.

KS

BeratLO

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
İyi bir kule tipi hava soğutma veya 240lık sıvı soğutma alman lazım,drop yemenin nedeni ısı büyük ihtimalle. İşlemci turbo'da sabit kalamıyor,ek olarak vsync açmak ısıyı büyük ölçüde azaltacaktır.
Hocam vsync nasıl açıcaz bilmiyorum ki

exodia01

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Hocam vsync nasıl açıcaz bilmiyorum ki
Oyun içinde görüntü ayarlarında bulabilirsin.Mesela bende 5600 var last of us oyununda vsync kapalı iken 84 dereceleri gördüm stok fanla, vsync açınca 65-70 lerde gezdi, ben 75hz monitör kullanıyorum belki o yüzden o kadar ısı düştü, eğer sen 144hz kullanıyorsan pek fazla bir şey farketmeyebilir, sonucta fps ne kadar yüksek olursa ısı o kadar artar.

KS

BeratLO

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Oyun içinde görüntü ayarlarında bulabilirsin.Mesela bende 5600 var last of us oyununda vsync kapalı iken 84 dereceleri gördüm stok fanla, vsync açınca 65-70 lerde gezdi, ben 75hz monitör kullanıyorum belki o yüzden o kadar ısı düştü, eğer sen 144hz kullanıyorsan pek fazla bir şey farketmeyebilir, sonucta fps ne kadar yüksek olursa ısı o kadar artar.
Hocam PUBG oynuyorum genellikle ya orada vsync ayarı filan yok

exodia01

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Hocam PUBG oynuyorum genellikle ya orada vsync ayarı filan yok
V-sync ayarı olmayan oyun yok. Oyun içinden görüntü ayarlarını açın daha sonra en alttan 2. sırada olması lazım. Bu ayar fps'yi monitörünüz kaç hz ise ona sabitlicek, daha stabil bir oyun deneyimi için açın.

KS

BeratLO

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Stok fanla olsa bile bu kadar derece görmesi normal mi ya 95 filan oluyor ?

Ekli dosyalar

• IMG_1639.jpeg
    IMG_1639.jpeg
    454.9 KB · Görüntüleme: 14

asimguven

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
pc hocası goat v 2 aldım ben de şuan asla csgo 2 oynayamıyorum saniye başı drop giriyor valo düşük ayarlarda inceleme videsounda 400 500 fps alan aynı sistem ben de 260 190 arası alıyor hala bir çözüm bulamadım

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri