Yardım Yeni Yükseltilmiş PC De Mavi Ekran Hatası

Brkbener

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar kısaca şöyle anlatayım sistemimi yeni yükselttim
Asus tuf gaming b850 wifi
ryzen7 7800x3d işlemci
Xpg 6400 16x2 ram
Tuf gaming 750 watt psu
Samsung evo 512 ssd
Rx 6700 ekran kartı
Msi 240 sıvı soğutma
Bu şekilde sistem takıldı windows 11 kuruldu fakat pc içerisinde zaman zaman mavi ekran veriyor sistem kendini kapatıp reset atıyor
Ekran kartı testi olumlu
Cpu ısı dereceleri stres altında 75-80 arası
Ramleri henüz test etmedim
Ssd yide test etmedim henüz 3-4 defa ayrı iso dosyasıyla format attım ama sonuç yine aynı

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
734
Güle güle iyi günlerde kullanın.
Mavi ekran hatası verdiğinde sayfada hata kodu belirtiyor mu?
RAM LER EXPO uyumu da mevcut.
Şu an hangi frekensta kullanıyorsunuz EXPO açık mı
Görev yöneticisi-performans- bellek kısmından bir kontrol edin.

Asus tuf gaming b850 wifi
Bios, chipset, diğer dürücü güncellemelerini yaptınız??

Ekran kartı sürücü güncellediniz??

KS

Brkbener

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Teşekürler şimd şöyle ben bütün yönergeleri doğru izlediğimi düşünüyorum herşey stabil ekran kartı güncellemesi anakart güncellemeri herşey yapıldı şöyle bir yol denedim ram frekansları 6400 expo moddaydı ben onları manuel 6000 mhz çektim şuanatabil çalışıyor mavi ekran hatası hiç vermed oyunlara girip deneme yapacağım galibasorum bu şekilde çözülecek gibi. Bios update henüz yapmadım onuda birazdan yapacağım daha stabil çalışacaktır siye düşünüyorum fikirlerniz için teşekkür ederim test edip yazacağım buraya tekrar.
Güncel.
Tüm testler tamam sonuç olarak expo kapatıp ram frekansları 6000 mhz düşürünce stabil çalışıyor.

Son düzenleme:

esariyl

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Anlattıklarına bakılırsa mavi ekran sorununun kaynağı birkaç yerden gelebilir. Ekran kartın testten geçtiğine göre büyük olasılıkla sorun RAM, SSD veya BIOS/driver kaynaklı olabilir. Ryzen 7 7800X3D sistemlerde RAM uyumsuzluğu veya yüksek frekanslarda zamanlama sorunları mavi ekranlara sebep olabiliyor, o yüzden önce XPG 6400 MHz kitini MemTest86 ile test etmeni öneririm. SSD’yi de Samsung Magician ile sağlık ve firmware kontrolünden geçir, özellikle yeni sistemlerde firmware güncellemeleri kritik olabiliyor. Ayrıca BIOS’un güncel mi bak, bazen yeni işlemci ve RAM kitleri için BIOS güncellemesi lazım olabiliyor. Stres altındaki CPU sıcaklıkların 75-80°C normal, buradan kaynaklı bir kapanma olası değil.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri