Yeni Sistemde Stres Testinde Yaşanan Problem

razely

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Merhaba parçaları test etmek icin stres testi yapıyordum, FurMark kullandım hiçbir sıkıntı yaşamadım. 30 dakikada ekran kartı Max 70 dereceyi gördü gayet akıcıydı. OCCT kullandım bütün testleri yaptım en az 10 15 dakika hiçbirinde sorun yaşamadım fakat AIDA64'te biraz problem yaşadım. 4 5 defa test yaptım onda da 2 defa restart attı bilgisayar birisi 38. saniyeed diğeri 16. dakikada aşağıya sslerini koyucam onun dışında diğer testlerde böyle bir şey olmadı. aida 64 de bir testte 30 dakika kadar stabil çalıştı herhangi bir şey olmadı diğer testlerdede hiçbir problem yaşamadım s

Bu testleri yaparken ufak tefek mouse imlecinde donmalar pencereleri hareket ettirirken bilgisayarda yavaşlamalar normal midir?

Bilgisayarda donanımsal bir sorun olabilir mi?

ryzen 5 7500f
rx 9060xt
colorful b650m-e pro v14
patriot viper venom 16 gb 6000mhz expo açık pbo açık

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2025-11-14 073858.png
    Ekran görüntüsü 2025-11-14 073858.png
    5 KB · Görüntüleme: 16
  • Ekran görüntüsü 2025-11-14 185429.png
    Ekran görüntüsü 2025-11-14 185429.png
    6 KB · Görüntüleme: 17
  • Ekran görüntüsü 2025-11-14 205422.png
    Ekran görüntüsü 2025-11-14 205422.png
    52 KB · Görüntüleme: 15

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
736
Buradaki sıkıntı ne durumda, kullanım açısından ciddi bir problem yaratıyor mu?

''Bu testleri yaparken ufak tefek mouse imlecinde donmalar pencereleri hareket ettirirken bilgisayarda yavaşlamalar normal midir?''
Bu durum gayet ve gayet normal en hafifini yaşamışsınız. Testler sırasında kilitlenebilirsiniz bile...

Esas temel mesele aşırı yük bindiren oyunlar vb dışı uygulamar dışındaki durumlardır. Ancak bunu garanti edebilirler. Parça üretici firmalar...

Oyunlar, aşırı güç tüketimi ve yük bindirmelerde bu gibi durumlar normaldir ve nereye varabileceğini kimse tahmin edemez.

Eski zamanlara nazaran OCCT en temel güvenilir ana-giriş testi olma aşamasına gelmiş durumda...

''OCCT kullandım bütün testleri yaptım en az 10 15 dakika hiçbirinde sorun yaşamadım.''
Şeklinde belirtmişsiniz zaten.

Şu aşamada Pc yi en çok zorlayan kullandığımız oyun, uygulama üzerinden giderek duruma bir bakın. Mavi ekran, restart, donmalar açısından değerlendirin.
Eğer bir sorun çıkmazsa rahatlıkla kullanmaya devam edin ve stress testlerine dönmeyin.

KS

razely

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Buradaki sıkıntı ne durumda, kullanım açısından ciddi bir problem yaratıyor mu?

''Bu testleri yaparken ufak tefek mouse imlecinde donmalar pencereleri hareket ettirirken bilgisayarda yavaşlamalar normal midir?''
Bu durum gayet ve gayet normal en hafifini yaşamışsınız. Testler sırasında kilitlenebilirsiniz bile...

Esas temel mesele aşırı yük bindiren oyunlar vb dışı uygulamar dışındaki durumlardır. Ancak bunu garanti edebilirler. Parça üretici firmalar...

Oyunlar, aşırı güç tüketimi ve yük bindirmelerde bu gibi durumlar normaldir ve nereye varabileceğini kimse tahmin edemez.

Eski zamanlara nazaran OCCT en temel güvenilir ana-giriş testi olma aşamasına gelmiş durumda...

''OCCT kullandım bütün testleri yaptım en az 10 15 dakika hiçbirinde sorun yaşamadım.''
Şeklinde belirtmişsiniz zaten.

Şu aşamada Pc yi en çok zorlayan kullandığımız oyun, uygulama üzerinden giderek duruma bir bakın. Mavi ekran, restart, donmalar açısından değerlendirin.
Eğer bir sorun çıkmazsa rahatlıkla kullanmaya devam edin ve stress testlerine dönmeyin.
merhaba hocam öncelikle teşekkür ederim yazdığınız için okadar konu açtım forumlarda kisme geri dönüş yapmadı
diğer konudaki problem 2 günde 2 defa oldu sonra bios güncelledim ondan sonra olmadı veya denk gelmedi çözüldü mü bilmiyorum 2 3 gündür o problemi yaşamadım

stres testlerinde başta stabil ilerliyordu sadece aida64 programında sorun yaşadım 2 kere restart oldu acaba donanımsal bir problem mi var bunu merak etmiştim az öncede bir test yaptım 30 dakika kadar stabil sürdü aynı programda bazen restart oluyo anlayamadım

spiderman vs oynadım fpslerim gayet normal seviyede drop vs yaşamıyorum diğer konudaki problemde olmadı bios güncellemesinden sonra oyunlarda restart vesaire olmadı mavi ekran falan da yaşamadım

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
736
Merhaba,
Buradaki sıkıntıyı biosgüncelleyerek çözmüşsünüz. Güzel...Tamama bunu geçelim o halde...

''stres testlerinde başta stabil ilerliyordu sadece aida64 programında sorun yaşadım 2 kere restart oldu acaba donanımsal bir problem mi var bunu merak etmiştim.''
Bu durum aidata 64 ile ilgili testlerde profesyonel bilgi gerektiriyor. Malesef

Ayrıca bu durum için parçaların herbirinin ayrı ayrı yükte test aşamalarına girersiniz ki iş gayet profeyonel bir durum alır. Bizler için işin içinden çıkılmaz bir durum.

------------------

Bu yüzden önerim.
OCCT kullandım bütün testleri yaptım en az 10 15 dakika hiçbirinde sorun yaşamadım. Buna göre devam edin.

Ayrıca bunu da belirtmişsiniz.
spiderman vs oynadım fpslerim gayet normal seviyede drop vs yaşamıyorum diğer konudaki problemde olmadı bios güncellemesinden sonra oyunlarda restart vesaire olmadı mavi ekran falan da yaşamadım.

Bu şekilde ilerleyin ve yeni sisteminizin keyfin çıkarın.
Bir hafta 15 gün farklı oyunlar vb. Herhangi bir sorun olacakmı takip edin. MSI afterburner ile gpu ve işlemci sıcaklıklarını takip edin...

Oyunlar Pc yi en çok zorlayan uygulamalar. Dolayısı ile oyunlardaki ultra ayarlar kullanıyor iseniz ne getirisi var irdeleyin. Yok yağmur tanesi veya çim yaprağı görülüyor gibi ufak ayrıntılar gibi artısı varsa değmez. Ayarları düşürün....

E tabi bios sürümü, diğer sürücüler olsun zaten güncelliyorsunuz. Zamanı gelince bunlara da dikkat edersiniz

KS

razely

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Merhaba,
Buradaki sıkıntıyı biosgüncelleyerek çözmüşsünüz. Güzel...Tamama bunu geçelim o halde...

''stres testlerinde başta stabil ilerliyordu sadece aida64 programında sorun yaşadım 2 kere restart oldu acaba donanımsal bir problem mi var bunu merak etmiştim.''
Bu durum aidata 64 ile ilgili testlerde profesyonel bilgi gerektiriyor. Malesef

Ayrıca bu durum için parçaların herbirinin ayrı ayrı yükte test aşamalarına girersiniz ki iş gayet profeyonel bir durum alır. Bizler için işin içinden çıkılmaz bir durum.

------------------

Bu yüzden önerim.
OCCT kullandım bütün testleri yaptım en az 10 15 dakika hiçbirinde sorun yaşamadım. Buna göre devam edin.

Ayrıca bunu da belirtmişsiniz.
spiderman vs oynadım fpslerim gayet normal seviyede drop vs yaşamıyorum diğer konudaki problemde olmadı bios güncellemesinden sonra oyunlarda restart vesaire olmadı mavi ekran falan da yaşamadım.

Bu şekilde ilerleyin ve yeni sisteminizin keyfin çıkarın.
Bir hafta 15 gün farklı oyunlar vb. Herhangi bir sorun olacakmı takip edin. MSI afterburner ile gpu ve işlemci sıcaklıklarını takip edin...

Oyunlar Pc yi en çok zorlayan uygulamalar. Dolayısı ile oyunlardaki ultra ayarlar kullanıyor iseniz ne getirisi var irdeleyin. Yok yağmur tanesi veya çim yaprağı görülüyor gibi ufak ayrıntılar gibi artısı varsa değmez. Ayarları düşürün....

E tabi bios sürümü, diğer sürücüler olsun zaten güncelliyorsunuz. Zamanı gelince bunlara da dikkat edersiniz
hocam bir problem daha oluyor bazen ama nası açıklayabileceğimi bilmiyorum onu açıklasam da muhtemelen anlamıycaksınız yazılara dökebilebileceğim bişey değil sanırım ama yinede sorayım ben size

buda 2 3 defa oldu bi defa spotifyda bi defa discordda mesela alt tabdan discorda girdiğimde bazı görüntü problemleri oluştu mouse ile hareket ettirdiğim yerlerin görüntüsü vs değişiyordu
spotifyda ise reklam kısmı gözükmüyordu yine mouse ile üstüne geldiğimde açılıyordu

dcden donanım ivmesini kapattım spotifydan donanım hızlandırıcıyı birde böyle deniyeceğim belki onla alakası vardır

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri