Yardım Yeni Topladığım Sistem Kendine Reset Atıyor

Brakccek

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
parçalarını sıfır aldığım ve topladığım sistem bir süre sonra kendine reset atıyor
psu: raijintek 850w
anakart: prime b650m-r
cpu: ryzen 5 7500f am5
gpu: asus tuf 5060 ti 16gb
ram: Corsair Vengeance RGB 32 GB (2X16) 6000 MHz CL36 CMH32GX5M2E6000Z36 DDR5 Ram
sıvı soğutma: snowman tm240 argb
sıcaklıktan kaynaklı bir reset atma sorunu olabilirmi ?
kasa fanlarım soğutması yeterli mi?
sıvı soğutma pomp soketini cpu fana taktım anakartımda pomp girişi olmadığı için
sıcaklıktan dolayı olduğunu düşündüğüm için kasanın camını cıkartım ve henüz reset atmadı 1 saattir acık pc

Ekli dosyalar

• cpu.png
    cpu.png
    224.6 KB · Görüntüleme: 21
  • kasa.jpg
    kasa.jpg
    197.7 KB · Görüntüleme: 21

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
166
Normalde böyle resetlerden direkt psu şüphelidir ama camı çıkartınca reset atmayı bıraktığı için sorun bir aşırı ısınma olsa gerek. Aynı psu bende de var taş gibi maşallah.

Sorunu anlamak için soruyorum , fan dizilimi şöyle değil mi ? :alttakiler ve sağdakiler içeri hava alıyor, egzoz fanı ve üstteki sıvı soğutma fanları da dışarı atıyor.

KS

Brakccek

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
fan dizilimi galiba şöyle egzoz fanı dışarı veriyor alttaki 3 tanesi de dışarı üflüyor galiba elimi kasanın altına sokunca hava geliyor sıvı soğutma içeri alıyor havayı

sağdaki 2 fan içerimi dışarımı bilemedim çekiyor gibi de dısarıda veriyor gibi :)

ya bide işten geldim actım pc yi oda cok sıcak pc nin olduğu cs oynuyorum 30 dk sonra taaak reset attı siyah ekran geliyor mause klavye gitti geldi yeniden basladı

sonra tekrar girdim oyun 20 dk sonra yine reset yedim

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
166
fan dizilimi galiba şöyle egzoz fanı dışarı veriyor alttaki 3 tanesi de dışarı üflüyor galiba elimi kasanın altına sokunca hava geliyor sıvı soğutma içeri alıyor havayı
Çok yanlış bir dizilim o zaman bu. Dediğim gibi olması gerekirdi. Sizin dizilimi resmedicem size. Bu dizilimde ekran kartı resmen hava almıyor ve yukarıdan içeriye radyatörün sıcak havası doluyor aynı zamanda ekran kartından çıkan sıcak havayla çakışıyorlar. Sistem söylediğiniz gibiyse aşırı ısınma çok normal bir durum.

Ekli dosyalar

• 1752690827274.png
    1752690827274.png
    518.9 KB · Görüntüleme: 23
KS

Brakccek

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
şimdi odanın sıcaklığı iyi kasanın içide normal ama yük yok boşta zaten şuan dün mesela 3 saat aralıksız oyun oynadım hiç reset falan yemedim ilginç değilmi

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
166
Asıl dizilim şöyle olmalıydı :

Ekli dosyalar

• 1752690956974.png
    1752690956974.png
    527.5 KB · Görüntüleme: 17
KS

Brakccek

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
fanalrı yermi değitirecem nasıl yapmalıyım

omerlutfiulker

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
482
ön fanlar içeri arka fanlar dısarı üst fanlar da dısarı alt fanlar da içeri vermeli havayı. reset atmadan sıcaklıkları kac derece de gezıyor ızledınız mı ?

KS

Brakccek

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
ön fanlar içeri arka fanlar dısarı üst fanlar da dısarı alt fanlar da içeri vermeli havayı. reset atmadan sıcaklıkları kac derece de gezıyor ızledınız mı ?
65 70 derecede reset atıyor

OCCT power testi yaptım sonuçlar 5dk lık

Ekli dosyalar

• test1.png
    test1.png
    92.4 KB · Görüntüleme: 21
  • test2.png
    test2.png
    69.5 KB · Görüntüleme: 16

omerlutfiulker

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
482
65 dercecede reset atmaması lazım . belkı kısadevre falan oluyor olabılır. sahsen ben PSU dan suphelkendım

omerlutfiulker

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
482
az önce bindirdim test sırasında atmadı reset

dün de 3 saat rdr2 oynadım deneme amaclı yine atmadı

bugün geldim açtım pc yi cs girdim 20 dk sonra falan reset yedi
yanı bunun temelde cok fazla bılesenle bagdasabılır ram işlemci anakart psu . hepsını denemek lazım aslında

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
166
Demek ki sıcaklıktan değil Allah Allah hayret

KS

Brakccek

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Demek ki sıcaklıktan değil Allah Allah hayret

furmark açtım-HWINFO-system stabilty test şurda bişey dikkatimi çekti 12 v değeri hiç 12 v olmuyor yük binincede olmuyor bunla lakası olablilirmi psu 12 v kablosunu değiştirsem mi bi acaba

mavi seçtim bak orda

sıvım sogutma nın pompasını pump fana trak

eger pump fan yoksa cpu fanı %100 calısacak sekılde ayarlamalısın

sıvım sogutma nın pompasını pump fana trak

eger pump fan yoksa cpu fanı %100 calısacak sekılde ayarlamalısın
pump girişi yok anakartımda cpu fan taktım 100 e ayarladığımda cok ses cıkarıyor motor

Ekli dosyalar

• system stabilty ana kart voltaj degerleri.png
    system stabilty ana kart voltaj degerleri.png
    2 MB · Görüntüleme: 18
Son düzenleme:

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
166

furmark açtım-HWINFO-system stabilty test şurda bişey dikkatimi çekti 12 v değeri hiç 12 v olmuyor yük binincede olmuyor bunla lakası olablilirmi psu 12 v kablosunu değiştirsem mi bi acaba

mavi seçtim bak orda

pump girişi yok anakartımda cpu fan taktım 100 e ayarladığımda cok ses cıkarıyor motor
12v voltajda %5 sapma oranı var. En düşük ne kadar olmuş onu gösterir misin ? Max var ortalama var ama min yok biraz daha sağa doğru büyült o sekmeyi.

Son düzenleme:
KS

Brakccek

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
12v voltajda %5 sapma oranı var. En düşük ne kadar olmuş onu gösterir misin ? Max var ortalama var ama min yok biraz daha sağa doğru büyült o sekmeyi.
tamam hallediyorum hemen.

maksimum ve ortalama var minimum yok

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri